Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi 2 yıl süreli geldi. 2 yıl sonra ne olacak?

zerda34

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Herkese kolay gelsin ben %56 sürekli engelli raporu ile vergi indirimine başvurdum fakat Ankaradan %50 ve iki yıl süreli geldi ben 2 yıl sonra tekrar vergi indirimi için başvuruda sürekli Olan raporumumu göndereceğim yoksa tekrardan heyete mi girilecek destek olursanız çok sevinirim

Emekli olacak iseniz, zamanı gelince sgk tarafından kontrol muayenesine sevk edilrceksiniz.

atilla3500

Yok öyle değil ben memurum emekliliğe çok var 2 yılım dolunca vergi indirimi için elimde ki sürekli raporumu mu göndereceğim yoksa o iptal oluyor sıfırdan mı başlıyor herşey

OturanBoğa bu konuda bilginiz var mı?
benim raporum sürekli fakat vergi indirimim (2 yıl ) süreli geldi iki yıl sonra elimdeki süresiz raporumu vergi indirimi için tekrar göndersem olur mu?

İki yıl sonra tekrar vergi indirimi için müracaat edecekseniz tekrardan heyete girip raporunu yenilemen gerekir.Şayet emeklilik gibi bir durumunuz yoksa vergi indirimi ile hiç uğraşmayın derim emeklilige yakın müracaat edin.

Erdl

Tekrar başvuru gerekiyor ise evet dediğiniz gibi yaparım hiç uğraşmam zaten zorlu süreç

zerda34

Vergi indirimi için süresi bitince yeniden rapor almanız gerekir.vergi indirimine göndermek için şuanki mevcut raporunuz sürekli olsada iki yıl vergi indirimi onaylanmış.Bazen değişkenlik gostere biliyor rapor sürekli olsada vergi indirimi süreli gelebiliyor.Hastaliklarda devisgenlik godyere bilecegine kanaat geldiğinde Ankara.Sizin engel oranınız hangi hastalıklardan kronukmi

@Erdl
Ortopedi ve kronik(akciğer)
Muhtemelen kronik kısmı için oldu ama yıllardır böyle değişen bişey hiç olmadı

zerda34
geçmiş olsun kronik astım yada KOAH mı Akciğer hastalığınız. süresi bitince tekrar Başvutui yapın bence ikinci sefer sürekli verirler muhtemelen vergi indirimini

Erdl Çok teşekkür ederim Restriktif akciğer hastalığı Bide tremör mevcut sizde yaşamıştırsınız insan bıkıyor değişen bişey yok ama sürekli iki yıllık veriyorlardı enson heyetteki doktor Allah razı olsun sürekli olarak verdi bide bu Ankara için tekrar aynı sürece giremem sizin dediğiniz gibi emeklilik zamanı yaklaşınca yaparım yada elimdeki raporu tekrar göndererek denerim

Bende vergi indirimi için müracaat ettim bekliyorum Ankara'da işler çok yavaş irelliyor.Pandemide etkilediZerda emeklilik işlemine Yakin zamanda vergi indirimi için müracaat etmen en mantıklısı vergi indiriminden derecesin göre maaşına ufak bir artı yansıma olur sadece en önemlisi sürekli alarak emeklilik yolu nün açılması tabiki ilk gönderdigimde benimkinde süreli gelmişti Ankara'dan bu sefer nasıl gelecek bilmiyorum temennim sürekli gelmesi inşallah:))

@Erdl inşaAllah sürekli gelir size sizin rahatsızlık kronik değil ise sürekli gelir diye düşünüyorum benim için nasip böyleymiş yapacak bişey yoktur.

zerda34

İnşallah diyelim Zerda teşekkürler, muhtemelen senin raporda ikinci göndermende sürekli gelir diye düşünüyorum.Emeklilik için cokmu süre

@Erdl evet çok %60 verilseydi 9 yıl olacaktı ama %56 vermişler o yüzden 12 yıl daha var maalesef

Bedriatak
Süresiz bir vergi indiriminiz varken onu riske atacak gereksiz hareketlerde bulunmayın lütfen.
Sizin süresiz bir vergi indiriminiz var ve geçerlidir.

Ufukalp uzun zamandır sorumun cevabını arıyorum ama bir türlü net cevabı alamadım sizlerden rica etsem biliyorsanız yanıtlar mısınız? ben 2019 da %56 sürekli engelli raporu aldım ve vergi indirimi için Ankara'ya gönderdim %56 ve 2 yıl süreli olarak geldi ben iki yıl sonrasında tekrar vergi indirimi için hastaneye başvurduğumda elimdeki sürekli raporum geçersiz mi olacak cevaplarsanız çok sevinirim

Kronik değilse sürekli gelir demişsiniz, tam tersine kronik hastalıklar sürekli engelli raporuna sahip olurlar..

Herkese merhaba . Araniza yeni katldm . Heirr cell lösemi hastasıyım . Hastalik hakkında bilgisi olan var mı . Neye başvuru yapmalıyım herhangi bir engellik orani var mı tesekkürler

Üst Alt