Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim raporu için hastaneye başvurdum, düşük oran verdiler. İtiraz..?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben vergi indirimi için meliyeye başvurdum onlar da beni şişli etfal hastanesine sevk ettiler. randevu sonucu oraya gittim. ortopedik özürlü olduğum için önce fizik tedavi branşına sonrada ortopediye göründüm. aynı hastaneden daha önce % 40 almama rağmen fizik tedavi bana % 20 verdi. daha sonra ortopedi ye göründüm. o da fizik dr. ile aynı fikirde olduğunu beyan etti.
ama gelin görünki ben sağ bacağımı hiç kullanamıyorum. ve bacağımı elimle destekleyerek ancak birkaç adım atabiliyorum. ayakta çok uzun süre duramıyorum. bunlara rağmen % 20 verdiler. bu evrakları daha sonra maliyeye göndereceklermiş.
itiraz etmem gerekirse ne yapmam konusunda bana yardımcı olabilir misiniz. başka bir hastane ye başvursam acaba olabilir mi?
yaşım 44 zaman içerisinde biliyorsunuz vücut kendini yenilemiyor ki iyileşebilme olanağım olsun. anlayamıyorum işe başlamak için 10 yıl önce başvurup % 40 veren hastane vergi indirimi için neden yarı yarıya düşürdü.?
bunlar işlerin olması için rüşvet mi istiyorlar. ne yapmam gerektiği konusunda yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri,nde rapor verilmesi gerekiyor ve/fakat hastane bu oranda rapor vermiyorsa, il sağlık müdürlüğüne itiraz edebilirsiniz. Ama bunun için hastanenin raporu size vermesi gerek.
Peki hastane bu raporu size verir mi? Sanamam! Doğrudan defterdarlığa göndereceklerdir... O zaman defterdarlıktan size yazı gelmesini bekleyeceksiniz. Defterdarlık "işgücü kaybınız %40'ın altında olduğu için sakatlık indirim başvurunuz reddedildi" diye yazı gönderdiğinde, o yazıyı alıp defterdarlığa gideceksiniz ve hastane raporuna itiraz için başka hastaneye sevk isteyeceksiniz...

bülent kardeş yardımın için teşekkür ederim. aynen yapacağım.

acaba önce il sağlık müdürlüğüne mi yoksa doğrudan defterdarlığamı itiraz dilekçesini sunmak gerekiyor.?

defterdarlıktan size başvurunuz reddedildi yazısı geldiğinde defterdarlığa itiraz edeceksiniz dilekçenizde durumunuzu ayakta duramadığınızı yeniden belirtip başka bir hastanede tekrar değerlendirilmenizi isteyeceksiniz ...

inş. sonuç iyi olur.ama doktorların elinde bi liste var.tek ayagı dahi olmasa yin eyüzde kıtk lık bi oran verilmiyormuş.aynı sorun bende de var.başka hastane de aynısını diyecektir sanıyorum.dah aönce böyle bişe yoktu.yasalar mı değişti ne oldu da vermiyorlar..??

eski raporum % 80 di bu raporla bir işe girdim % istedikleri bu rakamdı 5 yıldır işe gitmeden çalışıyorum yeni rapır aldım % 77 ye düştü şoke oldum devlet beni 91 den sonra düzeltmiş :D yeni raporuda iş yerine veremiyorum işten çıkartırlar diye yada vergi indiriminden yaralanam için yeniden rapor almam gerek büyük ihtimalle gene % 77 lerde olur 87 çıkış sigortam 2012 de emekli olacağım korkudan yeni rapor çıkartamıyorum akışına bıraktım şirket beni tuttuğu kadar tutsun belkide emeklilik zamanım gelir geçer o zaman vergi indirim için sağlık raporumu çıkartırım.... çok karışık sağlık sistemi.. kimse hakkını alamıyor Allah yardımcımız olsun...

