Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi alabilmem için yeniden sağlık kurulu raporu isteniyor!?

gezgin78

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar

21/haziran 2010 tarihinde defterdarlığa vergi indirimi için 2010 tarihli raporumu verdim ve ankaraya gönderildi
bugün ankara merkez sağlık kurulunu aradım bana raporda eksik bilgiler var dediler ve yeniden sağlık kuruluna gireceğimi söylediler.
oysaki tüm tahlil tomografi sonuçlarını göndermiştim
bu eksik bilgi dedikleri nedir acaba bilenler yardımcı olursa sevinirim arkadaşlar

şimdiden teşekkürler

herşeyim tamamda şu vergi indirimi için başvuru beni korkutuyor hak edilen sağlık raporlarının çok altında dereceler veriliyor...

Bana da ayni şeyi dediler ve hakem hastaneye gönderdiler.Gerçek rahatsızlığın var ise problem değil.
Hakem hastane doktorları durumun neyse onu yazıyorlar .

Bu ancak size gönderilecek belgede yazar. Yani neyi eksik bulmuşlar ve tamamlamanızı istemişler, bunu kimse bilemez...

Arkadaşlar bu gün yazı geldi defterdarlığa ,
uyumlu volüme duyarlı pirometrik solunum fonksiyon testi istiyolarmış neyse bu test yarın gidip yaptıracağım hayırlısıyla.

Ondan sonra kısa sürede sonuşlanacaktır...

OturanBoğa;

İyide baiciğim ben bu gün bulunduğum ildeki göğüs hastalıkları polikliniğine gittim göğüs doktoru aynı zamanda başhekim bu testin ne olduğunu bilmiyolar 2 hastane var ikisinede sordum bilen yok :) google de bile çıkmıyor + bana SFT ve Diffizyon testi yapılmıştı ve ankaraya göndermiştim bunlar ya tahlil test sonuçlarını incelemiyo yada işi zora sokuyolar anlamadım gitti ya ..
uyumlu volüme duyarlı pirometrik solunum fonksiyon testi
Bu test hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar daha önce yaptıranlar varsa paylaşırsa sevinirim.

-Volüme duyarlı pirometrik solunum fonksiyon testi-
Akciğerlerde oluşan zararın boyutlarını belirlemek için akciğer fonksiyonlarının tam olarak denetleneceği bazı testler yapılabilir. Bu testler pirometri (soluk alma ve soluk verme hız ölçümü) ve akciğer volüm testini (bir solukta alınan ve bir solukta ciğerlerden salınan havanın hacmini ölçme) içerir. Saglıklı günler dilegiyle...

%53 Raporum Maliye Tarafından %37 ye Düşürüldü

Merhaba Arkadaşlar,
5 ay önce vergi indirimi için başvurdum %53 usülüne uygun yeni sakatlık oran cetveline uygun işitme kaybı%2 insülün bağımlı olmayan diyabetes mellitüs %20 (sabah 26 akşam 15 ünite insülün kullanıyorum) KOAH-solunum yetmezliği-bronşektazi%40 olmak üzere düzce üniversitesi araştırma ve uygulama hastanesinden almış olduğum 2010 tarihli raporumun sonucunu öğrenmek için bu gün ankara merkez sağlık kurulunu aradığımda raporunuz %37 düşürülmüş yani olmamış dediler bilgi amaçlı paylaşmak istedim.

Saygılar..

aynı seyler benım basımada geldı yzde 51 lıkraporumu 26 ya dusurulmus ne yapacagımı bılmıyorum

Öncelikle raporun süksek sağlık kurulunca yeniden değerlendirilmesi talebiyle %37'ye düşüren karara itiraz edin.
Eğer yine olumsuz sonuçlanırsa, "Adı geçen Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren alınacak olan sağlık kurulu raporlarında, bu Yönetmelik hükümlerinin esas alınacağı açıktır. Anılan Yönetmelik ise özür oranının yüzde olarak belirleme yetkisini Ek listede yer alan hastane sağlık kurullarına tanımış olup, sağlık kurulu raporlarında belirtilen teşhise göre özür oranının yüzde olarak belirleme konusunda Merkez Sağlık Kuruluna bir yetki vermemiştir." diyen Danıştay kararına istinaden kurumu dava edebilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/huk...k-usul-hakkinda-yasal-duzenlemeler-hukuk.html

Bilgi İçin Teşekkür Ederim Sayın OturanBoğa Allah Sizden Razı Olsun.
Saygılar.

BALTA :((((( cetvelıne uygun raporu nasıl dusurebılırkı bunu anlamak ıstemıyorum bulent abı bu sacmaklıklar ne zaman bıtecek abı

Arkadaşlar merkez sağlık kuruluna gönderdiğim belgeler işyerime gelmiş %53 rapor %37 ye düşürülmüş dün maliyeye gittim itiraz için kabul etmediler bende yazdığım dilekçeyi bu gün iadeli tahütlü yolladım merkez sağlık kuruluna yalnız rapor tahlil vb gibi bir şey yollamadım
şimdi benim durumumu nasıl değerlendirecek maliye o belgeleride göndermem gerekir miydi dilekçeyle beraber?
işyerim bana gelen belgeleri vermiyor asılları onda kalacakmış fotokopisini veriyo bana bu yasal mıdır?

ayrıca doktoromun bana verdiği tozlu dumanlı ortamlarda çalışması hayati tehlike arzetmektedir.yazılı sağlık kurulu raporunu işyerime verdim ama yerimi değiştirmediler tozsuz dumansız faliyet olmadığı için. bu nedenle ayın 1 itibarı ile tazminatımı alarak işyerimden ayrılmak zorunda kaldım.
gelen yazı durumuna göre kabul etmezlerse mahkemeye dava açacağım

Saygılar..

