Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim süreci devam ederken işyeri değiştirebilir miyim?

Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bu gün vergi dairesinin istedigi raporları hazırladım. Ankaraya gönderilmek üzere çalıştığım işyerinin muhasebesine verdim 10 haziranda sözleşmem bitiyor işten mecburi olarak ayrılıyorum vergi indirimim onaylanmadan işten ayrılırsam bütün yaptıklarım boşa gider mi... işlemlerimi devam ettirir mi vergi dairesi... ne yapmalıyım iş değişikliği yapabilirmiyim. önerileriniz neler...

vergi indirimi için vergi dairesine gerekli evraklar verildi ise işten ayrılmanızda sorun yok.

Evrakları önceden gönderildi ama vergi dairesinin sonradan istediği 2 adet tahlil daha bu gün gönderildi. bu günüde sayarsak 15-16 günlük bir zamanım var umarım dediğiniz gibi sıkıntı çıkmaz.

vergi indirimi sürecinde sorun olmaması gerekir. ne tahlili istediler kan tahlilimi.

heyet rapor düzenlenirken bazı tanı teşhis ve tetkikleri rapora eksik yazmışsa sizden onları istiyordur.

Evet zaten bana gelen yazıda bulgular ayrıntılı bir şekilde yazılmadığından bir karara varılamamıştır yazıyordu. sizden başka yorum yapan yok ilginize teşekkür ederim.

İbrahim bey vergi indirimine dair başvuru tarihiniz itibarı ile değerlendirme yapılacağından sizin yapmanız gereken olası işyeri değişikliğinde vergi indirimine ilişkin karar eski işyerinize tebliğ edileceğinden bu kaydın kendinize gönderilmesini talep etmek.
Alacağınız muhtemel kararı sadece işyerinizde değil sosyal hayatınızda kurum ve belediyelerin tanıdığı ayrıcalıklarıdan faydalanmak için de kullanacaksınız.

Şimdi benim raporum ankarada, ömssde yerleşirsem nasıl olacak?

Kurum/işyeri değiştiren kişiler daha önceden hak ettikleri vergi indirim hakkını yeni işyerlerinde de aynen kullanabilirler. Tek yapmaları gereken, yeni işyerinden orada çalıştığına dair bir yazı almak ve defterdarlığa vermek... Defterdarlık da "bu kişi sakatlık indiriminden yararlanır1 diye bir yazı verir ve yeni işyerinizde de bu uygulama devam eder

Tamam çok teşekkür ederim.

Bir soru daha. Benim eski rapor ankarada, bugün heyete gittim yine rapor çıktı hastane ankaraya göndereceklermiş ve bu iki-üç ay sürecekmiş cevap gelmesi. İşe girince rapor isterlerse ne yapmalıyım?

Raporun noterden nüshalarını çoğaltırsan her yerde kullanma olanağın olur

Üst Alt