Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi aldıktan sonra emeklilik için ne yapmak gerek?

emak

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Ben vergı ındırımı ıcın devlet hastanesınden 07.10.2016 tarıhınde % 65 rapor aldım . 13.10.2016 tarıhınde defterdarlıga raporumla başvurdum. Ve ankaradan 01.12.2016 tarıhınde karara varılmadıgı ve ek test ve rapor ıstemısler . Bunları 08.12.2016 tarıhınde defterdarlıgın sevkı ıle yaptırdım ... Dr bana bu bulgularla senı emeklı etmelerı gerekıyor dedı .

1 . Ben emeklılık ıcın basvurmus oluyormuyum ??? Emeklılık ıcın baska basvuruya gerek varmı ???
2. Normal emeklılıkte ölüm halınde emeklı maaşı eşe ve çocuğa kalıyor . Vergı ındırımı emeklılıgındede durum aynımı ???

Cevaplarınız ıcın cok teşekkur ederım .

1-Emeklilik için başvurmuş olmuyorsunuz.Vergi indiriminiz onaylanınca,şartlarınızı yerine getirdiyseniz emeklilik için SGK müdürlüğüne müracaat etmeniz gerekir.

2-Vergi indirimi ile emeklilikte de,normal emeklilikte olduğu gibi vefat halinde eş ve hak eden çocuklara maaş bağlanır.

bende 06/09/2016 da % 79 rapor aldım.09/09/2016 vergi dairesine raporla müracaat ettim.bana da rapor sonucu için ek test istediler.oysa ben ekg sonucunu ve eko sonucunu göndermiştim.ama eko sonucunu doktor imzalamamış.imzalattım tekrar eski rapora ilave ettik gönderdik.yeniden rapor çıkartmadı hastane.şimdi benim rapor onaylanır mı yoksa yeniden rapor mu isterler

Vergi indirimini alırsanız süreli veya süresiz, çalışma süresi ve prim gün sayınız tamamsa vergi indirimi raporu ile emekliliğe unkapanı sgk müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

Emeklılık dılekçesi

Vergı ındırımınden emeklı olacagım . Dılekcemı bu aralıktamı vereyım . Yoksa ocak ayındamı ??? 2016 yılında emeklı olanlar 3 zam alacak denıyordu ??? Lutfen bılgı verın .

Değerli Kardeşim
Hemen ver ZAM gelse bile zammını alırsın.Gecikme her ayın 30 kadar müracaatın sgk tarafından alınır ayın 1 nden itibaren maaşın işlem görür.Bağlanması gecikse bile o ay işleme sokulduğu için alırsın

emak

Aralık bitmeden emeklilik dilekçesini vermiş olun MUTLAKA

Cok teşekkur ederım.
Bırde vergı ındırımınden emeklılık maası ıle normal emeklı maası arasında fark varmı ???

ALO170 hattını aradım ordaki memur başvuru tarihini değil de maaş bağlandığı tarihi baz alırız dedi yani durum karmakıarışık bu durumda 2016 emeklisi olma şansımız kalmıyor galiba?

sen emekli işlemlerini yap Aralık ta müracaatını yaparsan 1 ay sonra alırsın ocak ayında yaparsan martta alırsın şimdi dilekçe verirsen süre 1-2 AY SÜRÜYOR bu ay dilekçeni verdiğinde 1 ocaktan itibaren emeklisin ocakta verdiğin dilekçe 1 şubatta işlem görür

Üst Alt