Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkının 1 yıl verilmesi raporumu geçersiz mi kılıyor?

yusuf_1638

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bendede aynen şöyle yazıyor ancak merkez sağlık kurulunca adı geçenin gelecekte engellilik derecesinde değişiklik olabileceği dikkate alınarak merkez sağlık kurulu karar tarihi olan 25.03.2014 tarihinden itibaren bir yıl sonra yeniden hastaneye sevki uygun görüldüğünden 25.03.2015 tarihinden sonra da indirimden yararlanmak istemesi halinde başkanlığımızca yeniden hastaneyeye sevk edilerek alınacak raporun incelenmek üzere merkez sağlık kuruluna gönderilmesi gerekmektedir. aynen böyle yazıyor şimdi ben buna göre elimdeki hayat boyu olan raporum iptalmi oldu bu raporu kullanamammı

saglik raporunuzdami sureli idi yoksa o sureklimi eger surekliyse itiraz edebilirsiniz

raporunuz sürekli sanırım
bu durumda,
o raporunuzu sadece vergi indirimi için kullanamazsınız
engellilere sağlanan diğer tüm haklardan faydalanabilirsiniz
ekpss,ücretsiz ulaşım vs

Bir yanlışınız olmasın Eyüp bey rapor SÜRELİ ise vergi indiriminde kullanılmaz,
SÜREKLİ ise kullanılır mı demek istediniz?

Bakın şöyle açıklayım
Öncelikle raporunuz hiçbir şekilde iptal olmaz.Vergi indiriminizin 1 yıl süreli olması raporunuzun iptal edileceği anlamına gelmez.
O konuda anlaşalım
Yukardaki yazdıklarınızdan anladığım
Raporunuz sürekli ama vergi indiriminiz 1 yıllık verilmiş
Siz elinizdeki sürekli raporu vergi indirimi hariç diğer engellilere sağlanan avantajlarda kullanabilirsiniz.
Mart ayında vergi dairesine tekrar sevk almanız ve vergi indirimi için yeni rapor almanız gerekecek.
Elinizde sürekli rapor olduğu için yenisini vermek istemeyebilirler.
Bu konuda biraz uğraşabilirsiniz.

Vergi hakkının süreli olması elinizdeki sağlık kurulu raporu açısından hiç bir şey ifade etmez. Raporunuz Sürekli ise tüm haklar açısından o raporu kullanmaya devam edebilirsiniz.

Maliye Sürekli ibareli rapor rağmen 1 yıl süreli vergi indirim hakkı vermekle işgüzarlık etmiş aslında. 1 yıl sonunda aynı raporla vergi dairesine gidip "alın, süre kısıtlaması olmayan raporum. vergi indirim hakkımı uzatın" deyin! İlle de "ynei rapor" diye tuttururlarsa, "sürekli geçerli raporum varken hastane yeni rapor vermiyor" diye diretirsiniz...

cevaplar için tşk evet raporum sürekli fakat vergi indirim 1 yıllık geldi mart 15 te doluyor vergi indirimine tekrar müracaat edicem fakat aynı rapor ile kabul edeceklerini sanmam yinede şansımı denerim.bir sorum daha olacak cavaplarsanız sevinirim ben bağkurlu iken iş kazası geçirdim yani kendi dükkanımda sağlık kurulu &40.2 verdi iş kazasından dolayı şu an aporum müfettiş teftiş kurulunda henüz sonuçlanmadı tam 1 yılı geçti sorum şu eğer bana sürekli iş görememezlik geliri bağlanırsa sonra ben %54 raporum ile sgk dan emekli olsam bu iki gelirin tamamınımı alırım kurumlar ayrı ayrı olduğu için yoksa sgk nın kuralımı geçerli yani fazla olanın tamamı az olanın yarısı

Çok olanın tamamını
Az olanın yarısını alırsınız

Bu konuda son durum nedir?

Vergi dairesi sürekli raporunuz olmasına rağmen tekrar hastaneye sizi sevk ettimi?

Üst Alt