Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi aldıktan sonra ileriki yılarda yeni rapor almak zorunda kalır mıyız?

Kartalvedat

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Sayın site yöneticileri ve arkadaşlar
Ben vergi indirimini aldım ama emekli olmam icin daha epey prim lazım soracagım soru ileriki zamanlarda tekrar rapor almak zorunda kalırsam örneğin sınavı kazanıp memur olsam ve o kurum yeni rapor isterse vergi indirimi için o raporla tekrarmı başvuracam yoksa artık aldıgım vergi indirimi ömür boyu geçerli mi ?

Kartalvedat

Süre kısıtlaması olmadan vergi indirimi alırsan bu hak çalışmayaşamın boyunca geçerli olur. Yeniden rapor vs. alman gerekmez.

Kartalvedat
Hayır öyle değil
Vergi indirimi sadece gelir vergisinde belirlenmiş tutar kadar muafiyet sağlar, bir de ilk sigorta girişi 1 Ekim 2008 öncesi olan 4A sigortalılarının erken emekliliğini sağlar.
Diğer türlü her ne amaçla gerekirse o amaca uygun rapor almak zorundasınız.
Örneğin ekpss ye gireceksiniz, benim vergi indirimim var rapor almama gerek yok diyemezsiniz.
Ehliyet alacaksınız, benim vergi indirimim var diyemezsiniz.

Ufukalp

ufuk hocam şunu söylemek istiyorsunuz? 4a (sgk) lı çalışırken süreli şekli şeklin de vergi indiriminden faydalanan biri ekpss ile ataması yapıldığında sigorta primleri emekli sandığından ödenmeye başlayacağından tekrardan vergi indirimi almak gerekiyor.
birde ekpss ile atama sonrası tekrar rapor almak gerekli mi?
cevaplar için şimdiden teşekkürler

idrs
Yazıda anlatmak istediğim o değildi ama açıklık getireyim;
Vergi indirimi süreli ise süre bitiminde yenilenmeden indirimden faydalanmak mümkün değil, hangi statüde çalışıldığının bir önemi yok.
Sürekli ise de memur olmak yeni vergi indirimi almayı gerektirmez, devam eder.
Soru sahibi arkadaşa cevap vermiştim ben ve vergi indirimi başka amaçlar için rapor yerine geçmez demek istedim.
Ekpss ile atama sonrasında ise, atanılan kurumun özel sağlık şartı varsa istenir aksi durumda istenmiyor, başvurudaki rapor kabul görüyor.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Ufukalp
vergi indirimim süresiz onaylanmıştı.
gerçekten bilgileriniz için çok teşekkürler

Üst Alt