Hastane toplamda %62 vermiş genelde %53 e düşürmüş zaten Ankaradan neye göre %37 düşürmüş tahminim hastane kafasına göre yüzde belirtmiş, olması gereken tablodur ,her tablonun yüzdesi bellidir yeterki siz o tabloya göre değerlendirsin hastane o zaman Ankara raporu olduğu gibi onaylıyor.

Hastane Kafasına Göre Yüzde Vermedi balta formülüne göre %53 yapıyor göğüs Az etkilenme varsa %20 orta derecede etkilenme varsa %40 ileri derecede ekilenme varsa %80 veriyo tablo böyle diyabet ise %20 en düşük olanı benim anlamadığım hangi tablo ve hangi formüle dayanarak %37 ye düşürülüyor bu kanuni değil bence saçmalık diyorum kafamdan göğüsden %20 ye düşürseler %34 bile yapmıyor diyabet zaten en düşüğü %20 anlamadım valla! dün bimere mail attım ve itiraz dilekçemide postaladım..

özürlüler idaresi başkanlığına atmış olduğum mail'e istinaden gelen cevap aynen kopyalayıp yapıştırdım.

İlgi: 09/11/2010 tarihli Bilgi Edinme Başvuru Formunuz.
Başkanlığımız Bilgi Edinme Birimine, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu uyarınca yapmış olduğunuz; %53 oranındaki özürlü sağlık kurulu raporunuzla vergi indiriminden faydalanmak için başvurduğunuz, ancak özür oranlarının düşürüldüğü hususunda bilgi talebinizi konu alan başvurunuz incelenmiştir.
16/07/2006 tarihli 26230 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” özürlü sağlık raporlarının alınışı, geçerliliği, değerlendirilmesi ve özürlü sağlık kurulu raporu verebilecek yetkili sağlık kuruluşlarının tespiti ile ilgili usul ve esasları belirlemek; özürlülerle ilgili derecelendirmelere, sınıflandırmalara ve tanımlamalara gereksinim duyulan sağlık, eğitim, rehabilitasyon gibi alanlarda ortak bir uygulama geliştirmek ve uluslararası sınıflandırma ve ölçütlerin kullanımının yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Bu yönetmelik, özürlülere sağlanan haklardan ve verilecek hizmetlerden yararlanmak üzere istenilen Özürlü Sağlık Kurulu Raporları ile Özürlü Sağlık Kurulu Raporu verebilecek yetkili sağlık kuruluşlarını ve özürlülerle ilgili sınıflandırma ve ölçütleri kapsar.
Yönetmeliğe göre özür durumunun değerlendirilmesinde; yönetmeliğin ekinde yer alan ve uluslararası temel ölçütler esas alınarak tıp uzmanları tarafından hazırlanan Ek-4 Özür Durumuna Göre Tüm Vücut Fonksiyon Kaybı Oranları Cetveli ve Hesaplama Tablosu kullanılarak tüm vücut fonksiyon kaybı oranı yüzdesi belirlenmektedir.

Söz konusu Yönetmeliğin 2.maddesi 2.) fıkrasında sosyal güvenlik kuruluşlarınca primli sisteme tabi olanlara bağlanacak malullük aylıkları ile vergi indirimi için istenecek özürlü sağlık kurulu raporlarının nihai kararları bu Yönetmelik kapsamında değerlendirilmez denilmektedir. Vergi indirimine esas raporlar başlıklı 15.maddesi 1) bendinde 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen Özürlü Sağlık Kurulu Raporunda ise çalışma gücü kaybı oranları esas alınmaktadır.

Anayasanın 10.maddesinde yapılan değişiklikle özürlüler lehine yapılan düzenleme ve uygulamaların eşitlik ilkesine aykırı sayılmayacağı hükmünün getirilmesi, özürlü kişilerin hak ve hizmetlerden yararlanmada önemli avantajlar sağlayacaktır. Bu kapsamda, Maliye Bakanlığı ile mağduriyetlerin giderilmesi yönünde mevzuat çalışmaları yürütülmektedir.
Bilgilerinizi rica ederim.

________
Bu yazıda ne demek istiyo şimdi ben anlayamadım açıkçası.

arkadaşım normalde sen defterdarlığa şahsen götürüp vermiyorsun enazından ben öyle yapmadım, haydarpaşa numune hast. de kuruldan geçtikten sonra tamam siz gidebilirsiniz diyorlar sonuçlarını adresinize işyerinize gelecek diyorlar aynende öyle oldu işyerine yaklaşık 6,7 ay sonra sonuçlarım geldi ...ben buarada derterdarlığı epeyce aradım ama sonuç alamamıştım...

yazıdan bende bırsey anlamadım bu attıgımız yazılara acaba otomatık bılgısayarmı verıyor cevabı anlamadımkı

Üst Alt