Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkım var. Rapor oranım yükseldi. Ne yapmalıyım?

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
10
Merhaba Öncelikle Arkadaşlar ,

Şimdi Bilgilenmek İstediğim Konu , Benim Engelli Raporum İki Yıllık süreyle veriliyor ne yazık'ki Sürekli Alamadım

Çalıştıgım İş Yerine , %64lük raporumu verdim Onlar da Vergi Dairesine Yollandıkdan 1 ay Sonra

cevap geldi ve ikinci derece engelli olduğumu ve vergi indiriminden yararlanabileceğimm , Söylendi!

Bu sene raporum bitti hastaneme gidip yenilediğim de 90 olarak değişti , Şimdi 3.derece olmam gerekiyor ! Ama İçeri de önceden vermiş olduğum 64 lük raporumla Vergi İndirimini Aldığım İçin ; Emekli olurken nasıl olucak eski raporumm mu dikkate alınacak ? Yeni Almış Olduğum mu ?

------
Bilgisi Olan Arkadaşlar , Bilgilendirme Yaparsa Çok Sevinirim.

mstf umit

Òncelikle %64 rapor ole 2) dereceden yararlanıyorken %90 yeni raporunuzu vergi dairesine verirseniz ve onaylanır ise 1)dereceden yararlanmaya başlıycaksınız bunun size katkısı daha az prim gün ve az hizmet yılı ile daha erken emekli ola bilirsiniz emekli olurken de en son aldığınız 90 rapor dikkate alınır ssk giriş tarihiniz nedir.

mstf umit

Yeni raporunuzu alıp vergi dairesine sunabilir ve vergi indirim hakkınızı 2. dereceden 1. dereceye yükseltebilirsiniz. Eğer ilk sigorta girişi 1 ekim 2008'den önce ise ve emeklilik ssk statüsünde olacaksa, bu değişiklik emeklilik zamanını da öne alır.

OturanBoğa

Abi 2004 yılında 5 günlük primim var sonra 2010 da sürekli devam ediyor bu 2008 öncesi sayılıyor mu ?

hamur
o 5 günlük prim sizi kurtarmış :)

vergi indirim derecenize bağlı olarak,prim ve yılınızı doldurup emekli olabilirsiniz.

BuTcHeR

Bir ara sanki sürekli ödenmeye başladığı yıldan itibaren geçerli olur vs deniyordu ondan şüpheye düştüm.

teşekkür ederim

Peki yeni raporumla , vergi indirimi almak için süre var mı yani emekli olurken başvursam sıkıntı olur mu yada ikinci dereceden emekli olsam bana sıkıntı yasatırmı yani hiç bir daha başvurmasam

hamur
4A sigortalıları için ilk işe giriş tarihinin çıraklık ya da 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin (a), (b), (c) ve (e) bentleri olması, ek 9 uncu madde kapsamındaki sigortalılığının 10 günden az olması, işe giriş bildirgesi verilip hizmet bildirilmemesi durumunda sigortalılık başlangıç tarihi ilk defa uzun vade sigorta primi ödenen tarih olarak alınır.
5 gün kurtarmayabilir BuTcHeR usta
Bi sgk ya danışmak gerek

rapor oranı yükseldiği zaman malülen emekli olmaya zorlanır mı insan ya da malülen olmak zorunda mı?

Evet bunu ben de merak ediyorum doğrusu

mstf umit
Maluliyet farklı 1800 gün 10 yıl sigortalılık ile maluliyet cetvelinde ki rahatsızlıklardan birine sahipseniz sgk ya başvurup sgk seni hastaneye sevk edip uygunluğunu kontrol edip onaylar ve olursun

Yani yeni alınan rapor oranının yüksek olması malülen emekliliği istemeyen için sadece vergi indiriminden faydalanmak anlamına geliyor anladığım kadarı ile doğru mu? Memurlarda da aynı şey mi geçerli ? Teşekkür ederim

Üstad benim normalde yüzde 46 raporum var ve ötv siz araç için müracaat ettim büyük ihtimal rapor oranım yüzde 60 ı geçecek şimdi rapor yükseldiği zaman malulen emekli olmak zorunda mı insan sormak istediğim bu idi tşk ederim cevaplarınız için

manel
Simdi ben engelli raporum %64 ken ben vergi indirimi aldım
Ama suan da oranım 90 çıktı diyorum ki emekli olurken bunu soylesem sıkıntı olurmu yalnız malûlen emekli olmak istemiyorum erken emekli olmak istiyorum

mstf umit

Emeklilik kişinin isteği ile gerçekleşir. Vergi indirimi ile emekliliğe başvuran kişi istemediği halde malulen emekli edilemez. Kaldı ki vergi indirimi ile emeklilikte yeniden hastaneye sevk olmayacağı için güncel raporun oranından da kurumların haberi olmaz. Onları ilgilendirmez rapor oranları vs.

mstf umit,
%90 raporunuz tek bir rahatsızlıktan mı acaba ? Bir kaç rahatsızlığın birleşkesi ise, zaten malulen emekli olamazsınız diye biliyorum.
Ayrıca, raporunuz süreli olduğundan, mecburen tekrar kontrole gitmeniz gerekecektir.

Bu durum için vergi dairesine nasıl bir dilekçe yazmaliyiz

Üst Alt