Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkım var. Oranı yükseltip emeklilik avantajı sağlamalı mıyım?

meltemakarca

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bir şirkette 12 sene calıstıktan sonra pandemi nedeniyle işten cıkarıldım. Çalıştığım donemde % 50 rapor alarak vergi indirimine başvurmustum ve onaylanmıştı.

Az görme engelim var. Son yıllarda artış oldu. Eğer yeni bir rapor alarak % 60 rapor alırsam hemen emekli olabiliyorum yoksa 2 senem daha var.

Kafama takılan soru su birinci yolda 2 sene bekliyorum SGK ya gittim. Oradaki memur 2 sene sonra gel emekllie başvur tekrar rapor almana gerek yok raporun sürekli dedi

Diğer yol tekrar rapora başvurmak ve % 60 almaya calısmak bu durumda tekrar vergi indirimine başvurmam gerekiyormus yani süreç tekrar başlayacak fakat vergi dairesi eğer raporunuz onaylanmazsa elinizdeki hakkı da kaybedebilirsiniz dedi. Ankara raporu & 40 altına düşürürse erken emekli olamıyorum.

Sizce rapor oranı düşer mi ? Siz olsanız ne yapardınız ?

yeni bir rapor risktir bence çünkü günden güne oranlar düşüyor pirinç almaya giderken evde ki bulgurdan olmayın.karar yine de sizin

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?

Üst Alt