Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim sonucu ile birlikte sağlık raporu da işyerine gönderilir mi?

BuTcHeR

Aktif Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
1
Vergi İndirimi için alınan sağlık raporu aslının,vergi dairesi tarafından ücretliye tebliğ edilmesi zorunlu mudur?
Bununla ilgili yönetmelikte herhangi bir ibare bulunmakta mıdır?

Merhaba..
Neyin bildirisini,duyurusunu yapacak?
Ücretli kim oluyor biz mi? Vergi dairesine başvurmak ücretli değil.
Bir de araç için ÖTV indiriminden mi yoksa çalışırken aldığımız vergi indiriminden mi bahsediyorsunuz?

Sorunuzu tam olarak anlayamadım ama eğer normal çalışırken aldığımız vergi indiriminden bahsediyorsanız..
Yapılacak şey;
Vergi dairesine Raporumuzun aslıyla başvuruyoruz, eğer aslını vermek istemezseniz noter onaylı fotokopisiyle gidebilirsiniz.
Noter onaylı fotokopisini verdiğinizde aslı sizde kalır.
Yaklaşık 2-3 ay içerisinde iş yerinize bilgilendirme gelir.(onaylandıysa)
Aslı yada noter onaylı fotokopisi(hangisini verdiyseniz) iş yerinize gönderilir.
Siz de bu durumu beklerken EVİSS'ten kontrol edebilirsiniz.

Anlatmak istediğim şu

Ben vergi indirimi için başvurdum
Heyete girdim
Rapor vergi dairesine gitti
Ankaraya gönderildi ve onaylanıp vergi dairesine geri gönderildi
Vergi daireside vergi indirimi yazsını şirkete gönderdi
Vergi indirimi yazısıyla beraber sağlık raporunun aslınıda göndermek zorundamıdır?
Zorunda ise bununla ilgili resmi bi yönetmelik varmıdır?

Zaten aslını iş yerinize gönderiyor. Gönderilmemiş mi?

vergi dairesi işyerine gönderir 15 günde ançak işyerine ulaşır işyeri size raporun aslını ve vergi indirimi yazısını verir vermek zorunda rapor teksayfa olarak gonderiliyor ben finanbankta çalişiyorum işyerim bana verdi

Ben kendi vergi indirim belgemi Büyük mükellefler vergi dairesinden aldım
Onlar rapor aslını gönderdi

Aynı işyerinden bir arkadaş Adana'dan aldı vergi indirimi
Onlar raporun aslını vermiyorlar,yönetmelikte böyle bişey yok diyorlar

Devletin aynı işi yapın aynı statüdeki 2 kurumunda farklı anlayış
Ben çözemedim bu işi

rapor senin raporun şirketin deyil kendi şahsına ait

Hocam sen konuyu yanlış anladın
Vergi dairesi raporun aslını göndermiyor şirkete

nasıl gondermiyor bende yeni aldım buyuk mukelleflerden istanbul gayrettepeden bena nasıl gönderdiler

Başvuru sahibinin çalışma gücü kayıp oranları Gelir Vergisi Kanununa ve bu Kanun gereğince hazırlanan Yönetmeliğe göre belirlenmektedir.
İlgililerin hastanelerden aldıkları ve ilgili müdürlükler vasıtasıyla Gelir İdaresi Başkanlığına gönderilen raporları Merkez Sağlık Kurulunca "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" ve eki cetvellere göre incelenir. Merkez Sağlık Kurulunca tespit edilen çalışma gücü kayıp oranlarına göre belirlenen engellilik dereceleri Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ilgilinin başvurduğu Vergi Dairesi Başkanlığına veya Defterdarlığa gönderilir ve bu birimler tarafından da başvuru sahibine tebliğ edilir.

::Sıkça Sorulan Sorular::

Selam bende şişli etfal den raporumu aldım bana 2 adet rapor verdiler ve diğerieni ankara yolladıklarnı söylediler bekliyoruz yani..

Üst Alt