Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkımızı hangi kurum onaylıyor?

deniz_61

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Slm...herkesin mübarek ramazan bayramını kutlar sağlık mutluluk ve esenlikler dilerim..sayın opum ve diğer arkadaşlarım..ben bir şey soracam..ankaradan onaylanan rapora il vergi dairesimi vergi indirimi almıştır diyebilir veya bağlı olduğun ilçe vergi dairesimi...ben gebzede calışıyorum..raporum önce gebze daha sonra kocaeli vergi dairesine daha sonra ankara ya gitmiş..buna göre hangisi vergi indirimi vermeye yetkilidir...çalıştığım kurum gebze vergi dairesine bağlı...

Gebze vergi dairesi vergi indirimi yazısını işyerinize postalayacaktır. Süreci hızlandırmak istiyorsanız Gebze vergi dairesinden takip edip işyerinize elden elden teslim edebilirsiniz veya emeklilik için kullanacaksanız SGK ya götürebilirsiniz.

Bildigim kadar ile elden vergi indirimi belgesini vermiyorlar.

tşk ederim...anladığım kadarıyla gebze vergi dairesi...vergi indirimi için yetkili kurum..kocaeli vergi dairesi vermeyecek...

yok bana gelen evrakları bekletemezler...postane kanalıyla gelen evrak olduğu için biz güvenlik görevlisi olduğumuz için kapıda alıp kayıt edip gerekli yerlere dağıtıyoruz...o konuda bir sıkıntı yok..yalnız benim merak ettiğim konu birde ankaranın onayladığı rapora (%40 ve üzeri rapora) maliye vergiden muaf değildir deme gibi bir yetkisi varmıdır...vergiden muaftır yazısını yazarken raporda %40 ve üzeri oranın dışında nelere dikkat ediyolar...raporu %40 ve üzeri gelipte maliyeden veya vergi dairesinden muaf indirimi alamayan varmı....

Raporunuz Ankara'ya hangi oranla giderse gitsin,son sözü Ankara söyler,oran tesbit eder ve karar verir.
Gebze vergi dairesi ise sadece Ankara'nın kararını işvereninize tebliğ eder tabi onaylanmışsa.

onaylamışsa derken...ankara onaylamışsamı yoksa ankara nın onayladığını vergi dairesimi onaylamışsamı..hangisi..

arkadaşlar ankara sağlık kurulu başkanlığı 0312 415 32 05 numaralı telefonu sabah 09 35 de aradım..cıkan bayan tc kimlik numaramı istedi baktı benimki daha sonuçlanmamış...ağustos ayında gelen sonuçları 10 yada 15 gün sonra arayın dedi..o zaman sonuçlanır dedi...daha önceki aylarla ilgili sonuçlanmışsa bilgi veriyorlar arkadaşlar..bilginiz olsun...

dün bende aradım kurul toplanamıyor haftaya tekrar arayıp ögrenebilirsiniz diyorlar

aynen banada aynısını söylediler..bunlar işin cıvkını cıkardılar...

şimdi aradım ankara yı..salı günü toplanacaklarmış...salı günü haziran ayının raporlarına bakılacakmış..diğerleri için daha henüz bigisinin olmadığı eylül ayının sonuna doğru ararsanız bilgi verebileceğini söyledi arkadaşlar...bilginiz olsun...

sayın opum bülent bey...buradaki yorumlardan kafaa takılan bi olayı aydınlatmanızı istiyorum...şimdi maliyenin yazısıyla hastaneden alınan rapor ankara tarafından % 40 ve üzeri onaylanmışsa maliyenin bu rapora göre hakedilen vergi indirimi oranına istinaden vergi indirimi alamaz gibi karar verme gibi sonucu varmıdır...varsa bunu neye istinaden yapıyor..(kanunlar diyoki benim bildiğim kadarı ile) % 40 ve üzeri raporu ankara tarafından onaylanan kişiler vergi indirimi almaya hak kazanıyor...peki buna göre neden indirim hakkı vermiyor defterdarlıkveya maliye...teşekkür ederim size...

