Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim sonucum işyerimin merkezine gönderilmiş. Şimdi ne olacak?

derya85

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Ben 25 Kasımda engelli vergi indirimi için başvurdum ve % 82 engel oranm çıktı.
İzmrdeki vergi idaresi başkanlığına evraklarımı teslim ettim ve olumlu sonuçlandı ve yararlanma sürem sürekli.
Yalnız çalıştığım şirketin merkezi İstanbul'da olduğu için evraklarımı maliye bakanlığı çalıştığım şirketin vergi dairesine göndermiş.
Bundan sonraki prosedür nasıl işleyecek. vergi dairesi benimle ve çalıştığım şirketle nasıl irtibata geçecek?
Birde yararlandığım tarihten bugüne kadar olan vergi indirimdeki bakiyeyi nereden alacağım?

derya85

Vergi dairesi evrakları istanbul'daki işyerine gönderecek, onlar da size gönderir (ya da kendi bünyesinde tutar belgeyi).
Şirket muhasebesi İstanbul'da tutuluyorsa, giden evrakta yazan "bu kişi şu tarih itibarı ile vergi indiriminden yararlanır" ibaresine istinaden hemen maaşa bunu uygular. Geçmiş döneme ait hak edişleri de maaşa aktarır. Aktarmazsa, talep edersiniz...

OturanBoğa Açıklama için çok teşekkürler. Birkaç sorum daha olacak. Ben evraklarımın gittiği vergi dairesini aradım. Geçen hafta ayın 6 'sında ulaşmış evraklar kendilerine. Telefona çıkan kişiye sordum yararlanmaya başladığım tarihten bu zamana kadar olan kesintiyi nasıl alacağım dedim. Telefondaki kişi başından savar gibi dilekçe vermeniz gerekiyor dedi. Doğru mu bu? Doğruysa ben nasıl İstanbul'a gideceğim? Haketmişim ben artık vergi indirimini. Daha ne dilekçesi istiyorlar anlamadım ki?

Oturan boğa bende emniyette sivil memur olarak çalışıyorum % 40 engelli raporum var vergi indirimi için 04.03.2016 başvuru yaptim sisteme baktım onaylanmış 08.06.2016 işyerine gönderildi diyor sistemde.şimdi yapıcam ve ne zaman yansir.ayrıca her ay maaşa ne kadar yansir ben şimdi 2850 alıyorum.

bipolar23
Vergi indirimi yazısı kurumunuza ulaştığında ilk aybaşından itibaren uygulamaya başlanır.
Maaşınıza yansıyacak tutarın maaş miktarınızla ilgisi yoktur, 3.derece vergi indirimi olarak standarttır, 210 tl gelir vergisi matrahınızdan düşülür ve bunun size getirisi de %15 lik ilk vergi diliminden 31,5 tl olur.

Üst Alt