Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim yazımı işyerine verdim ama maaşıma yansımadı..?

Bursaspor

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Bilen varsa cevap versin lütfen ben engelli olarak işe başladım vergiden muaftır kağıdı aldım iş yerine verdim ama hala vergi kesiliyor maaştan başvuru Yapalı 2 ay oldu acaba sonuçlanmadımı yoksa iş yeri kendi kafasına göre kesmeye devam mı ediyor

Vergi indirimi

Ben engelli kadrosundan işe başladım ve vergiden muafdır kağıdı aldım ama iş yerinde hala vergi kesiliyor 2 ay oldu muaf kağıdı alıp iş yerine vereli acaba iş yeri kafasına göremi kesiyor yoksa daha işleve girmedi mi bilgisi olan var mı

Bursaspor

Verginin tamamından muaf olunuyormu bilmiyorum , engel oranına göre vergi indirimi alınıyor , yine vergi kesiliyor ama eskisinden düşük kesiliyor , en sağlıklısı bordro iste orda görünür..

Bursaspor

raporun kaç bilmiyorum ama verginin tamamından muaf olmazsınız zaten başvurdugunu ve iş yerine verdiğiniz şey vergi indirimidir. ve indirim küçük bi tutardır mesela benim %44 raporum var ve aylık 36 tl vergi indirimi oluyor

Ciddimisin vergi indirimi bu yani onca uğraş 36 TL için mi bunu devletin engelli çalaşana yaptığı tanıdığı hak benimde %50 raporun var bu mu yani 380 TL gelir verigisi kesiyor engelli sen git çalış senin hakkın bu indirimden yararlanacaksın diyor devlet ama kesilen vergiye bak verilen paraya bak 36 TL fabrikaya karşı utandım şimdi ya

Harbi bayağı destek oluyor devletimiz engelliye

Kesilen vergi ile doğru orantılıdır , gelir vergin çok ise daha fazla engelli indirimi yansır , aciklanan oranlar asgari ücret üzerindedir , benim %60 engel raporum var ,daha fazla katkısı oluyor bana... Asgari ücretle çalışıyorsan arkadaşın dedigi gibi %40 engelli katkısı 36 TL oluyor ...sadece vergi indirimi olarak değerlendirme emeklilikte çok işine yarayacak , önümüzdeki ay emekliligimi veriyorum daha günümün dolmasına 3 yıl yaş a ise 12 yılım vardı...

Nasıl oldu peki abi bu nasıl emekli yaptılar kaç günün var

6250 iş günüm var , sigorta girişim 2002 , %60 engel raporum olduğu için emekli olma şartı 17 yıl 8 ay çalışma yılı ve 3890 çalışma iş günü arıyorlar.... Engel oranı ve işe başlama tarihine bakiyorlar

Aynı durumdan bende sıkıntıdayım 10 yıldır çalışıyorum ama maaşıma yansıyan birşey yok. %80 raporum var, bordroda engelli indirimi 1400tl yazıyor ama bundan benim maaşıma bir ücret yansıması gerekmiyormu? Eğer bordrodan anlayan biri varsa, yardımcı olursa çok sevinirim.

Lone
Çok ilginç , kesinlikle yansıması gerekiyor , bence muhasebenizle bir konuşun derim ...

Kml33

Sordum hocam onlarda bilmiyor bişey, kurumumuz vergiden muaf falan bişeyler dediler . fazla üstelemekte istemiyorum sonra kötü personel olmayalım.

Asgari ücretle çalışıyorsanız , yillik dediğiniz rakam doğru ... Maasiniza yansıyordur...

Durum bu hocam her bordromda bu 1400 olan kesinti mevcut.

oyzXRR.jpg

@;Kml33 Asgari ücret değil, resim attım ordan yorumlayabilirseniz sevinirim.

Yorumlamak isterdim ama çok fazla bişey anlamadim, benim bordroda aylık vergi indirimi farkili her ay kazancım farklı çünkü , maaş +prim çalışıyorum sizdeki gibi bir rakam görmedim , muhasebe sağlıklı bilgi veremiyorsa SGK ya gidin bir uzman vardır orda fikir alın bence .... Şirketin vergiden muhafiyetini hiç duymadim

1400 kesinti değil. Vergi matrahından düşucek kadar kısmı vergiden indirim uygulamış muhasebeniz işte.

– 1. Derece Engelliler için (%80 ve üzeri engelliler): 1200 TL
– 2. derece engelli indirim tutarı (%60 ile %79): 650-TL
– 3. derece engelli indirim tutarı (40 ile %59): 290-TL vergi indirimi alıyorlar.

Üst Alt