Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim raporu sürekli olanlardan emeklilikte tekrar rapor isteniyor mu?

Dost_26

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
1
Merhaba kardeşlerim sizlere kafamda soru işareti bırakan bir sorum olacak...
Ben doğuştan kronik kalp hastasıyım sigorta başlangıcım yıl 2000 vergi indirim raporum tarihi 2003 %40 süreklidir ayrıca sürekli özürlü kimliği raporumda mevcut ve çeşitli tarihlerde farklı sektörlerde engelli kadrosunda çalıştım halende 5 yıldır engelli statüsünde çalışıyorum nasip olursa 2020 tarihinde günüm doluyor emeklilikte yada 1 yıl sonra tekrar kontrole gönderme gibi sitelerde yazılar görüyorum böyle bir şey söz konusumu bilmiyorum tek umudumuz hastalığımız daha fazla ilerlemeden emekli olmak bu konuda beni aydınlatırsanız çok bahtiyar olurum şimdiden teşekkürler.

@Dost_26
vergi muafiyeti almanız gerek engelli olarakk emekli olmak için onun için de yeni rapor almanız ve ankaradan onaylattırmanız gerekir 2003 tarihli raporu kabul etmezler onun için yeni rapor alıp onu ankaraya göndermeniz gerekiyor.

Sürekli vergi indiriminde kontrole çağırılma oranı çok düşüktür.
Çağırılanlarda genelde psikolojik rahatsızlıkları olanlar.

cabbarehlinamus
Arkadaş zaten vergi indirimi olduğunu yazmış.
Dost_26
Sürekli vergi indirimiyle emekli olurken tekrar rapor istenme ya da kontrol gibi bir durum olmamaktadır.
Çok çok ender durumlarda sgk bazen kontrol koyabilmektedir.

@Ufukalp
vergi indirim raporum tarihi 2003 %40 süreklidir.
Şeklinde belirttiği için yani verği indirimi için mi aldı raporu aldıysa verği indirimi için mürecat etti mi bu kısım bende sadece raporu aldı ve verği indirimi almadı şeklinde bir düşünce doğurdu.
Vergi indirimi varsa tabi ki tekrar gerekmez.

Arkadaşlar vergi indirim müracaatımı bir iş yerinde çalıştığım zamanlarda il deftardarlıktan yaptım ve hastanede heyete girdikten sonra raporum ankaraya onay için gitti ve maliye vergi indirim raporum 2 ay sonra %40 sürekli olarak onaylandı ve elime aslının aynısı posta ile gönderildi şuanda çalıştığım özel sektörde sakatlık indiriminden faydalanıyorum ne yani bu rapor bu emeklilik için geçerli değilmi anlamadım vergi inidirimi için ayrı emeklilik için ayrı rapormu çıkartmamız gerekiyor.

Sürekli ibareli eski vergi indirimi raporlarında tekrar yeni rapor isteniyormu yani yenileme zorunluluğu varmı ben 2003 te aldım.

Hocam sizin vergi indiriminiz varsa raporunuzun tarihini dert etmeyin.
Vergi indirimi kazanılmış haktır.

Kalp hastalarının sürekli vergi indirimin raporlarına kontrol şerki koyuluyor mu olan arkadaşlar varmı? Sitede arkadaşların paylaştığı yazıları okuduğum çoğu kontrol şerkinden bahsediyor bu durum hastalıktan hastalığa farkediyormu beni düşündüren bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

Son düzenleme:
Dost_26

Genelde sürekli rapora sürekli vergi indirimi verilir. Bunun tek istisnası psikiyatrik tanılardır. Kalp için sürekli rapor varsa vergi indirimi de emeklilik de sürekli olacaktır.

Oturan boğaya katılıyorum, sgk emekli bölümüne gittim' engelli olarak emeklilik konusunun detaylarını bilmek buna göre emekli olucagımı söyledim' vergi indiriminde süre kısıtlaması yok' emekliliğin sürekli bir süre kısıtlaması belirtilmemiş dedi görevli memur.

Arkadaşlar göz 32 ruhsal ve duygusal da 25 aldım . 49 sürekli raporum var ruhsal duygusal da işin içinde olunca sürekli almam normalmi ,vergi indiriminde de sure yok 3700 gunum var SSK başlangıç 2001 ne zaman emekli olurum bide emeklilik basvurumu yaparken yeni rapor istenirmi...kontrole cagirirlarmi raporumu 2015 te aldım...TSK ederim simdiden

Dost_26

kardeşim ben 2014 yılı şubat ayında vergi indirim raporu aldım %80 sürekli ve 2015 aralık 12 de emeklilik dilekçesi vermek istedim,sürekli vergi indirim raporum var zaten diye de kurula göndericeklerini hiç düşünmedim ama beni tekrar kurula gönderdiler bana söyledikleri süreklide olsa raporu aldığın tarihten 6 ay süre geçtiği için kurula girmen gerekli dediler ve kurula girdim.ben bunu kendim yaşadım ama bu ender olan bişimidir,istisnamıdır bilemem ama aynen bire bir bunları yaşadım..

pasa_43 Vergi indirimin varmıydı peki yani sadece rapormu aldın raporun ankaraya gittimi?

