Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi aldığım maaş bordromda belirtiliyordu. Artık belirtilmiyor...?

efemeris

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Teknokent bölümünde çalışmaktayım.

%40-%60 arası engelli grubuna dahil olduğumu belirten raporumu ve defterdarlıktan aldığım
Gelir Vergisi indirimi hakkına sahip olduğumu belirten belgelerimi daha önce muhasebe bölümüne ilettim.

Engelli olduğum için Gelir Vergisi ve Asgari Geçim indiriminden yararlanıyordum ve bu oranlar bordromda sakatlık indirimi diye bir ifade ile belirtiliyordu.Fakat artık belirtilmiyor.
Şuan indirimden yararlanıp yararlanmadığımı bilemiyorum. Gelir Vergisi ve AGi(asgari geçim indirimi) indirimlerinden yararlanma işlemlerimin kontrol edilmesi ve bordroma yansıtılmasını arz ediyorum.

Bana verilen cevap:
Teknokent Arge çalışanı olamanız nedeniyle siz daha önceleri de sakatlık muhafiyetinde yararlanmıyordunuz. Engelli çalıştıran işverenlere teşvik amaçlı yapılan sigorta işveren primi için sakatlık indirimi iki ay kadar sizin içinde yapıldı. Bu da sizin maaşınıza ek bir ücret getirmiyordu. Sakatlık muhafiyeti oranınıza göre gelir vergisi kesintisinden düşülüp sizin maaşınıza eklenen tutardır.

Asgari geçim indirimi de gelir vergisi kesintisinden düşülüp maaşınıza eklenen tutardır.4691 Arge kanununa tabi olmanız nedeniyle sizlerde gelir ve damga vergisi kesintisi bulunmamaktadır. Bu nedenle asgari geçim indirimi ve sakatlık indiriminden yararlanamıyorsunuz.

Bilgilerinize rica ederim.

Üst Alt