Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi alınca asgari geçim indiriminde (agi) kesinti olur mu?

Konular
11
Reaksiyonlar
0
işyerim vergi indirimi aldıgım için kısaca agi denen paramı yarı yarıya düşürdü yetkiliye sordugumda devlet kesiyor biz degil dedi varmı böyle bir uygulama arkadaşlar.
%65 vergi indirimim var 89 lira olması gereken agi bana 54 ödeniyor .

çakallik yapmişlar vergi indirimizden ayda 30 küsür lira maaşiniza yansimasi lazim hiç bir kesinti olmadan...

ewet arkadaslar benımde cocugumun engellı durumu var ve: vergı ındırımınınden faydalanıyorum.fakat her ay aldıgım asgarı gecım ındırımım degısıyor.yarı yarıya ve hatta cok komık denılecek mıktarlarda para alıyorum.bunun aslı nedır ne degıldır?bu konu hakkında bılgısı olan varsa ve bızlere yardımcı olursa sevınırım.sımdıden teskkurler...

bana 3cü derece indirimden 25 tl yansiyordu askeri ücret 599tl iken ben 625 lira para aliyordum

nzsu arkadaş merhaba öncelikle geçmiş olsun çocuğunuzdan vergi indirimi alıyorsunuz yanlış anlamadıysam banada yardımcı olurmusun benimde kızım 13 yaşında yüzde 89 engelli 630 ytl aylıkla özel bir hastanede işe başladım bende vergi indirimi almak istiyorum nereye nasıl başvurmalıyım neler yapmalıyım bana ayrıntılı bir şekilde yazarmısın rica ediyorum lütfen nasıl bir yol izlemeliyim

Arkadaşlar konu hakkında bilgi sahibi olmadan lütfen özellikle hakaretvari eleştiriler yapmayalım.
Başlık sahibi arkadaşa işveren yetkilisi tarafından söylenen husus tamamen doğru.
Vergi indirimi ve agi toplamı o ayki tahakkuk eden gelir vergisi tutarını aşamaz,bu bir genel kuraldır.
Asgari ücretli özellikle de 1.ve 2.dereceden vergi indirimi alan arkadaşlarda rastlanan bir durumdur.
Aylık gelir vergisi matrahından önce vergi indirimi düşülür.
Bu tutar düştükten sonra hiç vergi matrahı kalmayan arkadaş hiçbir şekilde agi alamaz.
Matrah kalan çalışanın da o matrah üzerinden vergisi hesaplanır,vergi agi den az ise vergi kadar agi alır sıfır vergi öder.
Vergi agiden fazla ise agiyi tam alır,kalanı gelir vergisi olarak öder.

sagol bilgilere ufukalp boşuna beklemedim bu kadar bilen biri yazsın diye
yoksa personelci ile kavga etmeeyi düşünüyordum

sedef19 :kusura bakma mesajını yenı gordum.bunun ıcın calıstıgınız ıs yerının muhasebecısıyle gorusun durumu anlatın..muhasebeciler sıze evrak verecek bu evraklarala bırlıkte bulundugunuz ilin vergi dairesine gidin orda size memurlar yol gosterir..ayrıca gecmis olsun ve yenı ısınız hayırlı olsun....

bende şunu sormak istiyorum.ssk lı çalışan bir işçinin çocuğunun yüzde elli vergi indirimi raporu varsa bu işçi için iş verenin ödedigi ssk pirimini düşük ödermi selamlar.

Üst Alt