Biraz daha uğraşırsanız herhalde adamlar "yahu ne engeli sapasağlam adamsın, vergini tam versene" diye rapor çıkarırlar!

ya arkadaşlar öyle birşey ki o zaman sağlam diye tam rapor versinler ve bunu topluma da anlatsınlar işverenlere de çünkü onlar bizi devletin gördüğü gibi görmüyorlar. onlar bizi 1 parmağımız olmasın yinede özürlü görüyorlar ve acıma hissi uyanıyor. o zaman bu zalim devlet özürlüye hiç acımıyor. sadece kendini düşünüyor. bu ne saçmalıktır anlayamadım. sen önce % 40 ver sonrada ha bir yanlışlık oldu ben seni o kadar özürlü görmüyorum sen bir sağlam kadar güçlüsün sağlam kadar çalışabilirsin. der. gibi alay edercesine indirime gidiyor. ya merak ediyorum acaba bu uygulama afrikada herhangi bir ülkedede varmı?. sorarım şimdi o doktor olmuşlara bir bacaklarını vücutlarına bir yere bağlasınlar ve sadece 24 saat yaşasınlar o duyguyu tatsınlar bakalım nasıl işe gidiliyormuş. nasıl alış veriş yapılıyormuş ve nasıl kalkılıp oturuluyormuş. yaşayan bilir arkadaşlar. yazıklar olsun bu saçma indirimi yapanlara yuh olsun.

aynı olay benimde başı geldi şimdi maliyeye itiraz dilekçesi yaziyorum bir sonuç alırsam paylaşırım.

Hastanede doktorun karşısına nasıl cıktınız, manken gibimi yoksa bastonla falanmı ?Hangi hastalığa bağlı yürüyemiyosunuz, kazamı gecirdiniz ?Ben kendimden örnek vereyim size, benim omurilik tümörüne bağlı , sol diz altında aşırı incelme var, ve sol ayak bileği felç, sağ ayak bileğide hareket etmesine rağmen kuvvetsiz yani gaz , fren kontrolu yapamam arabada.Ben doktorun karşısına afoyla cıktım baston falan yok, adamlar muayene bile etmiyorlar neyin var diye geçiştiriyolar, 3 sene önceydi bu ankaradan%27 rapor verdiler, bende fizik, nöroloji, beyin cerrahına muayene olmuştum, oysaki mesane problemim için vede tümör cıktığı için onkolojiden de rapor almam gerekirdi.Bu yaz tekrar deniyeceğim tabi afosuz bastonla cıkmam lazım karşılarına, ağlamayan bebeğe meme vermezler atalarımız boşuna dememiş, birde ankara 5 puan düşürmüş raporu, okmeydanı hastanesi /32 vermişti.Hasekiden şansımı deniyeceğim./40 alırsam erken emekli oluyorum.

arkadaşlar ben uzun zamandır, vergi indirimi raporum için başvurduğum şişli etfal hastanesinden aldığım % 20 lik raporuma defterdarlıktan evrak elime geçmediği için itiraz hakkımı kullanamadım. şimdi ne yapmam gerekiyor? elime herhangi bir evrak sonucu geçmedi. acaba önce defterdarlığa mı yoksa doğruca il sağlık müdürlüğüne mi itiraz dilekçesi yazmam gerekiyor. yardımlarınızı bekliyorum. teşekkür ederim.

Halil bey siz yeni rapor aldım diye bir yazı yazmıştınız onla bu farklımı?

yeni aldığım rapor yenileme yani işkur içindi. bir önceki de vergi indirimi içindi. öncekine mart 2010 da başvuru yapmıştım. oranımı % 20 olarak belirlemişlerdi. şimdi ki ise işkur aracılığı ile gittim. bir tür yenileme. % 48 olarak aldım.

İşkur sevkiyle aldığınız raporun noterden onaylı bir nüshasını defterdarlığa verip, başvurunuzun o rapora göre işleme konmasını isteyebilirsiniz...

Üst Alt