Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkımı aldım, emekliliğe başvurdum. Maaş ne zaman başlar?

gonenlimemis

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ankaradan cevap vergi dairesine %48 vergi indirimi yazısı geldi vergi dairesi iş yerime 11 ekim 2016 salı günü yollamış elime geçmesi 1 ayı bulur dediler
eviss ten çıktı verip emeklilik için işlemlerini başlat yazının aslı eline geçince teslim edersin dediler bende dün gidip işlemlerimi başlattım

emekli maaşımı hangi işleme göre alacağım vergi dairesi rapor tarihinden itibaren başlar diyor rapor tarihinin üstünden üç ay geçti ssk benim emeklilik tarihimden itibaren diyor geçen üç ay ne olacak bilmiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz

gonenlimemis emekli maaş başlangıcın sgk ya tahsis talep formunu verdiğin ayın sonrasındaki aybaşı itibari ile birikmeye başlar.

@tanerbudak

taner bey merhaba ben 23 agustos da basvuru da bulundum 1 eylul itibari ile mi başlar birikmeye maaş saygılarımla

ben 25.03.2016 tarihine vergi dairesine ve hastaneye rapor için başvurdun
28.06.2016 hastanseden rapor çıktı
12.10.2016 vegi dairesinden rapor iş yerine gönderdi 1 ayda iş yerine gitmesi 1 ayda ssk emeklilik raporla ssk arasında 6 ay geçiyor

rapor 1 senelik 6 ay mı maaş alacağım
1 sene rapor süresi bitince gene aynı işlemlerimi yapacağım bunun daha kolay yolu yok mu

bu arada ağustos ayında engelli statüsünden işe girdim şartları ağırdı ertesi gün ayrıldım işe girişimi yapmışlar 1 gün hala çıkışımı yapmamışlar emeklilik için sorun olur mu hala çalışıyor gözüküyorum
ben bunlardan maaş talep etsem olurmu

işyeriniz çıkışınızı yapmadan zaten emeklilik başvurusu yapamazsınız. sgk ya başvuru yaptınız mı. eğer yapmadıysanız işyeriniz sizin işten çıkışınızı yapacak siz de sgk ya gidip tahsis talep formu dolduracaksınız. bu ay başvuru yaparsanız maaşınız 1 kasım da birikmeye başlar. rapor süresi bitince vergi indiriminiz süreli mi sürekli mi ona bakmanız lazım. sgk sizi nasıl emekli edecek ona bakmak lazım. ilk olarak vergi indirimi yazısını yanınıza alın işten çıkışınızı yaptırın ve bugün sgk ya gidip emeklilik için başvurun. işe girişinizi 1 gün sonra SGDP tabi olarak işyeriniz tekrar yapsın.

kardeşim benim emekllilik işlemlerim zaten dün başladı rapor 1 senelik bu arada raporla işlemlerin arasında 6 ay geçti 6 aymı maaş alacağım rapor bitiş tarihi gelince gene aynı işlemlerimi yapacağım bunun daha kolay yolu yokmu

vergi indirimin süreli mi süresiz mi. emeklilik dilekçeni dün verdiysen zaten maaşın 1 kasım da başlayacak. sgk kontrol şerhi koyarsa tekrar heyete gireceksin ama vergi indirimi ile falan uğraşmayacaksın.

vergi indirimi 1 yıl 12.10.2016 tarihli 1 sene sonrası 12.10.2017 tarihine kadarmı geçerli o tarih gelince ne yapmam lazım gene vergi dairelerinle hastanelerlemi uğraşacağım maaşı 1 senemi alacağım

vergi indiriminin süreli olmasında önemli olan sgk nın seni süreli mi yoksa süresiz mi emekli edeceğidir. sgk kontrol şerhi koyacak mı onu bekleyin.

