Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim ücretlerini geriye dönük alabilir miyim?

fasfor

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
arkadaslar benden sıze tavsıye sakın pesını bırakmayın 2 yıl da olsa % 40 raporum da olsa ben sonuca vardım %45 olarak onaylandı raporum cok sukur

https://i.imgyukle.com/2019/10/03/Eoblk8.png

sımdı ogrenmek ıstedıgım bılgıler var

1. gerıye donuk vergı ındırımımı buyuk mukellefler den mı talep edıcem calıstıgım yerden mı

2.bu yazı ıs yerıme geldı ama ıs yerım bana bunu buyuk mukelleflere yazmıslar sen bunu oray goturuceksın onlar yazıp bıze gonderıcek dedıler

3. raporum sureklı ıdı vergı ındırımı yazım da bır sure soz konusu degıldır bu suresız oldugun anlamına mı gelıyor

cevaplarınızı beklıyorum ...

İşyerinize gelen yazıda başvuru tarihi itibariyle ödenmesi istenmiş. işyeriniz toplam haketmiş olduğunuz sizin aylık gelirlerinizden indirilecek gelir vergisi matrahları için Vergi İade detay bordrosu düzenlemeli. çıkan sonuç toplam iade matrahını bitene kadar her ay bordronuzda göstererek vergi iadenizi ödemeli.

Netbey

pekı benım he yapmam l azım surecı nasıl baslatıcam yarın eskı bordrolarımı cıkırıcam o tarıhden ıtıbaren pazaretsı buyuk mukelleflere gıdıp kosturucam ekstra bılmem gereken bır bılgı varmı

Bu yazı işvereninize tebliğ edildiyse vergi dairesinden tekrar bir yazı almanıza gerek yok. Bu yazı ile indirimlerinizi uygulamaya başlayacak. işvereniniz onay tarihine kadar olan geriye dönük indirimlerinizi vermek konusunda yan çizerse önceki bordrolarınızla vergi dairesine başvurarak doğrudan size ödenmesini isteyebilirsiniz.

Ayıca rapor tarihiniz ve işe giriş tarihiniz başvuru tarihinizden önceki bir tarih ise rapor veya işe giriş tarihine kadar (hangisi yeni tarihli ise) geçmişe dönük indirimlerinizi de vergi mahkemesi yoluyla alabilirsiniz.

Vergi dairesinden geçmişe dönük indirimlerinizi talep ederken, tecil faizi oranında hesaplanacak faizi de isteyebilirsiniz (vergi usul kanunu md.112).

Hüseyin İlik
cok tesekkur ederım degerlı bılgılerınız ıcın

banka da calısıyorum ben yan cızıceklerını sanmıyorum yazı calıstıgım yerın ınsan kaynaklarına gelmıs dı ama bana dedıklerı bu bankaya ozel gelmedı sen ordan yonlendırteceksn dedıler en ıyı ben buyuk mukelleflere gıdıyım onay tarıhnden bu tarıhe kadar olan bordrolarım la ordan net bılgıyı alırım muhtemelen

Üst Alt