Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi aldım ama kurum geçmişe yönelik ödeme yapılamayacağını söyledi!?

battalgazili

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar. 26.07.2018 tarihinde vergi dairesine başvuru yaptım. bana başvuru tarihinden itibaren vergi indirimi alacağımı sonuç gelince çalıştığım kuruma bildirileceğini söylediler. sonuç 2018 kasım ayı içerisinde geldi ve bana bildirildi. ben belediye çalışanıyım (işçi statüsünde).aralık ayında aldığım maaşta 100 tl gibi bir fark oluşmuş. geriye dönük başka ödeme olmamış. sirkete gidip bunu sordum . sözlü olarak bana bize yazının geldiği tarihten itibaren ödeme yaparız geriye dönük ödeme yapamayız dediler. bu ağrıma gidiyor. sürekli gerksiz kesintiler ve haksızlıklar gördük bu bardağı taşırdı. nasıl bir yol izlemeliyim bana yol gösterecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. sağlıklı mutlu ve umut dolu günler dileğiyle.

Aynı sorun benimde başıma geldi. İş yerimin kayıtlı olduğu vergi dairesine gittim ve müdür yardımcısı ile görüştüm. Bana bir dilekçe vermem gerektiğini buna ek olarak talep edilen ayların maaş bordrolarını ve vergi indirimi yazısını ilave etmemi söyledi. Dediği gibi yaptım, 20/12/2018 tarihinde dilekçemi verdim sonucu bekliyorum. Sonuçlandığında yine bu başlık altında bilgilendirme yaparım.

cevabınız için teşekkür ederim.bu arada belediye insan kaynaklarına baş vurdum "maliye bize yazı göndersin" dediler. anlamıyorum maliye zaten gönderdiği yazıda tarih ve açıklamayı vermiş. şirkete gönderilen yazıda aynen şu ibare var
".......sahsın 26.07.2018 tarihinden itibaren 193 sayılı gelir vergisi kanununun 31. maddesinde belirtilen miktarda engelli indiriminden faydalandırılması gerekmektedir"
bunu tefsir edip içtihat ta bulunmaya ne hacet edebi açıdan dilbilgisi açışsından incelenmesi gerekmez. okuma yazma bilen herkes anlar.

en kısa sürede maliyeye uğrayacağım. teşekkürler

konyalee

merhaba ben iş yerinde insan kaynaklarına başvurdum sözlü olarak başvurdum bana maliyeden yeniden yazı istendi. maliyeye gittim iş yerine yazılı dilekçe ile başvurup kurumdan görüş istemelerini yada sana neden geriye dönük ödeme yapmadıklarını yazılı olarak bildirsinler ve sen de bize bu yazı ile şikayette bulun dediler. bugün iş yerine böyle bir dilekçe verdim sonucu bekleyeceğim sonuç ve süreç hakkında bilgi veririm.

Üstat bende de durum şu şekilde: Maliye benim şirketime yazı göndermiş talep edilen aylara ilişkin maaş bordrolarına vergi indirimi uygulanarak gönderilmesi ile birlikte ödeme yapılacaktır diye. Onları hazırlattırdım geçen hafta içerisinde maliyeye gönderdim. Bakalım bu hafta sonuçlanmasını bekliyorum. Sonuçlanırsa paylaşacağım.

Bugün itibariyle geçmişe yönelik 3 aylık vergi indirim tutarını Maliye hesabıma yatırdı.

Üst Alt