Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkımla emeklilik için başvurdum. Süreç nasıl ilerleyecek?

Alein wolf

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bugün vergi indirimi belgem geldi sgk ya gittim boş a4 kağıdına şu şekilde dilekçe yazdırdılar, ne zaman emekli olabileceğimin tarafıma bildirilmesini istiyorum ekte vergi indirim belgem mevcuttur diye bundan sonraki süreç nasıl işliyor ve nekadar sürüyor acaba? Raporum yüzde 80

Alein wolf

SGK iş yerinizin bağlı olduğu vergi dairesine resmi yazı ilen vergi indiriminizin olup olmadığı sorar. Sizin ekte gösterdiğinizin amacı sadece bu sorgulamayı yapmaya yarar. Vergi dairesi vergi indiriminiz var ise SGK indiriminizin olduğunu beyan eden resmi bir yazı yazar. SGK ise size bir mektup gönderip emekli ola bilceğiniz tarihi yazar.

Belirtilen tarih geçmiş bir güne aitise SGK gidip emeklilik dilekçesi vere bilirsiniz. Tarih gelmemiş ise o tarihi beklemeniz gerekmekte.

Bu süreç aşa yukarı 2 ay bazen 3 ayı bula bilir.

Bence siz eğer emeklilik sartlarını sağlıyorsanız size yaptırılan zaman kaybı. Bu dilekçenin cevabını bekleyeceksiniz ve sonra birde emeklilik için başvuracaksınız onun sonuçlanmasını bekleyeceksiniz.. Eğer sartları sağlıyorsanız ki, bunun için tablolar var işe giriş tarihinizi ve mevcut çalışma gununuzu biliyorsanız orda acık ve net emekli olup olmayacağınızı anlarsınız. emeklilik başvurusu yapmış olsaydınız sureci beklerken maaşınız işlerdi, sonuçta toplu para alırdınız. Hatta işe giriş tarihinizi ve gun sayınızı yazın ben size burdan söylerim. Alein wolf

ABROX
1990 işe giriş tarihim 6670 gün primim var. Memura benim şartlarım kurtarıyor dedim dilekcenize yazı ile cevap vereceğiz dedi

Siz oraya gıttıgınızde memur yukarda içeriğini bahsettıgınız dilekceyı yaz sana yazılı cevap verecegız demeden once, ben emeklilik basvurusu yapacagım form dolduracagım demedınızmi @alien wolf

Bence siz tahsis talep formunu doldurun, vergı indirimi kagıdıyla gıdın emeklilik basvurusu yapın. Gıdınce eski dılekceden bahsetmeyın, onun cevabı ayrıca gelir. Unkapanına gıdıyorsanız gırıste sagda gıseler var, orda gırış, yıl ve engel oranınızı soyleyın size bir cıktı verıyorlar, orda emelilik şartlarınız yazıyor zaten, onuda basvuruya ekleyın.

Yada edevletten basvurun dırek acıklamaya vergı ındımınden yazın. Ama burdan basvurunca basvuruyu takıp edıp elinizdeki vergı ınd yazısını biryerde dosyaya ilave ettırın.

Dedim ama illa bu şekilde olacak dedi, en iyisi tekrar gitmek ve anlatmak galiba teşekkür ederim

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt