Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim yazım gelmeden işyerinden çıkış yapabilir miyim?

hatice demirci

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
benim % 48 raporum ankaraya gönderildi halen çalışıyorum işyerim ankaradan vergi indirim yazım gelmeden iş yerinden çıkış alabilirmiyim personele soruyorum çıkış veremeyiz diyor bilgisi olan varmı

Böyle bir şey yok arkadaşım persenelin bilgisizliği diyelim vergi indirimine başvurdukları sonra bütün evrakları teslim ettiysem eğer iş yerinden istediğin an bırakan bilirsin vergi indirimin onaylanır dereceye girersen eğer maliyeden konuyla ilgili raporun iş yerine gönderilir sende takipte ol cevabın geldiğinde eski işyerinden alırsın aynı şekilde bende yaptım hatice hanım

Ne şekilde ayrılmak istediğinize bağlı..

Detay verirseniz , yardımcı olabiliriz.

ben sadece yıl bekliyorum primim doldu vergi indirimi yazısını beklemek zorundamıyım tazminatımı alıp ayrılmak istiyorum

Hatice hanım toplam gün sayınız kaç 1999 önce ise sanıyorum öyle 3600 doldurduģunuz için kıdem tazminatını zaten hak ediyorsunuz zaten bunun vergi indirimiyle ilgisi yok kıdem tazminatını hak ediyorsunuz size yakın sgk gidip işyerinden ayrılacaģınızı söyleyip kıdem tazminatı için size bir evrak verilecektir o belgeyide iş yerinize ibraz edin tazminatını vericeklerdir hatice hanım

hatice demirci

Çıkış için vergi indirim yazısını beklemek söz konusu değil. Umut'Un dediği gibi, 15 yıl sigortalılık ve 3600 prim şartını tamamlamışsanız, sigorta mdürülüğüne gidip emeklilik yazısı alabilir ve onu işyerine teslim ederek kıdem tazminatınızı alarak işten çıkış yapabilirsiniz.

rapor yenilemem vardı gecem seneki rapor % 48 düşürüldü ve % 30 geldi ankaraya gönderecek sgk önceki raporumya yaygın ankisiyete vardı bu raporda oran verilmedi yaygın ankisiyete tedavı altında yazıyor oran verilmezmi buna ankaradan farklı sonuç gelirmi oran verilebilirmi böyle birseyle karsılasan varmı

Vergi indirim başvurusunda bulundum ve emeklilik başvurusu yapıcam.fakat işyerime vergi indirim yazısı gelmedi.ben vergi indirim yazısı gelmeden işten ayrılabilirmiyim

bu yazı gelene kadar çalışmak zorundamıyız.yazı gelmeden işten ayrılırsam emeklilik başvurusunda bi sorun yasarmıyım.tesekkürler.

Merhabalar. Benimde sorunum vergi indirimim onaylanmış fakat. işten ayrıldım.emeklilik şartları uygundur.şu an rahatsızlığımdan dolayı çalışamıyorum .rapor ve vergi indirimi yazısı ile sgk başvuru yapabilirmiyim emeklilik için yoksa çalışıyor olmam şartmı. yardımcı olur musunuz.saygılar..

poyraz59 çalışıyor olma şartı diye bir sey yok istediğin zaman sgk'ya başvurabilirsin

poyraz59 hatta bilakis emeklilik basvurusu yapildigi gun calismiyor (isten ayrilmis) olmaniz sart.

Merhaba arkadaşlar ben ramazanda vergi indirimi için başvuru yaptım ama işten ayrılıyorum yarın bu islemlerimi aksatirmi aradım engelli birimini yok bizde işlemler devam eder ama indirim ücretlerini SGK ödüyor orayla görüşün falan diye birşeyler söyledi 170i arıyorum maliyetle yada SGK mudurluguyle görüşün diyorlar ve evragim iş yerine gelirmiş cikisim olunca asıl raporu verdim

İyi günler bir yıllık vergi indirimi ile emekli oldum sgk 2 yıl sonra kontrol muayenesi koydu.sgk den sevk aldım hastane de kontrol muanesi olucam.vergi indirimim geçen yıl süresi bitti. Sorum sgk emekliliğim devamı için tekrar vergi indirimi istermi. Yada kontrol muayenesi sonucunu maliye ye kendi yollayıp vergi indirimi isteyip maliye rapora göre vergi indirimi verip sgk ye gönderir. Yazışmalar sgk sevk hastane sgk maliye sgk şeklinde kendi aralarındamı.

57oz57
Vergi indirimi ile erken emeklilik sağlandığı durumda raporun veyahut engellilik indiriminin süreli olması halinde sgk tarafından hastaneye sevkiniz sağlanarak rapor oranınızda iyileşme olmaması durumda devam eder maliye ve sgk arasında yazışma olmaz emekli olduğunuz için vergi indirimi ile ilişkiniz kalmıyor. Fakat bu gibi durumlarda emeklilik işlemi düşerse şayet örneği çok, tekrar işe girip tekrar engelli vergi indirimi alıp emeklilik müracaatı yapmanız gerekir.

salih2934
Başvuru anında çalışıyor olmanız maliye açısından yeterlidir.sonrasında işyeri değişikliği veyahut işten ayrılma gibi durumlar engel teşkil etmez.Başvurunuz sonuçlanınca tarafınıza ve işyerinize yazı gelir.emeklilik düşünüyorsanız sgk'ya müracaat edersiniz tarafınıza gelen yazı ve ekleri ile. Bildiğim kadarıyla sgk rapor tarihinde çalışıyor olmanızı istiyor emeklilik işlemleri için

Üst Alt