Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi 1 yıllık kontrollü verildi. Emeklilik nasıl olacak?

aman1131

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bende uyku apnesi ve tansiyon var. Bunlardan rapor aldım hastaneden. %35 uyku apnesine %10 da tansiyondan verdiler. Rapor sonucuna göre 1 yıllık vergi indiriminden faydalanabiliyorum.
Hastane sürekli olarak vermedi rapor sonucum %42 bu raporu vergi dairesi ankaraya gönderiyormuş.
Primim dolu emekli olmak istiyorum vergi indirimi adı altında.

Sorum şu: sizce ankarada puan kırarlar mı? Onaylanırsa eğer süresiz olarak mı onaylanır?
Forumda takip ettiğime göre bu durumda süresiz onaylananlar var sanırım. Süreğen(kronik) hastalığa nasıl 1 yıl kontrol şerhi veriyorlar anlamış değilim. Bu konu hakkında bilgi verirseniz çok iyi olur.

aman1131
kardeş ankaradan sonuç gelmeden bilemezsin süreklimi değilmi ankaradan sonuç gelince emeklilik günün dolduysa emekliliğe başvurabilirsin
1.)rapor maliyeden süreklide gelebilir
2:)rapor süreli bile olsa emekli olursun sgk kontrol koyabilir ama koymaya bilir de
3:)uyku apnesi daha çoğu yerde tam olarak ne olduğu bilinmeyen bir rahatsızlık bundan dolayı süreli verilmiş olabilir
ama sen ankaradan raporun gelince başvur

Bende böyle düşünüyorum manel kardeşim. Bu durumda olan başka arkadaşlar varmı? Veya çevrenizden gördüğünüz kadarıyla sonuçlananlar varmı?

Arkadaşlar varmı bilgisi olan yorum yazabilirmi?

aman1131

emekli olsan seni 1 yıl sonra yine kontrole sokacaklar eğer iyileşme durumun söz konusu olursa bağlamış olduğu maaşı keser.

manel

arkadaşım sana 2 yıl süreli rapor vermiş bu şu demek 2 yıl dolmadan seni tekrar hastaneye sevk edeceğiz yani iyileşme durumun var ve biz bu maaşı keseriz demek. Sen 2 yıl sonra hastaneden aldığın rapor önemli ve sürekli olarak onaylanması lazım . şuan sürekli raporu olup vergi indirimi alan kişileri bile tekrar kontrole sokan bir devlet yapısı var.

@iron
Daha maliyeden rapor gelmemiş ayrıca süreli raporla sürekli vergi indirimi alıp emekli olan ve süreli raporla sürekli emekli olanda var bence maliyenin raporunu beklemek lazım

Maliyenin kararı önemli raporun degil sureyi maliye koyarsa kontrole gidersin koymazsa gitmezsin ben 1 yıl süreli raporla suresiz vergi indirimi alarak emekli oldum yani maliye önemli

rgunay1 kardeşim yolladığın puan kaçtı puanda kırılma oldumu bide rahatsızlığın süreğen(kronik) miydi?

Uyku apnesi ve tansiyondan sürekli olarak alan varmı arkadaşlar?

aman1131
ben aldım uyku apnesi obezite tip 2 diyabet ve gözden %62 gitti maliyeye %64 sürekli geldi giderken de sürekliydi

manel bizim iş hakkında senin görüşün ne kardeşim uyku apnesi ve tansiyon sürekli ibaresi olurmu sence

aman1131
kardeşim apne denen nalet şey 2 günde geçmiyor hala ameliyatı falan konuşuluyo da yok hala ama tansiyon konrtol altında tutulabildiği için 1 yıllık verilmiş rapor büyük ihtimalle eger maliyeden de 1 yıllık gelirse tekrar alınan rapordan sonra sürekli olur büyük ihtimalle apne varsa kilo ve tip 2 dm de kontrol ettirmelisin bence bi rapor gelsin de konuşuruz sonra iyi yıllar

aman1131

Vergi indirim sonucunu bekliyorsunuz siz? Yani daha emekliliğe başvurmuş değilsiniz. Doğru mudur?

Kurulun ne karar vereceğini bilmek mümkün değil.

OturanBoğa aynen hocam sonucu bekliyoruz. 1 yıllık gelirse eğer emeklilik bitmeye yakın kendimi yolluyor sgk acaba? Kaç ay maaş alamıyoruz?

sürekli rapor vermelerinin mantığı hastalığın ilerlemesi durumu söz konusu olduğunda ve hastalığın iyileşme durumu söz konusu olduğunda olası hak kaybını önlemek için verilir. bu uygulama vatandaş ve devlet mağduriyetini önlemek için alınmıştır saygılar.

Ben de müsküler distrofi kas hastalığı sebebiyle sürekli rapor aldım. Maliyeye vergi indirimi için yolladım. 2 yıl sonra kontrol şatıyla vergi indirimi verdi. Emekliliğime 8 ay var. Memur olduğum için tahminimce emekli sandığı uygun görürse emekli olabilirim. Zaten çalışmayı düşünüyorum.

Benim primim dolu Hastalığımda kronik 10 yıldır çekiyorum bu uyku apnesi ve tansiyonu inşallah sürekli olarak onaylanırda emekli olurum bende. 1 yıllık bile verse razıyım çalışmak zor gerçekten

aman1131 ilk sigorta başlangıcın hangi tarih, hatırlıyormusun.

eğer 1 ekim 2008 den sonra ilk kez sigortalıysan maliyeden vergi indirimi alman zorunlu değil.

eğer önce sigortalıysan, maliyenin vereceği kararı beklemelisin. raporun sürekli olarak onaylamazsa bulunduğun ildeki il sağlık müdürlüğüne itiraz hakkın var. seni ikinci bir hakem hastaneye yönlendirirler. burdan çıkacak sonuç geçerli olur.

atmaca44 20.05.1997 sigarta tarihim kardeşim primim dolu şuan maliyeden gelecek kararı bekliyorum. 1 yıllıkta gelse emeklilik dilekçemi vericem

OturanBoğa kardeşim bende ankaradan gelecek cevabı beklyorum büyük ihtimal 1 yıllık vericekler benimkide %42 ile gitti. Rahatsızlığım 35 puan uyku apnesi 10 puanda tansiyondan aldım. Şimdi bende 1 yıllık vergi indirimiyle emekli olmayı düşünüyorum. Emekli olduktan sonra emekliliğin bitmesine kaç ay kala tekrar kontrole gidebilirim? Yoksa 1 sene tamamen bitincemi kontrole yollarlar? Bide bizi hastaneye sgk mı yolluyor yoksa tekrar vergi dairesine gidip aynı işlemleri yaptığımız gibi sevkmi alıyoruz?

Arkadaşlar bugün aradım Ankara'yı evrakta eksik varmış tekrar yollamışlar. Bu ne demek oluyor? Evrak tekrar gelince tekrar heyetemi giricem yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar..

aman1131 kardeş raporu aldığın yer ya Ahi oranını yazmadi polisinografi sonucunda eksik değerler yazıldı yada tansiyon için gerekli doneler eksik yazıldı bunun için rapor aldığın hastane ve hekim eğer tekrar heyet için muayene falan isterse sil baştan ama hekim eksiği tamamlayıp raporu da çıkarabilir kağıdın size ulaşmasını bekleyin allah sabır versin kardeşim

Amin kardeşim inşallah olur bir an önce böyle durum başına gelen varmı arkadaşlar ?

Arkadaşlar varmı böyle başına gelen bilgilendirirse çok makbule geçer

Üst Alt