Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim raporunda hastanenin yaptığı yanlışlığı düzeltemiyoruz!?

Daylight_73

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
Bir arkadaşımın şöyle bir sıkıntısı var.

Yaklaşık 6 ay önce %50 olarak onaylanan sağlık kurulu raporu, vergi indirimi için Ankara'ya gönderildi. Bir süre sonra Ankara'dan işitme sonuçlarının detaylarının istendiğine dair bilgi geldi.

Bunun üzerine resmi yazıyla hastane'ye giden arkadaşıma, işitme testinin detayları açıklama olarak gönderilmek yerine, sanki yeniden sağlık kuruluna giriyormuş gibi sağlık kurulu raporu düzenleniyor ve bu rapora sadece işitme engeline dair bilgiler yazılıyor ve özür oranı %18 olarak belirtiliyor. Bir süre sonra Ankara'dan tekrar bir yazı geliyor ve 2 rapor arasında uyumsuzluk olduğu için hakem hastane'ye sevk çıkarılıyor.

Arkadaşım ilk raporu aldığı hastane'ye gidip durumu kurul başkanı'na izah edince kurul başkanı "Haklısınız .Biz bir yanlışlık yapmışız. İşitme engeli için açıklama göndermek yerine, sanki siz bir kez daha kurula giriyormuşsunuz gibi yeniden sağlık kurulu raporu düzenlemişiz. Siz şimdi bir dilekçe yazın biz de bir yazıyla durumu gelir idaresi başkanlığı sağlık kurulu'na bildirip, mağduriyetinizi giderelim" diyorlar.

Dilekçe yazılıyor. Ve bir süre sonra arkadaşın evine hastane'den bir yazı geliyor. Kısaca dilekçeniz üzerine biz gerekli yazıyı yazdık şeklinde bir bilgilendirme. Yazının en altında da dağıtım olarak arkadaşın adı ve bağlı bulunduğu vergi dairesi var.

Laf çok uzadı ama bunu daha kısa nasıl anlatabilirim, inanın bilemiyorum.

Daha sonra başvurunun sonucunu öğrenmek için zaman zaman Ankara'yı arıyor arkadaşım. Kendisine sürekli olarak hakem hastane'ye sevk edildiği ve yukarıda bahsettiğim düzeltme yazısının kendilerine ulaşmadığına dair bilgi veriliyor.

Aradan yaklaşık 2 ay geçiyor.

Yaklaşık 10 gün hastane ve vergi dairesi arasında mekik dokunuyor. Vergi dairesi bana böyle bir belge gelmedi. Gelse Ankara'ya yollardım diyor. Sonunda hastane'nin bu belgeyi hazırlamasına rağmen vergi dairesi'ne göndermediği ortaya çıkıyor. Hastane şunu söylüyor. Evet ilk başta biz de bir yanlışlık yaptığımızı zannettik ama, biz zaten düzenlenen 2. sağlık kurulu raporunun arka sayfasında açıklama kısmına "odyometri raporunun açıklamasıdır" diye yazmışız. Gelir idaresi başkanlığı sağlık kurulu bunu gözden kaçırıp sanki 2. bir rapor gibi değerlendirmiş. Bu bizim kabahatimiz değil. Biz açıklama filan göndermeyiz diyorlarmış.

Arkadaşımın 6 aydır yaşadığı stres bir yana, yok yere %50'lik raporu %18'e düştü ve çok sıkıntılı bir dönem geçiriyor şu anda.

Öncelikle sabredip okuduğunuz için teşekkür ederim.

Size göre:

"Ne yapmalı arkadaşım?"

"Ne tavsiye edersiniz?"

evet arkadaşın hakem hastaneye müracat etsin hakem hastane detaylı olarak rapor verir

arkadaşınızın durumuna çok üzüldüm dilekçeler yazan kişiler okadar çok önemliki ve dilekçeyi okuyan kişilerde çok önemli artık insanlar birbirini tam dinlemiyor ve tam olarak yazılması gereknide yazmıyor her şey kesitrmeden gidiyor bende buna benzer bir durum yaşadım ordan biliyorum sizin arkadaşınızın yapması gereken mecburen hakem hastane artık hakem hastaneye giderek yeniden sağlık kuruluna gircek işitme testinde çıktığında hani o test evrağı varya onun bir forokopisinide alsın eline arkadaşın hakem hst gelecek oran ile işlicek işlem hatayı yapan hastane hatasını kabul edip sonradan kere caymış vergi dairesine dilekçe yazmıyor ve işi üstünden atıyor ama esas da iş şu arkadaşınız ikinci kez yalnız işitmeden hst yeniden hata ile kurula soktuğundan dolayı o kurula girdiği hani verdiği kurul evrağı varya onu bir fotokopisini istesin ve hst aslı gibidir diye onaylatsın buna bağlı olarakta açıklyıcı bir dilekçeyi jkendi yazsın