Ankara Maliye onaylamışsa, iş bitmiş demektir zaten. Son merci onlar. Onlardan sonra değerldnirme yapacak bir birim yok ki oranı düşürsünler.

ankara merkez sağlık kurulu onayladı diyelim...o rapor başvurduğun defterdarlığa veya maliyeye geliyor değilmi...onlar o rapora istinaden(%40 ve üzeri )orana rağmen vergi indiriminden muaf değildir diyebilirmi...ben kendimden örnek vereyim gebze vergi dairesi raporu izmite izmit ankaraya göndermiş...ankara önümüzdeki hafta toplanacakmış..oldu ya...oranı %40 ve üzeri onayladılar rapor ankaradan izmite izmitden gebzeye geliyor...1. si bu %40 ve üzerirapora göre vergi indirimimi izmit vergi dairesimi gebze vergi dairesimi vergi indirimi aldığıma karar verecek..2. si alınan rapora göre (%40 ve üzeri) vergi indirimi alamaz diye vergi dairesi karar verebilirmi..

Deniz bey, Ankara ne derse o. Kafanızın karışmasını gerektirecek bir durum yok.

Ankara'daki kurul zaten maliyenin kurulu.
Ankara onaylayıp da vergi dairesi vermez diye bir durum söz konusu değil yani.

ankara onayladımı..iş bitmiş demektir o zaman...ankara onayladu,ığında gebze veya izmit vergş dairesiniz hiç bi hükmü kalmıyor o zaman...birde raporu elden vermezler değilmi...

Merhaba,

Ben 8 yıldır özel sektörde çalışıyorum ssk lı olarak, bugüne kadar vergi indirimi almadım alırsam bana ne gibi faydaları olur ve emeklilik için bir gerekliliği
varmıdır.Vergi indirimi alırsam emekli olunca maaşımı düşükmü alırım.Beni bilgilendirirmisiniz.

Teşekkürler ...

Deniz_61 OturanBoğa zaten son noktayı koymuş... Bulunduğun ilde ki vergi dairesi hastaneden gelen raporu alır inceler eksik evrak varmı yokmu bakar tamamsa Ankara merkez vergidairesi başkanlığı sağlık kuruluna yollar.Kurul raporunu inceler %40 ve üzeri oran verildiyse doğru olup olmadığını kontrol eder gerekirse yükseltebilirde hatalı veya uygun görmediği bir durum var ise düşürebilirde.Fakat hakem hastaneden alınan raporların oranlarını ankara düşürmüyor diye biliyorum...İşin özü son nokta ankarada biter rapor onaylanırsa onaylandığına vergi indiriminden yararlanabileceğine dair bilgiyi ve evrakları bulunduğun ildeki vergi dairesine yollar vergi daireside çalıştığın işyerine kopyasını yollar.orijinalini yolluyorlarmı bilmiyorum..yani ankara( %40 ve üzeri oranlı rapor olursa) vergi indirimi alabilir dedikten sonra bulunduğun il deki vergi dairesi hayır alamaz diyemez,iptal edemez yoksayamaz,oranını düşüremez,yükseltemez,itiraz edemez.. böyle bir yaptırım uygulama gibi bir hükmü yoktur.Bütün illerdeki vergi daireleri ankara merkez vergi dairesi başkanlığına bağlıdır.ankara ne derse o olur...

btl hanım
öncelikle rahatsızlığınız veya engeliniz var ise ve bu rahatsızlığınızın engelli rapor oran karşılığı %40 ve üzeri ise vergi indiriminden tabiki yararlanabilirsiniz.Öncelikle raporunuz var ise şayet en az %40 oran şartı aranıyor.Eğer durumunuz bu kriterlere uyuyor ise ve raporunuz var ise bulunduğunuz ildeki vergi dairesine raporunuzla başvurabilirsiniz.Fakat raporunuz eski tarihli ise kabul etmeyebiliyorlar ve tekrar hastaneye sevk edip heyete girmenizi istiyorlar..Raporunuz yok ise aynı şekilde vergi dairesine çalışıyor iseniz çalıştığınız kurum aracışığı ile müraacat ederek hastaneye rapor için sevkinizi isteyebilirsiniz...
Vergi indirimi almanızın size pek çok faydası olacaktır.Hepsinden önemlisi erken emeklilik hakkınız olacaktır.Verg.ind. alıp erken emekli olmanızın alacağınız maaşın düşük veya yüksek olup olmaması ile alakası yoktur.yatırılan ssk primleriniz ile ilgilidir.

