Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vergi indirimi aldım. %73 oranında raporum var. Emekli olabilir miyim?
arkadaşlar ben bu konuya mesaj değilde benim başka sorum olucak. yardımcı olursanız memnun olurum.
01.09.1979 doğumluyum. 05.08.2003 te bağkurlu olarak işe başladım. 24.06.2010 tarihinde rahatsızlandım diyalize girmeye başladım. 09.12.2010 tarihinde organ nakli oldum.şuanda ssklıyım. toplamda 2881 gün bağkur hizmeti.276 gün ssk ve 550 gün de askerlik hizmetim var. vergi indiriminden yararlanmak için müracat ettim. % 73 rapor aldım ve vergi indirim talebim bakanlıktan kabul edildi. malulen emeklilik için müracat etsem emekli olabilirmiyim. emekli olursam yaklaşık olarak ne kadar maaş alırım. yüksek maaş almak için ödemem gerekir ödemeye de değermi. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. saygılar.
5510 sayılı yasnaın 25-26 maddelerine göre % 60 ve üzeri raporu olanlar -diğer şartları da karşılamışlarsa- malulen emekli olurlar, ama sgk bu yasayı yok sayıp, kimin malul olacağına dair değerlendirmeyi maluliyet cetveli'ne bağlıyor! Yukarıda bağlantısını verdiğim yargı kararı sgk'yı bu uygulamasından dolayı mahkum ediyor...
Nakil sonrası malulen emekliliği gerçekleşen ya da dava açan kimseyi bilmiyorum. Ama ben bu yargı kararının sizi malulen emekli edeceğini düşünüyorum...
herkese selamlar, 01.09.1979 doğumluyum. 05.08.2003 te bağkurlu olarak işe başladım. 24.06.2010 tarihinde rahatsızlandım diyalize girmeye başladım. 09.12.2010 tarihinde organ nakli oldum.şuanda ssklıyım. toplamda 2881 gün bağkur hizmeti.276 gün ssk ve 550 gün de askerlik hizmetim var. vergi indiriminden yararlanmak için müracat ettim. %73 rapor aldım ve vergi indirim talebim bakanlıktan kabul edildi. malulen emeklilik için müracat etsem emekli olabilirmiyim. emekli olursam yaklaşık olarak ne kadar maaş alırım. yüksek maaş almak için ödemem gerekir ödemeye de değermi. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. saygılar.