Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim süreci olumsuz olursa olası emekliliğim zarar görür mü?

Jumong10

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhabalar;

Bulent abi 2011 ssk ilk girisim var %52 raporum var yasaya göre 2008 sonrasi girişi olanlardan vergi indirimi mevzuatı aranmıyor bildiğim kadarıyla ben vergi indirimine başvuru yapsam bi aksilik olsa kontrol muayenesi istese veyahut başka bir hastaneye yönlendirse gitmesem veya oran düşerse emeklilik durmum etkilenir mi

Jumong10

Emeklilik zamanı geldiğinde zaten güncel bir rapor almak zorundasın. Yani bugünden alacağın raporun/vergi indiriminin sonucu o zamanki emekliliğine etki etmeyecek. Vergi indirimi ayrı, emeklilik ayrı senin durumunda.

Vergi indirimi hakkını aldın diyelim ve kontrol istediler. Gitmedin. Bu durumda vergi indirim hakkın sonlanır o kadar.

Cevap icin teşekkür ederim abi :)
Cevaptan 2. Soru doğdu raporu yeni aldım ve suresiz bir rapor emekli günü gelince yenilmek zorunda mıyım?

Jumong10

Aslında kural emeklilik için kurum sevki ile hastaneye gidip SGK Hastalık Listesi'ne göre üzerinde oran yazmayan bir rapor almak. Ancak uygulamada son 6 ay içerisinde alınmış bir rapor varsa, bu raporu da emeklilik başvurusunda kabul edebiliyorlar. Raporunuza güveniyorsanız, yani tanısı vs. tamsa, o rapor kullanılabilir.

Bu hastalıklar listesi malulen emeklilik için değil mi?Örneğin kişi çoklu engelli grubunda %50 engelli bu mantığa göre tek bir hastalığa göre emekli olunuyor yanlış mı anlıyorum?Hangi hastalik daha buyukse ona gore

Abi kusura bakma net anlamak için soruyorum şimdi mevcut raporda kardiyivaskuler tanı %30 tansiyon %20 kolestrol %10 fıtik %5 balzart a göre mevcut rapor %52 sigorta girişi 2011 tabloya göre 4000 gün 16 yıllık sigorta günü şimdi günü geldi yeni raporda da bu tanilari eksiksiz aldık diyelim emekli olabiliyormuyuz yoksa en yüksek kardiyovaskuler %30 emekli olabilemiyosun mu diyor. TEŞEKKÜRLER

Son olarak mevcut raporumu incelediğimde Bülent abi tansiyonu da kardiyoloji de değerlendirmiş ve kardiyoloji 44 içhastaliklar 10 fiziksel tip ve rehabilitasyon 5 bütün bunlar tam teşhis konulmuş durumda anladığım kadarıyla yorumlardan egérki vakti geldiğinde %44 den 18 yıla tabi şekilde emekli olabileceğim yorumluyorum abi bir sorumda 15 yıl dolunca gitsem sevk ederler mi hastaneye mevcut rapora göre mi sevk işlemi yapiyorlar?Teşekkürler

Hocam birsey merak ettim vergi indirimi dediginiz muhabbet nedir ben işe girerken basvuru yaptim 1 kere %81 raporum süresiz ama herkesten duyuyorum bu emeklilik vs vergi indirimi diyor hani bilen varmı emeklilikle ne alakasi var bunun bir kere basvurdum daha basvurmam lazimmi vs

@Linkinpark50,
Engelliler vergi indirimi yazısı alarak SGK'ya başvurup emeklilik talebinde bulunabilir.
SSK’lı olarak bir iş yerinde çalışıyor olmak,
Sağlık kurulundan en az yüzde 40 engelli raporu almak,
Bağlı Olunan Vergi Dairesi'nden vergi muafiyetine başvurarak engelli vergi indirim yazısı almak gerekmektedir.

Engellilere emeklilik konusunda da avantajlar olup, ilk defa 06/08/2003 tarihinden önce çalışmaya başlayan ve engelli vergi indiriminden yararlananların emekliliğinin hesaplaması aşağıdaki koşullara göre yapılmaktadır.

1- Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu’nun 53’üncü maddesine göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede (2/3 oranında) hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılar, yaşları ne olursa olsun en az on beş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3600 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak şartıyla yaşlılık aylığından yararlanırlar.

2- İlk defa 06/08/2003 tarihinden önce çalışmaya başlayan ve engelliliği nedeniyle vergi indiriminden yararlandığını belgelendiren Engelli sigortalılar için kademeli bir geçiş öngörülmüş olup aşağıda belirtilen sigortalılık süreleri ve prim gün sayılarıyla yaşlılık aylığından yararlanacaklardır. SGK uygulamasına göre Sigorta başlangıç tarihi 18 yaşın dolduğu tarihten başlar. 1 Ekim 2008 öncesi sigortalılar aşağıda belirtilen işe giriş tarihleri ile çalışma gücü kaybı oranı ve derecesine göre belirli bir prim günü ve sigortalılık süresi ile yaşlılık aylığı bağlanabiliyor. 1 Ekim 2008 öncesi ve sonrası işe girenlerin emekliliği farklı kriterlere bağlıdır.

Çok geç bir süre. Ankara vergi dairesini arayarak öğrenebilirsiniz.

Teşekkür ederim abi Kanun vatandaşı korumak kollamak amacıyla yapılır kaideleri de insan yararına göre dizayn edilir durum ve şartlara göre toplum yararına faydasına binayen güncellenir diye biliyorduk bizde çıkan Kanun ve kaideler nedense tam tersi olmuş Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun

@Jumong10,

Sana/bana yaramamayan saraylara, sistemden beslenenlere yarıyor. Yani aslında sistem doğru şekilde işliyor!!!

Üst Alt