Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim süreci devam ederken heyete girip yeni rapor almak..?

fasilyeee

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

2006 Senesinde çıkan yeni yasa ile osteogenesiz imperfecta hastalığı tanısı ile %40 oranında sürekli rapor aldım ve raporumu defterdarlığa ilettim sonucunda vergi indiriminden faydalanmaya başladım.O zaman raporu işe giriş ve özürlü kimlik karı için almıştım.Kısmet işe girerkende o raporu verdim ve defterdarlığda onu verdim oran hiç düşmedne onaylandı.Halen vergi indirimi alıyorum.O zamanlarda solunum testi vb. yaptırmamıştım kabataslak heyete girdim ve istediğim baraj puan 40 ı aldım.Ama şimdi skolyozumda ilerleme ve sol alt ekstremite de kısalık oluştu.Göz ve kalça koksavara ameliyatı oldum.Zaten koksavara sonucu 5.5 cm kıslaık oluştu sol bacağımda.Şimdi yine heyete başvurdum ve daha önceki gibi işe giriş ve özürlü kimlik kartı diyerek dilekçe yazdım ve heyete başladım.Heyette her bölümü dolaştımçGöğüs hatsalıkları skolyozdan dolayı akciğer röntgeni ve solunum testine de bakarak %40 puan yazdı ortopedi detyalı röntgenleri inceledi düşüncelerini yazdı ve osteogenesiz tanısını yazdı.İleri derece kifoskolyoz yazdı.Fizik tedavi de osteogenesiz tanısını ve ileri derece kifoskolyoz tanısını yazdı tek baston kullandığımı yazdı.oSTEOGENESİZ tanısını dahiliyenin de yazması gerektiğini ve puan vermesini söyledi ortopedi doktoru.Tekrar dahiliyeye gittim.Tanıyı yazdı ama endokrin görüşü rica olunur yazdı.Endokrine gittim eski tahlil benzeri evrakları istedi.Son 2 yılda yapılmış tahlil yoktu ama bu hastalık tanısı ile ilaç tedavisini belirtir rapor vardı ona baktı ama yine de bi kaç tahlil istedi.Bu hastalığı ispatlamak için.Şim di merak ettiklerim;

1-Daha önce sadece osteogenesiz tanısı ile %40 sürekli aldığım rapor şimdi ki doktorun bu tanıyı yazmaması ile iptal olur mu?
2-Daha mnce de işe giriş ve özürlü kimlik kartı için aldığım raporla vergi indirimi almıştım şimdide artan hastalıkalrım nedneiyle heyete aynı şekilde başvurdum.Oranım artarsa raporu yine direk defterdarlığa verebilrimiyim yoksa onların mı sevk etmesi gerekiyordu? (Şu an özel firmada çalışıyorum ve evrakları defterdarlığa değilde büyük vergi mükellefleri dairesine verdim iş değiştirirken.Şimdi yüksek oranlı rapor alırsam direp büyük v.m. ne verirsem onlar halleder mi ? )
3-Diyelim ki tahliller sonucu osteogenesiz tanısı uygun görülmedi ve diğer hastalıkalrıma istineden de 40 ve üzeri oran verildi itiraz hakkım olur mu ya da 40 ın altında oran verildi bu raporu hiç karıştırmadan aynı eski raporumla devam edebilirmiyim ?
4- İlk sefer de son yasaya göre rapor aldım ama sadece işe giriş ve özürlü kimlik kartı için kişisel müracatla aldım ama vergi indiriminden faydalnabiliyorum bu raporla.Şimdi işler ters gitmez de oranım 60 üzeri olursa maliye bize sormadan kişisel rapor aldın deyip itiraz edermi yoksa eskisi gibi değerlendirmeye alır mı?
5-Son olarak hep duyup okuyoruz heyet 40 verdi maliye 30 yaptı vb. olayları daha önce 40 aldım direk onayladılar şimdi de 60 üzeri alırsam maliye oynama yapar mı?

Arkadaşlar bilgilerinizi ve desteğinizi bekliyorum.

Not:Osteogenesiz tanısının onaylanması için yarın tahlilleri yaptırcam sonuçlar 1 hafta sonra çıkacakmış.Sonuçlarla doktora gidip tanıyı onaylatıp puan yazdırcam.Umarım Tanıda sıkıntı olmaz.Sıkıntı olur ise eski raporumu gösterip itiraz edeyim mi doktora???

1- Yeni rapora işgücü kaybına neden olan her durum yazılmalı. Yazılmazsa, oran düşük olacaktır. Bu da büyük risk

2- Yeni ve daha yüksek oranda rapor alırsanız, bu raporu doğrudan defterdarlığa verebilir, yararlandığınız sakatlık indirminini derecesini yükseltebilirsiniz (% 60 ve üzeri rapor olursa 2. dereceye yükselirsiniz)

3- İl sağlık müdürlüğüne giderek verilen düşük orandaki rapora itiraz etme hakkınız var. O raporu defterdarlıkta işleme koymadığınız sürece, vergi indirimi açısından bir güncelleme yapılamaz. Rahat olun...

4-5- Yeni raporu maliyeye verdiğinizde maliye sağşık kurulu raporu değerlendirip kendisi bir kaara varır. Maliye'nin uygulaması genelde oranları düşürmek üzerinedir. Onun için, iyi düşünmek lazım...

Osteogenesiz'e dair değerlendirmenin yapılması için doktora ısrarcı olun tabii. Bu sizin en doğal hakkınız.

Üst Alt