Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim raporu için hastaneye başvurdum. Bu yol doğru mu?

Zutcu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Vergi indiriminden yararlanmak için sağlık kurullundan randevu aldım. Vergi dairesine sağlık kurulundan önce mi gitmem gerekiyor ? Sağlık kurulundan %40 çıkarsa mı gitmeliyim ?

tşk

Zutcu

Bugün çalıştığım işyerinden orada çalıştığıma dair belge alarak Vergi Dairesi Başkanlığına gittim, orada hazır dilekçe vardı hastaneye sevk için onu doldurdum, sonra Başkanlık çalışanı istediğim hastaneye standart bir yazı hazırladı e-imza ile başkan imzaladı, yazıyı bana zarf içinde verdi (zarf açık) 2-3 hafta sonra hastaneye gitmeyi düşünüyorum.
Vergi dairesine önce ya da sonra gitmen sadece alacağın raporun ücretli ya da ücretsiz olmasını ilgilendiriyor. Vergi dairesi aracılığı ile giderseniz rapor için ücret ödemiyorsunuz. Çıkacak olan rapor doğruca vergi dairesi başkanlığına gidecek, emin olmamakla birlikte diğer türlü sanırım siz hastaneden alıp vergi dairesine götürmeniz gerekecek,

engelli raporu için her hangi tam teşekküllü devlet hastanesine başvurulur.

Vergi indirimi, çalışma, vs... Engelli raporu talebinde işaretlenir...

Engelli raporu%40 üzeri ve heyet uygun görürse engelli raporu aslı ile gelir idaresi başkanlığına gidiyorsun. Onlarda raporu Ankara sağlık kuruluna gönderiyorlar.

Ankara sağlık kurulu onaylarsa işyerine yazı gönderiyorlar

Üst Alt