Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vergi indirim yazısı ile emeklilik başvurusu yapabilir miyim?
Ahmet1010
Erken emeklilik için sigorta başlangıç tarihine göre 2.derece vergi indiriminin sağladığı süre ve prim yönünden emeklilik şartlarını taşıyorsanız evet bu belgeyle emekli olabilirsiniz.
Ahmet1010
18 yıl ve 4000 prim gün sayısına tabisiniz.
1 nisan 2006 + 18 = 1 nisan 2024 tarihinde 4000 gün priminiz de olması şartıyla emekliliğe hak kazanırsınız.
Tabi 1 nisan 2016 da 18 yaşınızı doldurmuş olmak kaydıyla.
ufuk bey ben şuan özel bir şirkette çalışıyorum 6 ay kadar oldu ekpss ye de girdim güzel bir puan aldım temmuzda büyük bir ihtimalle atanacağım şimdi ben vergi indirimi için başvuru yapsam mı yoksa memuriyet olduğunda kendiliğinden zaten olacak mı ne önerirsiniz şimdiden teşekkürler
ysrkrdmr
Memur olup 3,5 yıl memur olarak çalıştığınızda emekliliğiniz 4C statüsünde olacağından sizin erken emekliliğinizde vergi indiriminin hiç bir fonksiyonu olmayacak.
Sadece maaşa yansıyan ufak bir miktar olan vergi indirimi avantajından faydalanmak isterseniz başvurabilirsiniz.
Memur da olsanız vergi indirimi kendiliğinden olmaz.
peki şuan diyelim maliye onaylamadı özelde çalışıyorum oranımı düşürdüler memuriyette de düşürme şansı kabul etmeme durumu var mı yoksa memurlukta garanti olur diye bişey var mı