Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkım var. Yeni iş yerime nasıl bildirmem gerekli?

fcbülent

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
yardımcı olursanız sevinirim ben özel sektörde 0/0 57 engelli olarak calışıyorum vergi indirimide aldım 3 yıl önce şu anki calıştığım şirkette net kazanc 700 agi 66 eldende maaş farkı olarak ta 250 tl alıyorum brüt olarak 977.79 görünüyor net kazanc bankaya yatanda 766.49 elden maas farkı 250 alıyorum.görevim kasiyer haftalık 58 saat calıştırılıyorum mesaide yok.yalnız benim maas borduramdada sakatlık indirimimle ilgili yatan para yok bunu muhasebiciye sordum bana seni net kazanctan ücretli olarak çalıştırıyoruz vergilerini biz ödüyoruz ve vergi indirimin başka bir şirket üzerinden alınmış 3 yıl önce yenisini(3 yıl önce başka şirketteyken vergi indirimini almıştım eski şirketin ismi yazılı ordan çıkmıştım şu anki şirkette calışıyorum)yenisini vergi indirimi bizim şirket üzerinden alman lazım diyor alsan bile vergi indirimini sana ödemeyiz şirketin lehine olur dedi bende gerekeni söyledim vergi indirimi bi defa alınır başka şirket ismi üzerinden olması sorun değil dedim ve sakatlık indirimi paramın benim olduğunu onu bana yatırmanız gerektiğini söyledim hayır dedi yalnışın var dedi bana fikrinizi alabilirmiyim ne yapmalıyım??

bülent bey merhaba,bildiğim kadarıyla yeni işyeriniz için vergi dairesine bir dilekçe verip daha önce bu hakkınızın olduğunu fakat şu tarih itibariyle iş değitirdiğinizi belirtip yeni işyerinize iat bilgileri yazarsanız vergi indirimi yazınız suan çalıştığınız iş yerine gelir.ondan sonrada vergi indiriminden faydalanabilirsiniz.bu sizin doğla hakkınız.vergi indirimi yazınız geldikten sonra maas bodronuzda zaten şirket gelir vergisi tutarınızdan vergi indirimini duserek vergi dairesine bildirim yapıyor.aradaki farkıda size ödüyor.burada işyerinin hiç bir kaybı söz konusu değil.sonuç olarak suanda devlete sizin adınıza yatırdığı vergiyi indirim tutarı nispetinde daha az yatırıp size farkı ödemek zorundadır

elimde zaten vergi indirimi belgem var isteseler onu gösterip vergi indirimimi benim adıma kullanamazlarmı vergi dairesine başvurmam şartmı sizce

Bülent bey,
Elinizdeki vergi indirim hakkı baki yalnız Maliye yeni iş yerinize xx kişinin vergi indirim hakkı vardır demesi gerekli yapmanız gereken şuan ki iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak ve sizde bir dilekçe yazarak (vergi indirim hakkımın yeni iş yerime bildirilmesi ) maliyeye vereceksiniz,maliye 1 ay içerisinde yeni iş yerinize bu hakkınızın olduğunu yazılı olarak bildirir.

anlamadığım iş
yerimdeki muhasebeci sen asgari ücretten çalıştırılmıyorsun diyor.bankaya yatan net kazanç 700 agi 66 eldende maas farkı 250 alıyorum onun için vergi indirimini sana vermemiz yalnış dedi şaşırdım bende böyle bir hakları varmıki?ve zaten vergi indirimim onlarda isteseler maliyeye yazı yazar gösterirler vergimi düşerler parayıda bana yatırırlar değilmi

Haftalık 58 saat mi? vay be yazık günah emeklerinizin karşılığını bile alamıyorsunuz ve halen çalışıyorsunuz.

Yanlış olan o iş yerinin yaptıkları, bende tekrar işe girdiğim zaman, özellikle defterdarlığa gittim, eski raporun geçerli dediler ve 20 kere de iş değiştirsen onu kullanabilirsin dediler. Başka firma ismi yazması onemli değil dediler ve şirkete verdiğimde hiç bir sıkıntı da yapmadılar... Eğer senin yerinde olsaydım ben sgk ya şikayet ederdim.

eski işyerimi bimere vergi dairsenie şikayet ettim vergi kaçırıyordu ve bizlerinde hakknı yiyorddu işimden olucam yine ama kaşınıyorlar:)

ve cezalar aldılar

Üst Alt