Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi alabilmem için rapor oranımın yüzde kaç olması gerekiyor?

onur1310

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
meraba ben bim a.ş mazalarında özürlü kadrosunda calısıyorum raporumu ankaraya gönderdim rapor bana %42ile geri döndü ama işyeri vergi indiriminden yararlanmam için %45 olması gerekiyor dediler yanlışlıkla yatırdıkları vergi indiriminide geri istediler ne yapcagımı şarıdım ankaranın kabül ettigi raporu işyeri kabül etmiyor hakkımı nasıl araya bilirim yada gercekten % 45 mi gerekiyor ????? :(

kardeş bende %40 özürLüyüm. bugün bi araba firmasına gittim. ötv indirimini sordum. oLmaz dedi..! nedenini sordum en az %44 %45 faLan oLman Lazım dedi.. ama bunu kesin oLarak söyLemiyorum dedi. ama siz yinede size yakın oLan bi vergi dairesine baş vurun. ve raporunuzu gösterin. ordan size 1 saat içinde yanıt geLcek. eğer faydaLanıyorsunuz derse, size bi beLge vercek o beLge iLe, indirimLi araçda aLabiLiyorsunuz, işyerindende faydaLanıyorsunuz, erken emekLide oLuyorsunuz.. sigorta başLangıçınız 2008'den sonra ise 20 yıLda emekLi oLuyorsunuz. 2008'den önce ise 18 2002'den önce ise 17 öyLe gidiyo işte :) sıraLamaLarı tam oLak biLmiyorum ama, akLımda kaLanı yazdım, ama sizde araştırın ;)
oLmazsa hastaneye rica edin %45 rapor aLmaya çaLışın..

öğrenmenin yaşı yoktur...:)
okuyun forum başlıklarını sorularınıızın cevapları orda...

onur müdürün cahilin teki imiş %40 yeterli ısrar et daha olmadı şikayet et belkide şefin senin vergi indirimini cebine atı yordur 45 olucak diye bir şeyyok

adil sende işi bilmeyen bir baiye gitmişsin h sınıfı otomatik vites veya elden kumandalı diye rapor alman yeterli hastaneden raporun 30da olsa farketmez yeterki senin engelin vergi indirimsiz arac almaya uygun olsun her engelliye indirim yapmıyorlar bazı şartları var

Onur;
Eğer Ankara'dan %42 dediğin rapor maliye onaylı vergi indirimine ait raporsa,işveren yetkilisinin reddetmesine imkan yok.
Çünkü Ankara'dan sadece rapor değil,işverene hitaben,çalışanın hangi dereceden vergi indiriminden faydalanacağını açıklayan bir belge de tebliğ edilir ve bu belgeye hiç kimse itiraz edemez.

meseLa ben şöyLe bi ehLiyet raporu aLsam;
''SOL AYAKTA POLiO SEKELi MEVCUTTUR. H-A2 EHLiYET ALABiLiR. OTOMATiK ViDESLi ARAÇ KULLANABiLiR''
bu ehLiyetLe ve %40 raporumLa ötv mtv kdv indiriminden faydaLana biLirmiyim..?

%40 ile vergi indiriminde yararlanabilirsin ama iş yerinin yaptığı ilginç geldi..amaçları ne...bir muhasebecinin bunu bilmediğini kabul etmek zor....bilmiyorsada araştırabilirdi....bence arkasını bırakmayın bu işte karışık şeyler var gibi....

özürlü raporu

Merhaba arkadaşlar ben raporumu ankaraya gönderdim ve rapor bana % 42 ile geldi 3. derece olarak benim sorum kahanma takılan raporun tarihi 21.03.2011 ankaradan gelen yazıda 05.05.21010 dan itibaren faydalandırılmasına gerektiği gelir idare daşkanlıgının 20.05.2011 gün ve 174169 / 050951 yazısıyla bildirildi
bu nedenle adı geceninrapor aslı ilişikte gönderilmiş olup rapor aslını ücretliye tebliğ edilmesi ile başvuru 05.05.2010 tarihinden itibaren 3. derece sakat hizmet erbabı için tesbit edilmiştir sakatlık indirimi faydalandırılmasını rica ederim gelen yazı bu durumda ben toplu para alabilirmiyim iş yerinden 12 aylık vergindirimi şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

vergi indiriminden yararlanmanız için % 40 iş gücü kaybı yeterlidir. kabul etmeyen kişiye dayanak noktasını sorun. neye dayanarak % 45 istiyorsunuz diye hakkınızı arayın.

Üst Alt