Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi aldım. Emeklilikte yeniden rapor istenecek mi?

@umut

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi akşamlar OturanBoğa bülent bey bir sorum olacak vergi indirim süresi ile ilgili

GELİRİDARESİ BAŞKANLIĞINDAN GELEN cevap
193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesi gereğince; engellilik indiriminden yararlanmak üzere Başkanlığımıza müracaatta bulunan (T.C.No:) Umut hakkında; Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi tarafından düzenlenen 21/03/2017 tarih ve 756 sayılı sağlık kurulu raporu, Merkez Sağlık Kurulumuzca incelenmiş ve çalışma gücünün (%41) yüzde kırk birini kaybettiğine karar verilmiştir .

Bu itibarla, işyerinizde çalışmakta olan Umut 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesine göre başvuru tarihinden (15/03/2018) itibaren, üçüncü derece engelliler için uygulanan engellilik indiriminden yararlandırılması gerekmektedir.
Pirim günüm dolunca skk beni tekrar rapor için yormaz inşallah
Raporum 41 bu arada

vergi indirimim süresizmi sizce ..Teşekkür ederim

@umut mrb öncelikle hayırlı olsun
vergi indiriminizde süre kısıtlaması olmadığı için sürekli emeklilik tarihinizde tekrar sizden rapor istenilmez sgk vergi indiriminize bakar vergi indirimi çalışma hayatı sürecinde 1 defa alınır.

teşekkür ederim iyi akşamlar..

@umut
İlk sigorta başlangıç tarihiniz nedir ?

1997 şubat girişliyim 3000 gün pirimim var pirim günümün dolmasını bekliyorum tabi askerlik borçlanması da gündemimde :)

umut
Anladım, istenmez daha.
2008 sonrası girişli iseniz yanlış cevap olmasın diye sordum.
Malum, sigorta başlangıç tarihi 1 Ekim 2008 sonrası olanların emekliliği vergi indirimine göre olmuyor.

şimdi bu vergi indirimi işçilere avantaj sağlıyor da neden memurlarda sağlamıyor? emeklilik açısından soruyorum. anayasanın eşitlik ilkesine aykırı değil mi? ben ssk lı olarak çalışsaydım raporum geçerli olacak ve emekli olabilecektim o zaman, ama memurum diye raporum kabul edilmedi ve yeni rapor istendi. yeni raporda oranım düşüyor, emekli olamıyorum. ne anladım bu işten?

knngm
İşçi olsa idiniz bu seferde vergi indirimi sürecinde raporunuz maliye merkez sağlık kurulu tarafından yeniden değerlendirmeye tabi tutulacaktı. Araştırırsanız raporu vergi indirim sürecinde düşürülüp vergi indirimi talebi reddedilen yüzlerce üye görürsünüz.
4A lıların raporu var diye otomatik olarak emekli olmuyorlar yani

anlıyorum benim de raporum maliye sağlık kurulundan geçti yuzde 55 oran yuzde 40'a düşürüldü ama 40 olduğu icin vergi indirimi aldım. indirim oranini etkilemeyeceginden de itiraz etmedim. 15 sene boyunca aldim. emeklilikte işe yaramamasi eşitlik ilkesine aykırı diyorum.

ayrica maliye artik orani dusuremiyor diye biliyorum.

knngm
Ayrıca artık sigorta girişi 2008 sonrası olan 4A lıların emekliliğinde de vergi indirimi aranmıyor. Onlardan da artık ya yeni rapor istenecek ya da yeni tarihli uygun raporları v arsa kurum tarafından yeniden değerlendirilecek. Artık hiç bir statüde emekliliği önceden garantilemek yok.

Ufukalp

Ustam ben ne zaman emekli olabilirim 30.11.1991 doğum tarihi ise başlangıç tarihi 16.o4.2008 su anda 2000 bin gün var 52 raporum var

goz retına yırtıgı tıp 2 dıabet vergı ındırımıne basvursak 40 olurmu rapor oranı bılgısı olan

1990 tarihli sigorta girişim var. %42 oran ile, 5 yıl süreyle raporum var.
Vergi indirimimim için raporum da Ankara Maliye Bakanlığında şu anda geri dönüş bekliyorum.
Vergi indirimini 1 sefermi alıyoruz?
Ve Raporu 5 sene sonra bittiğinde tekrarmı heyete gireceğim veya süresiz emeklilik hakkı kazınıyormuyum.
Bu konuda Bilgisi olan yazabilirmi dostlar.

@İsmail1710
Raporunuzla 3. derece vergi indirimi hakkı elde ederseniz 20 yıl 4400 prim gün sayısı şartlarıyla erken emekli olabilirsiniz. Ancak sigorta başlangıç tarihinde 17 yaşında olduğunuz için bu 20 yılın hesabı 18 yaşınızı doldurduğunuz tarih itibariyle başlar.

@Aykuttb
Süreli rapor ile alınan vergi indirimi de genellikle süreli olmakla birlikte süreli rapora rağmen sürekli verilen vergi indirimi örnekleri de mevcut. Bu tamamen Maliye Merkez Sağlık Kurulu'nun değerlendirmesine bağlı.
Vergi indiriminiz sürekli olarak onaylanırsa artık tekrar almanıza gerek kalmaz. Süreli olursa süre sonunda emekliliğinizin devamı için tekrar rapor almanız gerekiyor.

raporum 5 senelik tekrar 5 sene sonra rapor isterlermi?

umut2135

Mrb lar memuriyete girişim 2005 fakat raporu bu sene aldım (işitme yüzde 43 sürekli). Vergi indirimini yeni aldım.Doğuştan işitme kaybım var. Emekliliği ne zaman hak ediyorum ve emeklilik sırasında tekrar benden rapor istenir mi? Cevaplarınız için şimdiden tşk ederim.

Emeklilikte tekrar rapor istenmez ancak Sgk ya bazı engelli emeklilerin şikayet yada ihbar edilip tekrar hastaneye sevk edildikleri yazılmıştı bu forumda

Aykuttb
Sorunuza bir önceki mesajımda cevap verdim.
mlt2018
Memur olduğunuz için sizin emekliliğinizde vergi indiriminin hiç bir fonksiyonu yoktur.
Sizden yeniden rapor istenir. Mevcut raporunuz kabul edilse dahi kurum tarafından emeklilik yönünden yeniden değerlendirilir.

Üst Alt