oturan boğa iyi çalışmalar 28 hazirann 2016 hastene heyet raporu %48 12 ekim 2016 ankaradan cevap dereceye girdiniz eviis çıktısı ile bağcılar ssk gittim yazının aslı gelince bize getir dediler rapor 1 senelik şimdi merak ettiğim eğer işlemler başlarsa ben maaşını heyet raporu tarihinden itibarenmi ssk emekşi tarihinden itibarenmi alacağım çünkü rapor tarihinden itibaren 3 ay geçmiş 1 ayda yazının ulaşması etti 4 ay rapor 1 senelik kaldı 8 ay geçen zaman ne olacak yardımcı olursanız sevinirim

Emeklilik için sgk ya başvurduğunuz tarihten sonraki ayın ilk günü maşınız işlemeye başlar.
Misal 17 Ekimde emeklilik için başvurursanız maaşınız 01.11 den itibaren çalışır.

bu gün şöyle bir olay yaşadım ankaradan yazı dün geldi bu gün bağcılar ssk götürdüm onlar dediki vergi dairesi sordu bizde ankaraya soracağız 1 ay sonra gel cevabını sor ya kardeşim vergi dairesi ankaraya sorup sana yollamış sen daha niye soruyorsun kurumlar arasında bu kadar güvensizlik olmazki rapor bir senelik veriliş tarihi 28 haziran bu gün 25 ekim 4 ay yazışmalarla geçti 1 ayda böyle geçer etti 5 ay kaldı 7 ay bu nasıl yardımcı olmak anlamadım birisi beni aydınlattsın vallahi sıkıldım

ben %48 engelli raporu ile ALLAHA ŞÜKÜR emekli oldum yalnız benim raporum 1 senelik hastanenin bana verdiği rapor tarihi 28.06.2016 28.06.2017 de rapor süresi bitiyor tekrar raporu tazelemek için ne yapmam lazım gene vergi dairesimi yoksa hastanemi hiç bir şey billmiyorum rapor tazelemek için ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim

gonenlimemis

Emeklilikte kontrol şerhini SGK koyar. Onlar kontrole çağırmışsa, kontrol tarihi gelmeden 45 gün önce sgk'ya gideceksiniz. Onlar sizi hastaneye sevk edecek... Eğer kontrol şartı ile süreli vergi indirimini defterdarlık vermişse, o zaman sgk sizi vergi dairesine sevk eder, onlar da hastaneye gönderir. Süreç sonunda vergi indirim hakkınız uzatılır ve bu sgk'ya bildirilirse, emekliliğiniz de uzatılır.

bülent bey rapor sürekli ise yinede sgk kontrol şerhi koyabilirmi.

kaplanemir

Teorik olarak evet. Ama SGK emekli etmişse kontrol muayenesi açısından çoğu zaman vergi indirim belgesine ve rapora uyar.

bir sorum daha olacak. kontrol istenirse şeker ilaclarım sayesinde şeker düzeyim 120 150 arasında şu an. dolayısıyle kontrol de düşük çıkktığında nasıl bir yol izliyorlar. ilacı bıraktığımda bir süre sonra yükseliyor. apne ahi oranım 63 şekerden dolayı kilo verdim ve apneim bir miktar düştüğünü düşünüyorum gerçi ne kadar düşse 50 nin altına inmez sanırım.

kaplanemir
şimdi şöyle söyleyim kardeşim olmazda olur sa kontrol isterlerse senin şeker sonucundan ziyade HbA1c sonucun daha önemli ilaç kullanan bir tip 2 dm hastası isen zaten ilaçların eczane kayıtları vardır kontrol için hastaneye giderken zaten 1 hafta ilaçları bırakmak gerektiği endokrin dr tarafından söyleniyor akş ve tkş bakılıyor eğer sıkıntı görülürse 75 gr OGTT (glukoz yükleme)yapılıyor ayrıca AHİ %30 üzerinde ise zaten ağır osas deniyor onun için rahat ol kardeşim emekliliğin keyfini çıkar hayırlı olsun

Üst Alt