Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim süresi dolunca ne yapmalıyım?

DON CARLEONE

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba

Bilgisi olanlar cevaplar ise sevinirim

engelli sağlık kurulu raporu süresiz olup vergi indirimi süreli(örneğin 2 yıl) gelen birisi

1) 2 yıl sonra vergi indirim süresi bitince ne yapmalı?
2) 2 yıl sonra tekrar vergi indirimine başvuru yapılıyormu?

DON CARLEONE

benimde ilk aldığım rapor süreli idi raporun bitmesini 6 ay kala kendim hastahaneye müracat ettim ve 2 raporu aldım . Sonra vergi dairesine kendim götürüp elden verdim....

@DONCARLEONE
Sanırım emekli olacaksın, durumun benimle aynı. Süresiz %70 raporum var, 1 yıl süreli vergi indirimi verildi. Emekli oldum ve kontrol muayenesi yaptırdım.
1.ve 2.) 2 yıl sonra sana verilen emeklilik yazısında belirtilen kontrol muayenesi tarihine 3 ay kala sgk dan kontrol muayenesi sevki alacaksın. Öncesinde sevk vermiyorlar maalesef. Takibini sen yapacaksın.
3.) uyku apnesi bendede var. Psg testi normal şartlarda 5 yıl geçerli. Psg testini yaptırdığım hastane ve kontrollerini yaptırdığım hastanede kontrol muayenesine giriyorsan sorun yok. Yeni test istemiyorlar. Daha önce heyete girdiğin hastaneye sevkini yaptır. Eski raporuna göre burada heyete gireceğinden kontrol daha kolay oluyor. Aynı ilk rapordaki gibi muayene ve kan tahlili vs oluyorsun. Heyete evrakları teslim ediyorsun . Rapor çıkınca hastane sgk ya, oradan sgk Ankara gib e gönderiyor.

atilla3500

Atilla3500 öncelikle bilgiler için teşekkür ederim.Ben psg testine Ege üniversitesinde,engelli raporu için heyet e ise Alsancak devlet hastanesinde girdim.Kontrol muayenesine sevk almak için sgk ya başvurduğumuzda sanırım istediğimiz hastaneyi seçebiliyoruz.Sizce kontrol muayenesi için ege üniversitesinemi yoksa alsancak dvlet hastanesine mi başvurmak mantıklı.

Arkadaşlar günaydın

Dün 3259 ile biten numaradan 03/02/2020 de maliye bakanlığına giden %48 süresiz raporumun 16/10/2020 tarihinde 2 yıl süreli olarak onaylandığını ve izmir vd ne gönderildiğini öğrendim.İzmir vd ni aradım yazı gelmiş ancak henüz hazırlanmamış ve evise yüklenmemiş.Bir iki güne hazır olur dendi.Hastalıklarım Ağır uyku apnesi %35 ve tip 2 diyabet %20

@DONCARLEONE
Alsancak devlet daha mantıklı, bir önceki rapor bu hastanedenmiş madem. Zaten uyku psg için başka hastane raporunu kabul ederler. Siz yinede o tarihe kadar, Ege üniversitesinde de uyku ile ilgili 6 ayda bir kontrol muayenesi olun. Bir sonraki heyete cihaz uyku raporu gibi şeyleride sunarsın.

Arkadaşlar günaydın

Dün 3259 ile biten numaradan 03/02/2020 de maliye bakanlığına giden %48 süresiz raporumun 16/10/2020 tarihinde 2 yıl süreli olarak onaylandığını ve izmir vd ne gönderildiğini öğrendim.İzmir vd ni aradım yazı gelmiş ancak henüz hazırlanmamış ve evise yüklenmemiş.Bir iki güne hazır olur dendi.Hastalıklarım Ağır uyku apnesi %35 ve tip 2 diyabet %20. vergi indirimi için başvurumu e devlet üzerinden yaptım .Sadece engelli raparomu vergi dairesine verdim.Ne işyerinden yazı aldım nede psg testi gibi herhangi bir tetkik yada raporu vergi dairesine vermedim.

Üst Alt