Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim onaylandı. İşyerine bildirmeli miyim?

vol34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
merhaba,
Sağlık kurulundan engelli raporumu aldım %60 olarak.
Vergi indirimi için başvuru yapmam gerekiyor fakat emekli olabilmem için daha 3 yılım var.
sormak istediğim vergi indirimine başvurup iş yerinde engelli kadrosunda çalışmak mı yoksa emeklilik zamanı geldiğinde vergi indirimine başvurmak mı daha akıllıca olur? Vergi indirimin bana dezavatanjı olur mu?

vol34 çalıştığın iş yerinde yaptığın iş rahatsa seni zorlamıyorlar sa devam et.Şuanda vergi indirimi versin bile işyerine asgari ücretle çalışıyorsan zaten asgari ücretliler vergi indiriminden faydalanmıyor .Hükumet 202 yılında asgariücretliden vergi almadığı için işverenden.is yerinde kac çalışan var engelli kadrosundan göstere bilmesi için isyeri seni belli bir sayı olması gerekir.Engelli kadrosundan göstermek içinde sağlık kurulu raporu nu isterler senden.işkura bildirmek icin.is yerinin en gelli çalıştırma zorunluluğu varsa tabiki senide engelli statüsünde göstererek aynı işi yaptırması işlerinin menfaatine olur.Engelli eleman çalıştırdığı icin fazladan vergiyi az öder devlete

fenerliyizz aslında kafama takılan sorulardan biri eğitim araştırma hastanesinden sürekli olarak raporumu aldım, iş yerinde keyfim yerinde raporu şuanki durumda kullanmamı gerektirecek bir durumum yok dediğiniz gibi.. fakat Vergi indirimine başvurduğumda raporu aldığım ve başvuru yaptığım süreç arasındaki zaman farkından dolayı oran düşürme gibi bir sorun yaşarmıyım o kafamı çok kurcalıyor. normal şartlarda 2024 emekli olmam lazım.
birde vergi indirimine başvursam sgk primlerimlerimde emeklilik için bir değişiklik olmayacak diye düşünüyorum doğru mudur,?

Engelli raporuyla emekli olursan normal emekluden fazla alırsın...hesaplamalar farklı...emekli olursan şimdi hem tazminatını alırsın istersen emekli dilekçesi verdikten 1 gün sonra aynı işte emekli olarak çalışmaya dewam edersin....3 yıl boyunca emekli olup ekstra maaş sahibi olursun

vol34 ssk piriminde değişiklik olmaz.2024 vergi indirimi ile emeklik hakkın oluyorsa 2024 de vergi indirimi için müracaat ederek 3 ay öncesinden ortalama 1 ayda sonuçlanıyor daha sonra emeklilik için isyeri ile konuşa bilirsin.Emekli olduktan sonrada çalışmak istersen aynı isyerinde isyeride isterse devam edersin.yada şimdi den konuşup muhasebe departmanı ile engelli raporu ile vergi indirimi için müracaat ede bilirsin.Vergi indirimi almak için illaki çalıştığın isyerinde engelli kadrosunda olacaksın diye bir kanun yok.ssk li çalışıyor olmak yeterlidir. Bulunduğun ilin vergi dairesi engrlli bitimine gidip drkce örneği alıp.bir nüshasını sen birinide isyerinde doldurtup tekrar vergi dairesine verip sonuçlanmasını bekleyecek sin.karar senin.Emekli olurken ssk senden vergi indirimi yazısını ister zaten rapora bakmaz bile.

vergi indirimine netten başvuru yapıp evrakları ayn ı gün elden verince haftasında cevap geldi bana yer istanbul -ataşehir ...hızlı olması açısından belki yardımı olur

hanifeaydin sağlık raporunun oranıyla aynı oranda mı vergi indirimin? bir düşürme vs olmuş mu?

Engelli raporuyla ve vergi indirimi varsa emekli maaşı dahadamı artıyor

artmıyor. sgk dan aldığın rapor oranını vergi dairesi tekrar değerlendiriyormuş ve sgk göre daha düşük bir oran belirliyebiliyorlarmış.

vol34
bence bir an önce vergi indiriminizi almakta fayda var mesela daha önce vergi dairesi 2009 öncesi raporları kabul etmedi tekrar hastaneye sevk etti bunun bir daha olmayacağının garantisi yok alın vergi indirimini kafanız rahat olsun

MRM Haklısın, hop bakmışsın gece yarısı resmi gazetede yeni birşey yayınlanmış, sistem değişmiş.

onine vergi indirimine başvurumu yaptım. Fakat orjinal sağlık raporunu nereye teslim edeceğimle ilgili bir ibareyi ya görmedim yada atladım? yardımcı olabilecek biri var mı?

belediye içinde geçerlimi acaba emeklilik sonrası calıştırmıyorlar diye biliyorum

Üst Alt