Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim müracaat aşamasında sonuç beklerken işten ayrılmak mümkün mü?

MustafaDDURMAZ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Yil ve prim gunum tam%70 raporumu aldim vergi dairesi merkez saglik kuruluna gonderdi oradan sonuc bekleme asamasindayken isten atilmak yada ayrilmak durumu olma ihtimalinde emekli olabiliyormuyuz her yeri okudum bir bu soruya cevap bulamadim.

Ayrılabilirsiniz.
Vergi indirimi sonuçlandığında emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

Abi tesekkur ederim ama cikis tarihi ve merkez saglik kurulu rapor tarihleri farkli olcagi icin sikinti olmazmi demesinler biz cikis verdikten sonra senin sonucun gelmis bizi baglamaz vs gibi

Olmaz işten ayrılalı 3 ay oldu bugün geldi benimki rahat ol

MustafaDDURMAZ
Kimden bahsediyorsunuz anlamadım. Bizi bağlamaz diyecek olan kim, hangi açıdan soruyorsunuz ? İşveren ve kıdem tazminatı açısından mı, yoksa sgk ve emeklilik açısından mı ? Tereddütünüz nedir, daha açık yazar mısınız ?

Emeklilik acisindan

Eser bey siz bu durumla karsilasarak emekli oldunuz.tsk ederim.

MustafaDDURMAZ
Hayır emeklilik açısından hiç bir sıkıntı olmaz.
Önemli olan vergi indirimine başvuru sırasında aktif sigortalı olmaktır. Bekleme sürecinde işten ayrılmanın bir sakıncası yoktur.
Tabi emeklilik şartlarını oluşturdu iseniz, ve vergi indirimi sonucunun olumlu olacağına eminseniz.

1997 baslangic 19 yil yani 6500 gun prim rapor 70 ankarada onaylarsa sizden aldigim bilgilere dayanarak icim rahatladi tsk ederim.

MustafaDDURMAZ
Maliye %40 a da düşürse sigorta süresi ve prim şartlarınız 3. derece vergi indirimi için bile fazlasıyla yeterli.
Bu arada 19 yıl demişsiniz, hiç fark etmez ama 1997 girişine göre sigorta süreniz 21 yıl.
Bu arada 4A lısınız değil mi ?

Özel banka sandiklarina tabi olarak calismaktayiz ve ben birkac rahatsizligim icin vergi indirim diye muracat ettim rapor niteligide vergi indirimi yaziyor ondan calisirken ankara merkez saglik kurulundan sonuc gelmeden isten ayrilma hadisesi ihtimaline karsi sordum emekli olabiyormuyum.

MustafaDDURMAZ
Banka sandıkları da sgk 4A statüsü gibidir.
Evet maliye merkez sağlık kurulu raporunuzu %40 a bile düşürse hizmet süresi ve priminiz yine yetiyor emeklilik için.

Merkez saglik kurulu telefon numarasi 03124153203.04.05 fakat bu numara hep bos acan yok baska bildiginiz numara varmi evis .sibis diye bazi illerin evrak sorgulama yeri var evrakin akibeti hakkinda sorgulama yapabilcegimiz yer varmi.tesekkurler.

Üst Alt