Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi alamazsak erken emeklilik mümkün olamaz mı?

suskun76

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar %45 raporum var 3.derece erken emeklilik için bütün kriterlerim tutuyor vergi indirimi için başvurdum şayet olumsusuz gelirse rapor sürekli ve kronik erken emeklilik için başvuru yapamıyormuyuz böyle bir hakkımız yokmu ilk sigortaya giriş tarihim 1995 bilgi verimisiniz lütfen.

Kronik ve sürekli ise onaylanıyor dostum

bende şubat 11 de başvurdum aynen onaylandı şimdi iş yerime gelmesini bekliyorum

biz istanbul oldugumuz evisten bakabiliyoruz sizde izmir li oldunuz için sibis ten takip edin bir de size vereceğim numaralardan sonucu ısrar edersen söylüyorlar :)

03124153316-17

17 açıyor ama sabır :)

umarım öyle olur çok teşekkürler sonuç belli olmuşmudur arasam ?

kaç gün oldu gün ay olarak olarak söylersen yardımcı olurum :)

izmir li olduğun için daha kısa sürcektir şanlısın:)

suskun76;
Dostum Başvuruyu kendin yaptıysan yani direk vergi dairesine başvuru yaptıysan 20 günde sonuç alırsın sana ulaşması ise 35 ila 40 gün sürer yazdığım numaralardan takip et ara 2 günde bir kargolama 4 iş günü sürer 1 hafta sibis sürer yani telden sonuç almaya bak sen total da dediğim gibi 35 -40 gün

Velev ki hastane aracılığı ile yaptıysan ozaman 45-50 gün sürebilir yoğunluğa göre ama seçime kadar kesin sonuç alırsın aramaya bak

arkadaşım ankarayı aradım rapor bugün kargoya veriliyormuş ama sonucu söylemiyorlar haftaya izmirde olurmuş oradan takipedin diyorlar vergi dairesinden şahsen verirlermi sonucu acaba

Eğer ssk (4a) statüsünde çalışan olarak emekli olacaksanız, defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmek şarttır.

suskun76;

şahsen vermezler

ayrıca bazı görevilier söylemiyor direk sonucu öğrenmeyi sorma durumu nedir de :)

şu numaradan arayıp sonucu öğrenmeye çalış ben bu nodan sonucu öğrendim bunu yollamyı unutmuşum

03124153205

Son düzenleme:
çok teşekür ederim sonuç öğrendim raporum onaylanmış bundan sonra ne yapmam gerekiyor

heheeh :) hayırlı olsun bundan sonra yapmanız gereken tek şey SABIR :)

iş yerinize kargo ile yazı gelcek siz sadece takip edebilirsiniz iş yerinide bilgilendirme yaparsınız

çok sağol allah razı olsun 60 günüm eksik burda çalışmaya devam edip günüm doluncamı sgk ya başvuru yapıcam şu an 3800 günüm var 60günde isteğe bağlı onuda dilekçeyle birleştiricem girişim 1995 3920 gün istiyor 2 ay sonra başvuru yapsam sorun olmaz değilmi indirimim geçerli olur.

estafurullah ne demek :) emeklilik konusunda çok fazla bilgim yok öğrenmeye çalısıyorum ama sorun yaşıyacağınızı sanmıyorum prim günleriniz dolmuş durumda kesin bilgi için size tavsiyem sgk ya mutlaka sormanızda fayda var

ya bende bir tarihte başvurmuştum ama raporumu %42.2 den %30'a düşürüp geri göndermişlerdi. şimdi emekli olmama yakın yeniden rapor için sevk almayı düşünüyorumda mevcut raporum süresiz ve rahatsızlığımın tedavisi yok! tavsiyeleriniz nelerdir arkadaşlar? yani emeklilik için gereken çalışma yılı ve prim sayısını doldurana kadar bir dünya kanun ve karar değişikliği olacaktır o yüzden durduk yere iş çıkarmayayım başıma diyorum ama imkan varsa ve bu hakkı alabileceksem ilerleyen yaşımın neler getireceğinide bilemeyeceğim için bu imkanları değerlendirmek mantıklı gelmiyor değil yani :)

kadirgursoy;

Bugün çok kişiye cevap yazdım:)

2007 yılında %60 lık bir rapor aldım maliye bu raporu acımasızca %14 düşürdü(terbiyesizler) umudumuzu yitirmedik yıl 2014 başvurdum ve %45 ile onaylandı sizde mutlaka başvurun sürekli bir hastalık ise almanız mümkün bence deneyin olmazsa bile mahkemeye verin hastane size zaten %40 üzeri verse bile mahkeme hastane kararını kabul eder emsal çok var siz mutlaka şansıızı deneyin

Aynen bende ilk defa heyete girdim 45 hipofiz guatır bel fıtğı ve diz kapağı yırtıktan toplan %45 verdiler ve kronik sürekli hastalık yazmışlar rapora indirim raporum onaylanmış biraz şans birazda doktorların vicdanı sanırım denemekten bi şey kaybetmezsiniz iyi şanslar.

ya benim aslında raporum kesin sonuçlarla açıklamalı neye dayanarak düşürdüklerini dahi anlayamadım aslında sağ gözüm yok yani protez sol kulağımdada orta kulak iç kulak yok çapadan %42,2 oranında aldım raporu orda ne yaptılarda düştü o rapor anlayamadım valla

merhaba:
( suskun76;

şahsen vermezler

ayrıca bazı görevilier söylemiyor direk sonucu öğrenmeyi sorma durumu nedir de

şu numaradan arayıp sonucu öğrenmeye çalış ben bu nodan sonucu öğrendim bunu yollamyı unutmuşum

03124153205 ) bu sohbette konusulan ankara ve telefon numarası merkez hakem saglık kurulu denilen yermi
? ben 193 sayılı vergi kanunundan yararlanmak için müracat ettim vergi dairesindeki görevli evraklarımı gönderdiğini söyledi.burayamı gitti. bu numaradanmı arayacagım.tesekkurler.

Üst Alt