Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi alamazsam emekli olamaz mıyım?

OZAN026

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben sitenize yeni üye oldum

engelli emekliliğiyle ilgili bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Benim yüzde 40 raporum var epiepsi hastasıyım. Vergi indirimine başvurdum ama vermediler. Engelli olarak ilk işe giriş tarihim 2012 yılı daha öncesinde engelli raporum vardı ancak normal statüde çalışıyordum. Vergi indirimi alamadığım için erken emekli olamıcakmıyım?

OZAN026,
Merhabalar, hoşgeldiniz aramıza.
Sigorta başlangıcınız 1 Ekim 2008'den önce olup, ssk'dan emekli olacaksanız vergi indirimi almanız şart. Tekrar tekrar yollayın raporunuzu vergi indirimi almak için.
(Normal statü olması önemli değil ilk tam primden yatırılmış sigorta girişi başlangıç olarak kabul edilir.)

KKELEBEKK,
Hoş buldum:)cvp için çok teşekkürler..

Hukuki bir sorum daha olacak ama :)Ben şuan özel bir şirkette muhasebe bölümüde büro memuru olarak çalışmaktayım raporumda ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz büro memuru olarak çalışabilir yazıyor. Şuana kadar iş yerinde vergi dairesi vb yerlere yani dış işlerde beni kullandılar.Araç kullanmak zorunda kaldım ve 2 hafta önce izinli olduğum gün rahatsızlandım. Benim korkum araç başında nöbet gecirmek sık sık dısarı işlerde beni kullanmaya başladılar. Bende rahatsızlandıktan sonra durumu izah ettim araç kullanmak tehlikeli bir iş ve raporumda da tehlikeli işlerde çalışamaz yazıyor. İşyerimde bu konunun hukuki boyutunu araştırdı ve sonuç olarak raporuma araç kullanabilir yazısı yazdırmam için hastaneye başvurmamı istiyorlar. Ki o yazıyı yazdırırsam kendilerini herhangi bi kaza vb durumda maddi manevi kurtaracaklar Benim korkum araç başında kendi canıma yada başkalarının canına zarar vermek buyüzden o yazıyı yazdırmak istemiyorum.Çok sık nöbet geçirmiyorum ve yüksek ihtimalle bu yazıyı yazmalarını istediğimde doktorumda yazacak.İşimden memnunum ancak bu sebepten işimden de olmak istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım beni, bu sebepten işten cıkartabilirler mi?

vergi indirimi için rapor aslınımı göndermek gerekiyor gönderirsek aslını bize tekrar gönderiyorlarmı?

Doktorunuzun bu tür bir yazı yazmak istemediğini söyleyin işverene...

Maalesef işveren bir bahaneyle işten çıkartabilir her zaman.

Aslını göndermeyin. Noter onaylı nishalar çıkartın ve o nüshaları kullanın. Aslı her zaman sizde kalsın.

Merhabalar

benim ilk sigorta başlangıcım 2006 mart ayı ancak ilk tam prim yatırılan tarih 2010 ocak ayı
% 40 engelli raporum var epilepsi hastasıyım
vergi muafiyeti için başvurdum ama vermediler

yeni kanuna göre 2008 den sonra ve 2008 den öncesi için emeklilik şartları farklı.
Benim öğrenmek istediğim vergi muafiyeti almadan engelli emekliliğinden faydalanabilir miyim? İlk sigortalı 30 gün yatan sigortam 2010 yılı olduğu için kafam karıştı. Ayrıca engelli raporumu 2012 yılında aldım 2012 yılında engelli kadrosunda işe başladım

Siz 5510 sayılı kanundan sonra ssk lı olduğunuz için vergi indirim hakkı almanıza gerek yok. Gün ve prim şartını tamamladıktan sonra sgk ya emeklilik için müracaat edersiniz ve rapor almaya yetkili hastaneye sevk edilirsiniz.

Ozan Selamlar
Öncelikle geçmiş olsun. Allah c.c. acil şifalar ihsan etsin cümlemize. Normal şartlarda kanunlarımıza göre EPİLEPSİ hastaları, hastalıkları tamamen geçmediği sürüce ehliyet alması ve herhangi bir araç kullanması kesinlikle yasaktır. Anayasamız böyle der. Ayrıca ehliyet aldıktan sonra hastalığınız ortaya çıkmışsa, sağlık raporunuzu düzenleyen kurumun da Trafik Genel Müdürlüğüne ilğili kişinin varsa ehliyetinin iptal edilmesi veya almak için başvurduğunda sağlığının uygun olmadığının belirtildiği bir yazı yazılır. Dr.lar da kesinlikle raporuna araç kullana bilir diye bir ibare yazamazlar.Eyer gerçekten epilepsi hastası isen ve nöbet geçirmeyi boş ver, nöbet geçirme ihtimalin varken. Ne olursa olsun araç da kullanma, sonuçları çok ağır olabilir. Bu satırları direksiyon başında nöbet geçirip kaza yaparak kendimi, karşı tarafı ve beni sevenleri çok zor günler, acılar yaşayan ve yaşatan bir kişi olarak yazdım. Allaha Emanet Olunuz.

Merhabalar,
KKELEBEKK hanım benim sorum şu yönde 1 Ekim 2008 öncesi ssk girişi ve roporlu kişi 1 Ekim 2008 sonrası vergi indirim raporunu da aldıysa ilerki bir tarihte emekli olurken karşısına tekrar bir rapor problemi çıkartırlar mı ? Misal yüzde 40 raporlu.vergi indirimi yüzde 55.adam bekliyor 18 yıl 4080 gün prim dolsun diye ilerde bir sürprizle karşılaşılabilir mi ?

Soner Güç,
Karşılamaz, sigorta girişi 1 Ekim 2008'den önce olup ssk'dan emekli olacağı zaman vergi indiriminin olması yeterli.
Selamlar.

Üst Alt