Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim tutarı maaşıma yansıyor mu, bilemiyorum..?

baykay67

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
ben asgari ücretli olarak çalışıyorum üç çocuk babasıyım yüzde yetmişbir raporluyum
yani ikinci derece vergi indiriminden faydalanmam gerek
maaşıma 30 tl zam yapıldı elime geçmesi gereken para net 804 tl olması gerekir diye düşünüyorum .
660 maaş+96 geçim yardımı+48 vergi indirimi ama elime geçen 770 civarı

bordroyu bize vermiyorlar bu paranın 65 tl sini elden veriyorlar o sırada bordroyu imzalatıyorlar alalace bakamıyoruz bile bordroya beş yüz kişi sırada .bişi sorduğumuzda lafı yuvarlayıveriyorlar dediklerinden bişi anlamıyoruz.
elime geçmesi gereken net ne kadardır .bu durumda hakkımızı nasıl isteyeceğiz.
sendikaya yazılanı anında kapı önüne koyuyorlar.tabi iş bulmasıda zor .43 yaşından sonra.

[FONT=Trebuchet MS][SIZE=3]01.01.2011 - 30.06.2011 tarihleri arasında (AYLIK ASGARİ ÜCRET);[/SIZE][/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]2011 Asgari Ücret Brüt, Brütü (16 yaşından büyükler için): 796,50 TL
2011 Asgari Ücret Net, Neti (16 yaşından büyükler için): 629,96 TL
[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]629 + vergi ind.= asgari net ücret[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]Asgari ücretli çalışıyorum diyorsunuz fazla bile alıyorsunuz!. Geçim yardımı dediğiniz nedir ben anlıyamadım:confused:[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]770 net olmaz asgari ücretli iseniz:confused:[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS][/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]Bordronuzu istemekten ne diye çekiniyorsunuz:confused:[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]Bankadan kredi alıcam diyip isteyin bordro istemek için illa mazeret uydurma çekincesi içindesindeyseniz.[/FONT][FONT=Trebuchet MS]
[/FONT]

630 asgari ücretin neti + 30 net maaşınıza zam demişsiniz + 96 AGİ = 754
770 - 754 = 16 tl ise agiden sonra kalan gelir vergisidir.
Zaten sıfır vergi veriyorsunuz.
Hiçbir zaman agi ve vergi indirim tutarının toplamı o ay için tahakkuk eden gelir vergisi tutarını aşamaz.

geçim yardımı dediğim fiş parası ve çocuk parası+30tl yapılan zam hepsi 782 tl bugün aldığım maaş.

Üst Alt