Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi alamadım. Emeklilik için ne yapabilirim?

asi_45

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
01/01/1958 doğumluyum
1983/2.ayında ssk girişim var
ve şu an 3141 gün ödemem var

.1983 yılında geçeirdiğim bir işkazası yüzünden sağ elimde %40 raporum sürekli var
geçen sene vergi indirimi için raporumu hazırladım ve gönderdim rapor %37 olarak geri geldi.

asıl sorum şu 1 hafta önce işten çıkarıldım .kıdem tazminatı ve diğer haklarımı hep alldım . emeklilik için şu an ne yapmam lazım

bana yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler

Tam kesin olmakla düşüncem.Vergi indirimi ile (erken emeklilik ) en az %40 3 derece almalısınız onunda prim gün sayısı 3680 .Çalışma süreniz yeterli, askerlik borçlanmasıyla prim gununuzde tamam gibi sayılır.Malulen emeklilikte %60 almanız lazım en az.Ne yapmanız lazım tekrardan vergi indirimine başvurduğunuz zaman bir tanıdığın yanında işe giriş yapmalısınız aksi halde vergi indirmine defterdarlığa başvuramazsınız.1 ay gösterse sigortalı yeterli.

Şu anda veri indirimi olmadan emekli olma şansınız yok

Siz normal olarak 10 sene önce emekliliği haketmişsiniz ama prim gününüz yeterli değil
2000 gün civarı bi eksiğiniz var

Vergi indirimi alırsanız;

15 yıl 3600 günle emekli olabilirsiniz
Aradaki farkı askerlik yaptıysanız borçlanma yapabilirsiniz.

asi_45
1- Vergi indirimi alabilirseniz ve prim gün sayısını 3600 güne tamamlarsanız (çalışarak veya askerlik var ise askerlik borçlanması yaparak) emekli olabilirsiniz.
2- Vergi indirimi alamazsanız; 506 sayılı kanunun Geçici 81-C maddesinden 3600 gün ile emekli olabilirsiniz.
a)Askerlik yapmadıysanız veya askerlik borçlanması yapmayacak iseniz, prim gün sayınızı 01.01.2018 tarihine kadar çalışarak tamamlayarak 01.01.2018 tarihinde 60 yaşında emekli olabilirsiniz.
b)Askerlik borçlanması ile 3600 günü doldurduğunuz tarihi 24.05.2011 - 23.05.2014 tarihleri arasına çekebilirseniz 01.01.2017 tarihinde 59 yaşında emekli olabilirsiniz.

Ali Tezel ziyaretimize gelmiş :)

Memuriyete girmeden önce engelli iseniz ve engel oranınızın en az yüzde 40 veya daha fazla olduğu SGK Sağlık Kurulunca da kabul edilirse 15 yıl fiili hizmetinizi tamamlayınca yaş şartı aranmadan emekli olabilirsiniz.

Şayet memuriyete girdikten sonra engelli olmuşsanız SGK Sağlık Kurulunca da sağlık kurulu raporunuz ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu, çalışma gücü kayıp oranınızın;

- Yüzde 50- 59 arasında olduğu kabul edilirse, en az 5760 gün (16 yıl),

- Yüzde 40-49 arasında olduğu kabul edilirse, en az 6480 gün (18 yıl),

hizmetiniz olması şartıyla yaş şartı aranmadan emekli olabilirsiniz.

Hastalığınızın ilerlemesi ve çalışmanıza engel olacak dereceye ulaşması halinde de 10 yıl fiili hizmet şartıyla malulen emekli olabilirsiniz.
Vergi indirimi başvurunuzu 30 gün icerisinde vergi mahkemesine başvurarak hakkınızı arayabilirsiniz.Muhtemelen hakem hastaneye gönderileceksiniz.Eğer %40 raporu tekrar alırsanız mahkeme raporunuz oranında kabulü kararı verecektir. isterseniz kayseri vergi mahkemesi örnek kararını netten bulabilirsiniz.

T.C. Kayseri Vergi Mahkemesi
Esas No:2011/774
Karar No:2011/1582

Üst Alt