Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim raporumun orjinalini kaybetmem emeklilkte sorun yaratır mı?

Gürsel

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar,
2005 yılında vergi indirimi için aldığım %40 raporum hastaneden ankaraya (onaylanıp) daha sonra istanbul vergi dairesine oradan da kayda geçtikten sonra çalıştığım iş yerine geçmiş. Ancak 2 sene önce iş yerimden ayrıldığımda raporun orjinali bana teslim edilmedi ve kendilerinde olmadığı söylendi. vergi dairesiyle de görüştüm ancak sonuç alamadım. şuanda raporun orjinali kayıp. 2 sene sonra emekliliğim doluyor. raporun orjinalini talep ederler diye şimdiden hastaneye gidip arşivlerindeki orjinal raporu, veremezlerse de elimdeki kopyaya aslı gibidir ibaresi talep ettim. Ancak raporumun 2005 tarihli olduğunu ve özürlü oranların değiştiği için talebimi geri çevirdiler. oysa ki kazanılmış hakkım var. elimde raporumun orjinali yok diye erken emeklilik hakkımı yitirecek miyim? hastane raporu 'aslı gibidir' onaylayarak vermek zorunda değiller mi? yardımcı olablirseniz çok memnun olurum. Saygılarımla.

bende iş değiştirdim, defterdarlığa gittim, vergi indirimi tekrar başvuru yapmak için, defterdarlık tekrar başvuruya gerek yok, kimliğimi istediler ve Tc kimlik numaramdan kayıt ve dosya numaramı bulup bilgisayardan, arşivden fotokpisini verdiler, bunu kullanabilirsin sıkıntı olmaz demişlerdi(2009 ekim). Anlayacağın defterdarlığa gidip arşivden verebiliyorlar.

cevabın için öncelikle teşekkür ederim. önceki forumlarda eemeklilik başvurusunda SGK'dan orjinal rapor talep ettiklerini okumuştum. kopyayı da emerklilikte kabul edecekler diye algılıyorum, doğrumudur?

Orjinal vergi indirim raporu ne sana ne de başkasın kimseye vermezler, Hastane posta yoluyla ankaraya ankarada posta yoluyla iş yerine gönderir, sana bana orjinali verilmez, senin raporun zaten ankara da kayıtlı onaylanmış. Normal şekilde emeklilik dilekçeni verebilirsin. kayıtlar da zaten gözükecektir vergi indiriminden yararlandıgın.

Defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirimi hakkı varsa, bu hak size emekliliği de getirir. Ne rapora ne de başka bir evrağa ihityacınız var. Emeklilik zamanınız geldiğinde defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirimniiz olduğunu sigorta müdürlüğüne beyan edeceksiniz, onlar bir yazıyla bu konuyu maliye'ye soracaklar, oradan gelen bilgi üzerine de emekliğinizi gerçekleştirecekler.

Üst Alt