Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim müracaatını ne zaman yapmalıyım ve 2022 aylığımı iptal etmeli miyim?

fa06

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
sizden iki sorum olacak.acil cevap verirseniz çok memnun olurum.ben eylül ayında 2022 maaşına başvurup onaylanmıştı.ralık ayında her halde ilk maaşımı alacaktım.migroson engelli eleman alımı başvurumu kabul edip benden bazı evrakları haırlayıp ondan işte başlayacağımı bildirdiler.ben şimdi 2022 maaşımı hemen mi iptal etmeliyim yada ne yapmalıyım bilgisi olan bana yardımcı olmasını rica ediyorum.

ikinci sorum işe başladıktan sonra ne zaman vergi indirimi için başvurmalıyım.eylül 2017 %60 rapor almıştım.vergi indirimi için yenidenmi rapora başvurmalıyım yoksa elimdeki mevcut raporlamı başvurmalıyım

2 gün kalmış zaten, bence aralık maaşını al, ondan sonra iptal ettir...
sigortalılık süren 3 ay olunca da vergi indirimine başvurabilirsin...

aralığın kaçında alacağımı bilmiyorum.işede ne zaman başlayacağımıda bilmiyorum,fakat başvurum kabul edilmiş.evrakları hazırlıyorum.işe başlayıp sonra iptal etsem bir şey olurmu

ilk maaşını al işe başlarken özlük evrakları hazırlıklarında paraya ihtiyacınız olucaktır . sonrasında iptal ettirirsiniz ..

maaş almadan önce işe başlasam o zaman ceza kesmezlermi

perşembe günü bana işbaşı eğitimi için başlayacaksın dediler.2022 eğitimden sonra iptal etsem olurmu

@Kalem sizden iki sorum olacak.acil cevap verirseniz çok memnun olurum.ben eylül ayında 2022 maaşına başvurup onaylanmıştı.aralık ayında her halde ilk maaşımı alacaktım.migroson engelli eleman alımı başvurumu kabul edip benden bazı evrakları hazırlayıp ondan sonra işe başlayacağımı bildirdiler.bugün evrakları hazırlayıp verdim.bana 30 kasım perşeme günü sabah gel sözleşme imzalayalım ve ayni gün migros işbaşı eğitimine katılacaksınız dediler.ben şimdi 2022 maaşımı hemen mi iptal etmeliyim yada aralık ayını alıp sonramı iptal etmeliyim ne yapmalıyım.1978 doğumluyum. bilgisi olan bana yardımcı olmasını rica ediyorum.

ikinci sorum işe başladıktan sonra ne zaman vergi indirimi için başvurmalıyım.eylül 2017 %60 rapor almıştım.vergi indirimi için yenidenmi rapora başvurmalıyım yoksa elimdeki mevcut raporlamı başvurmalıyım

bugün migrosta işe başladım e devlete sigorta girişim 30/11/2017 olarak gözüküyor.2022 maaşına eylülde başvurmuştum.aralıkta alacaktım.şimdi ne yapmalıyım.hemen iptal etmeliyim yoksa aralık maaşı aldıktan sonramı iptal etmeliyim

@fa06 sigorta giriş tarihin bugün olarak sisteme girmişse, aralık dönem maaşını alamazsın zaten. iptal ettirmene de gerek yok. ödeme yapılmadan önce sistem aracılıgıyla sgk kaydı sorgulaması yapılıyor. sGK kaydı olduğu tespit edilenlerin 2022 aylığı ödeme dönemi başında feshediliyor.

senin aylık da sgk kaydın sebebiyle feshedilecektir. lakin aylık başlangıç tarihinden 1 aralık'a kadar olan ödemeler aralık'ta yatacaktır. T.C. kimliğinle, doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş günde, herhangi bir PTT şubesinden birikmiş paranı alabilirsin.

başvuru tarihin eylül olduğuna göre aylık başlangıç tarihin 1 Ekim.
rapor oranın da % 70 (rapor oranın daha düşükse belirt lütfen)
bu durumda ekim + kasım olmak üzere 2 aylık toplam 1132,98 TL alacaksın.

NOT: e-devlet şifren varsa, e-devletten sık sık 2022 aylık bilgilerine bak. pazartesi ödeme bilgilerine de bak.

rapor oranım %60

@Kalem abla e devlette baktım 2022 maaşı 1500 tl gösteriyor.siz demişsiniz iptal etmeye gerek yok sigortalı çalıştığınız için otomotikmen 2022 maaşın iptal olacak.e devlete baktım hem 1500 gözüküyor hemde maaş devam ediyor yazıyor.ben şimdi migrosta çalışıyorum.1500 tl yi çekebilirmiyim.yada ne yapmalıyım.acilen yardımınızı bekliyorum.sonra ceza falan almayak

fa06 ablacım, e-devletteki 2022 ekran bilgilerini buraya kopyalasana bi. buraya kopyalarken kimlik bilgilerini gizlemeyi sakın unutma.

bir de e-devletten sigorta başlangıç tarihine bak ve bana sigorta başlangıç tarihini söyle.