şöyle tarif edeyim örneğin kendim gibi

mağdur hilal ...... %50 oranlı sağlık kurulu raporunda %.... göz %.....kulak % ......fizik maliyetlerin toplamı %50 dir vergi dairesinden şu tarihte gelen dilekçeye istinaden yalınza işitme testleri için vergi dairesi bilgi istediğinden dolayı hastane tam olarak dikkatli okumadan beni mağdur edip dilekçeme ekli evrakta yeniden beni sehven hata ile yalnızca kbb kurula sokmuştur bu belge ve elinize gönderilen ikinci rapor ile durum açık ve net olarak bellidir ayrıca kuruldaki işitme testlerimde şunlardır deyip dilekçeye eklesin ve dilekçesine devam etsin hastanenin vergi dairesinin gönderdiği yazıyı dikkatlice okumasından dıayı yaptığı sehven hata sonucunda diğer hastalıkalrımdan dolayı kurula girmediğim için sehven yalnızca işitmeye bağlı olarak kurul raporu verildiğinden dolayı ve yapılan bu hatalar açık ve net olarak belli olduğundan dolayı vergi dairesinin de benim bu mağduriyetimi göz önüne alarak karar vermesini arz ve talep ederim diyerekte bir dilekçe yazabilir ama bunu yaparken iş uzamasın diye yine bir hakem hst gitmesini tavsiye ederim dilekçeyi okuyan kişinin anlama özrü olabilir olduğundan dolayı diyorum bunuda

arkadaşınızın durumuna çok üzüldüm dilekçeler yazan kişiler okadar çok önemliki ve dilekçeyi okuyan kişilerde çok önemli artık insanlar birbirini tam dinlemiyor ve tam olarak yazılması gereknide yazmıyor her şey kesitrmeden gidiyor bende buna benzer bir durum yaşadım ordan biliyorum sizin arkadaşınızın yapması gereken mecburen hakem hastane artık hakem hastaneye giderek yeniden sağlık kuruluna gircek işitme testinde çıktığında hani o test evrağı varya onun bir forokopisinide alsın eline arkadaşın hakem hst gelecek oran ile işlicek işlem hatayı yapan hastane hatasını kabul edip sonradan kere caymış vergi dairesine dilekçe yazmıyor ve işi üstünden atıyor ama esas da iş şu arkadaşınız ikinci kez yalnız işitmeden hst yeniden hata ile kurula soktuğundan dolayı o kurula girdiği hani verdiği kurul evrağı varya onu bir fotokopisini istesin ve hst aslı gibidir diye onaylatsın buna bağlı olarakta açıklyıcı bir dilekçeyi jkendi yazsın

şöyle tarif edeyim örneğin kendim gibi

mağdur hilal ...... %50 oranlı sağlık kurulu raporunda %.... göz %.....kulak % ......fizik maliyetlerin toplamı %50 dir vergi dairesinden şu tarihte gelen dilekçeye istinaden yalınza işitme testleri için vergi dairesi bilgi istediğinden dolayı hastane tam olarak dikkatli okumadan beni mağdur edip dilekçeme ekli evrakta yeniden beni sehven hata ile yalnızca kbb kurula sokmuştur bu belge ve elinize gönderilen ikinci rapor ile durum açık ve net olarak bellidir ayrıca kuruldaki işitme testlerimde şunlardır deyip dilekçeye eklesin ve dilekçesine devam etsin hastanenin vergi dairesinin gönderdiği yazıyı dikkatlice okumasından dıayı yaptığı sehven hata sonucunda diğer hastalıkalrımdan dolayı kurula girmediğim için sehven yalnızca işitmeye bağlı olarak kurul raporu verildiğinden dolayı ve yapılan bu hatalar açık ve net olarak belli olduğundan dolayı vergi dairesinin de benim bu mağduriyetimi göz önüne alarak karar vermesini arz ve talep ederim diyerekte bir dilekçe yazabilir ama bunu yaparken iş uzamasın diye yine bir hakem hst gitmesini tavsiye ederim dilekçeyi okuyan kişinin anlama özrü olabilir olduğundan dolayı diyorum bunuda

İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim.

Üst Alt