tşk ederim..verdiğin bilgiler için..

nostradamus..aldığım hastalıklara oran aşagıda yazıyo...buna göre onaylanma şansı nedir ankarad bir bilgi verirsen sevinirim...
Arkadaşlar oranları düşmeden veya artıp gelen arkadaşların...hastalıkları nedir..yazarsa sevinirim..benim tansiyon %10...şeker %20..morbit obazite %20..sol ventrikül hipetrofisi %10..kalbe bağlı nefes darlığı %10..ortalaması %53...bu oranlardan veya buna benzer oranlardan ankaraya gidip düşmeyen veya düşen düşmüşse ne kadar düştüğünü belirten arkadaşların yardımcı olmasını ve yazmasını bekliyorum...

Nostradamus

%80 Başbakanlık özürlü kimliğim var 1998 de aldığım Diyaliz hastası olduğum için, şimdi nakilliyim ve tekrar sağlık raporu almadım, galiba tekrar rapor almam gerekiyor erken emekli olmam için gerekiyorsa çıkarayım bilmiyordum gerekliliğini.

%44 ile vergi indirimi için raporum işyerime gelmiş bundan sonra ne yapmalıyım raporumu nerden alcam bilgisi olan varmı vergi dairesindenmi hastanedenmi belediyeye v.s basvuru yapacagım yerlere rapor fotokopisi ilemi gidecem

deniz 61 öncelikle geçmiş olsun 1.si rapor onaylı olarak ankaradan gebzeye geldiğinde rapor %40 ve üzeri olursa vergi indirimini size ve işyerine bildirir bir daha karar verme yetkisi yoktur. gebze evrakları gönderme ve geri ulaştırmada yetkilidir.2.si gebze vergi dairesinin vergi indirimi oalmaz demeye yetkisi yoktur. rapor ankaradan %40 ve üzeri gelmişse otomotikmen almış sayılıyorsunuz. gebze vergi dairesine evraklar ulaştığında sizlere ankara sağlık kurulundan gelen cevabı tebliğ edecekler. hayırlı olsun

Deniz 61
Haker gerekli cevabı vermiş bende ufak bir ekleme yapayım Ankara ne hikmetse rapor oranlarını özellikle sınır olan %40 -45 olan oranları çoğu zaman % 40 ın altına düşürüp hak kazanmayı engelliyor.ilk raporum 45 ikinci aldığım raporda oran 20 son olarak ankaradan gelen yeni raporum ise %36 Bu sebepten ötürü her ne rahatsızlığınız var ise heyette belirtin %45 ve üzeri almaya çalışın yoksa sürpriz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

Vergi indirimi için,Vergi Dairesine başvurdum,Vergi dairesi Sağlık Kuruluna girmem için yazı ile yönlendirdi,Sağlık Kurulu Raporum Bugün belli oldu,bildiğim kadarıyla bu raporu Sağlık Kurulu ( Onay için ) Ankara'da ki Sağlık Kurulu Başkanlığına gonderecekmiş,doğruluğunu teyit etmenizi rica ederim

Tayfun ATASOY

merhaba evet doğrudur sağlık kurulu raporu istek yapan yere vergi dairesine gönderir vergi dairesi ise ankaraya onaya sunar ankaradan gelmesi onaylanması biraz zaman alır 1 ay ile 3 ay arasını bulabilir. ankarada onaylanırsa işyerinize bilgi maili gider sizde sonrasında duruma göre indirim alabileceğiniz yerlere başvuru yaparsınız (tel-internet-su vb.) ayrıca günleriniz tamasa emeklilik içinde.

Üst Alt