rapor oranın % 60'tı senin.
eylül'de başvurmuştun. aylık başlangıç tarihin bu durumda 1 ekim olur.
ama sana 1 kasım'dan itibaren 4 aylık 1510,64 TL ödeme yapılmış görünüyor.
1500 TL değildir o:) 1510,64 TL'dir.

yardım türü - yardımın fayda sahibi - yardımın hak sahibi - başvuru tarihi - son ödeme miktarı - son ödemenin durumu - yardımın durumu
engelli aylığı - fırathan - fırathan - 19/10/17 - 1.510,64 tl - ödeme hazır - devam ediyor

@Kalem abla kopyala yapıştırmayı becermedim klavyede yazdım bira karışık oldu ama inşallah okuyabilmişsin

sigortlı işe girişim tarihi.30/11/2017

2022 Yardımı Grubu
Yardım Türü Yardımın Fayda Sahibi Yardımın Hak Sahibi Başvuru Tarihi Son Ödeme Tarihi Son Ödeme Miktarı Son Ödemenin Durumu Yardımın Durumu Toplam Ödeme Tutarı Vakıf Bilgisi
Engelli Aylığı FIRATHAN FIRATHAN ARAZSU 19/10/2017 1.510,64 TL ödemeniz hazırdır Devam Ediyor

ben 2022 maaşını aldım.30 kasım 2017 tarihinde sigortalı işe başladım.2022 maaşını iptal etmek için nasıl bir yol izlemeliyim

KKELEBEKK yukarda belirtiğim gibi 30 kasımda işe girdim.vergi indirimi için ne yapmalıyım.rapor oranım %60

fa06
İşyerinizden çalıştığınıza dair belge alarak vergi dairesine başvuru yapabilirsiniz.

vergi indirimi

ben yeni işe girdim.19 yaşındayım.ve yeni sigortalı oldum.vergi indirimi için bazı arkadaşlar bir dilekçeyle başvurmanız lazım.bazı arkadaşlar diyorki yeni sistemde başvurmaya gerek yok diyorlar.tam detaylı bilgi alamadım.30 kasım 2017 de migrosta engelli eleman olarak işe başldım

2008 sonrası sgk'lı olanların emeklilik için vergi indirimine ihtiyacı yok zamanı geldiğinde emeklilik için sgk dan hastaneye sevk alacaklar ancak şu an calıştığınız için maaşınıza etki etmesi için vergi indirimi alınabilir bu da az olsada 30 40 tl bir rakam maaşa yansır o kadar

mehmet-41 abi şimdi vergi indirimi alsam emekliliğim geldiği zaman sgk tekrar beni hastaneye sevk edermi

2008 sonrası sgklı isen evet sevk olacak

Mevcut raporumla vergi indiriminden yararlanabilir miyim?

ben eylül 2017 de %60 engelli raporumu aldım raporum sürekli yaziyor.30 kasım 2017 de migrosta engelli kadrosunda işe başladım.vergi indirimi için mevcut raporumla başvurabilirmiyim.şimdi başvursam emeklilik amanı tekrarmı başvuracam yoksa şimdi başvursam yeterlimi

fa06

daha önce, çalışırken vergi indirimi almış mıydınız? Eğer almadıysanız vergi indirimi için rapor almalısınız. İşyerinden alacağınız yazı ile defterdarlık/vergi dairesine oradan da hastaneye sevk almalısınız.

hozgul daha önce hiç bir yerde çalışmadım.ilk kez migrosta işe başladım.30 eylül 2017 de aldığım raporumla vergi indirimi başvurusu yapabilirmiyim

fa06

Vergi dairesine aldığınız raporla müracaat edebilirsiniz.

hozgul ben şimdi vergi indirimi alsam emekli olacağım zaman tekrar vergi indirimi için başvuracakmıyım yoksa şimdi alsam yeterlimi

fa06

Raporunuz sürekli ise yeniden rapor almanız gerekmez.

%60 Sürekli raporum var.yaklaşık 2 yıdır işkur vasıtasıyla engelli statüsünde migrosta çalışıyorum.vergi indirimi için baş vurmadım daha.vergi indirimi için maaşıma ne kadar yansır.birde diyelimki raporumun oranını düşürürlerse işimi engellerim

vergi indirimi için ne yapmalıyım sürekli raporum mevcutç. 2017 eylül ayında almışım.sırasıyla nerelere baş vurmalıyım.asgari ücretle çalışıyorum maaşıma ne kadar katkı sağlar.raporumun oranı %60

fa06

2. derece vergi indirimi maaşa 50 tl gibi bir etki eder

Rapordaki oran düşerse ileride emeklilik vbç. konularda başınız ağrır.

İşyerinizin bağlı olduğu defterdarlığa raporunuzla birlikte başvurmanız kafi

teşekkür ederim OturanBoğa o zaman hiç başvurmayayım.bana dediler 450 tl ye kadar etki eder demişlerdi onun için.

merhabalar benim raporum %60 ve süresiz.migrosta engeli statüsünde çalışıyorum.vergi indirimi için daha başvurmadım.ne yapmam gerekli vergi indirimi alırsam emeklilik dönemi geldiğinde tekrar vergi indimi için rapor isterlermi yoksa şimdiki raporum yeterlimi

Üst Alt