Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi aldığım zaman bir daha almak gerekiyor mu?

xsemax

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
2000 ssk başlangıcım var. % 42raporum var .ssk dan emekliye ayrılırken tekrar rapor isterlermi yoksa bu rapor geçerli olur mu ?

öncelikle cevap için teşekkurler ancak bahsettiğim bu rapor 2000 yılında alınmış rapor değil 2008 yılı sonrası alındı .bunu belirtmek istedim bir şey fark edermi diye

malulen emekliliğe başvurucaksanız (şayet prim gün sayınız yeterli ise) öncelikle işinizle ilişiğinizi kesip bağlı bulunduğunuz sgk ya gitmeniz gerekiyo, sgk sizi hastaneye sevk ediyo (kurum sevki gerekli) daha sonra raporunuz ankaraya onaya gidiyo, sgk nın sevk ettiği hastaneden alınan oran ankarada bikaç puan düşüyo... iyice araştırmadan veya emin olmadan kalkışmayın derim. kolaylıklar dilerim.

yok malulen değil engelli emekliliği için oranım % 42 zaten.malullüğe yetmez.
bahsettiğim bu rapor 2000 yılında yani işe girdiğim yılda alınmış rapor değil 2008 yılı sonrası alındı .bunu belirtmek istedim bir şey fark edermi diye,birde toplam gün sayım hesaplanırken rapordan önceki günlerimde katılacak değil mi yani raporu sonradan almış olmam bir aksilik çıkarır mı bana.yoksa raporun ne zaman alınmış olmasının bir önemi yok mu ?
birde ben göremedim raporun neresinde yazar süreli süresiz diye.süreliyse ne yapmam lazım süresizse ne yapmam lazım.saolun şimdiden.

vergi indirimi alıyosanız, bunu elinizdeki raporla verebilirler, şayet bir yıl veya iki yıl süreyle kontrollü vergi indirimi verilmişse sürenin bitiminde vergi dairesi sizi tekrardan hastanaye yönlendirir.
rapor öncesi prim gün sayınızda eklenir, raporun ön yüzünde sol alt kısımda sürekli veya süreli diye yazar

bu sürekli rapormuş ancak % 42 oluşu emekli olurken düşürmesinler tam sınırda gibi bir şey.acaba bağkurdan emekliye ayrılsamda ayrılacağım zaman bagkur dan raporamı başvursam daha yüksek puan alırım çünkü artış var oranımda gözlerimde bilhassa.böyle daha mantıklı olur mu acaba nasıl bir yol izlesem bilemedim .artık maaş yönünden de pek bir fark olmaz diyorlar iki kurum arasında.

bunu bir sgk ya sorun, şimdi ne desek boş tatmin edici bir bilgiye sahip değiliz maalesef.

teşekkürler bilgiler cevaplar için.
birde acaba bilginiz var mı : raporun Ankara'dan düşürülmesi açısından;
vergi indiriminde düşürülmesi sanki daha çok oluyormuş bağkurdan ayrılırken alınan raporlarda düşürme daha azmış.yani bağkurdan emekli olarak almak daha risksizmiş.

xsemax

Yok öyle bir şey. Hatta, ille de kıyasla dersen, bağkur daha zordur

Üst Alt