Senin rahatsızlığın nedir?

Son düzenleme:
alemba

2001 sigorta girişiyle 19 yıl 4240 güne tabisiniz.
4240 günün doldurursanız 2020 yılında emekli olabilirsiniz.
Emekli olurken yeniden rapor istemezler.
Vergi indirimi sürekli olduğu için emekliliğinde sürekli olma ihtimali yüksek.

pasa_43 raporun süreklide olsa tek başına bir hükmü olmaz sen vergi indirim belgesi çıkarttınmı peki elinde sadece rapormu var geniş bir bilgi verirsen anlamış oluruz ayrıca rahatsızlığın nedir?

anlamıyorum vergi indirimi olandan tekrar ropar ıstıyorlar bazı yorrumlara bakıyorum istenmeden emeklı olunuyor benımde nasıpse 10 ayda doluyor bakalım ne olacak hayırlısı Allahtan işalllah

Butcher bu yorum beni biraz rahatlattı,piyango gibi o zaman kime denk gelirse istiyorlar...umarım öyle bisey olmazsa 2020 de emekli olurum...

Arkadaşlar, sürekli vergi indirimi olan 2008 öncesi girişliler için emeklilikte yeniden rapor istenmesi ya da vergi indiriminin yenilenmesi gibi bir durum söz konusu değil.
Rapor istendi diyen arkadaşlarımızın farklı bir durumları olduğu halde yanlış anlamış olabilirler.
* Aslında raporları vardır ama vergi indirimleri yoktur, vergi indirimine yönlendirilince ellerindeki rapor kabul edilmeyip yeni rapor istenmiş olabilir.
* Emeklilik başvurusu yapan şahsın emekliliği ssk değil de bağkur kapsamında olabilir, bu durumda vergi indiriminin hiç bir hükmü olmaz. Bağkur, emekli sandığı ve 1 ekim 2008 sonrası girişli ssk lıların emekliliğinde yeni rapor şarttır.

Rahatsızlığım kronik fakat vergi indirim raporumda kronik belirtilmemiş sadece hastalığımın tanısı var bu önemlimidir emeklilik müracaatında sorun olurmu süresiz vergi indirim belgesi yeterlimi?

Son düzenleme:
Arkadaşım sen buna takılma yapacak bir şey yok aynı problem bende de var sgk hadi git dedimi tıpış tıpış rapor almaya gidecez bu konuyu bende çok irdelemiştim ama işin içinden çıkamadım bende 2 yıl sonra allah nasip ederse emekliyim yaşayıp görücez

@Ufukalp abi bu konuda bizi aydınlatırmısın?

@hakanmemik benimde 4.5 senem var nasip olursa pek bir problem olacağını sanmıyorum fakat kafama takılınca burada paylaşmak istedim çünkü ufuk abi raporu görmeyin emeklilikte vergi indirimi yeterli demişti inşallah öyledir sağolsunlar bize moral oluyorlar neyse kafaya takmaya gerek yok zamanı gelince Allah kerim inşallah dertsiz kedersiz emekli oluruz kardeşim.

@hakanmemik senin rahatsızlık nedir kardeş?

hakanmemik durduğu zamanda işin bitti demektir kalp problemse bence sanayiye gösterip rektifiye yaptır bu ömrünü uzatır :D

Dost_26 o işi 03.11.2005 tarihinde yaptırdım o yandan bir sıkıntı yok diğer yandan da yıllık kontrollerim var yaşıyoruz çok şükür zamanımız dolduysa da göçeriz bu dünyadan işte o yüzden inatla şafak 825 diyorum.

Allah sağlık versin yeterki kardeşim tabi vademiz dolunca hepimiz göçüp gideceğiz rabbim hayırlı ölümler versin emekliliği doldurdun nihayet Allah yemek nasip etsin darısı benim ve umutla bekleyenlerin başına. inşallah

2008 yılı sgk girişlilerden ve vergi indirimi sürekli olanlardan tekrar rapor istenmez binlerce engelli boyle emekli olmuştur ancak sgk sonradan her zaman kontrol isteyebilir o da 100%1 ihtimal rahat olun

mehmet-41 2008 girişlilerin vergi indirim almaları şart değil zaten hastenelerden alınan sağlık raporları direk işleme alınıyor bu arada ben araştırdım genelde psikiyatrik obezite v.s. gibi bazı rahatsızlıklarda kontrol olabiliyor ve tedaviyle düzelebilen açıklama varsa kontrole gönderiliyor hakkımızda hayırlısı.

Vergi İndirimi ( %40 rapor derecesi için ) parasal olarak ne kadar fark eder ki ?

Üst Alt