Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi alınca pirim tutarları ve dolayısıyla emekli aylığı da düşer mi?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 7.06.2017 tarihinde vergi indirimi için fatih e başvuru yaptım 22.08.2017 tarihinde rapor test sonucu eklenmemiş diye geri geldi ,26.08.2017 tarihinde test sonucu eklendi . 12.10.2017 tarihinde ankaraya gitmiş . cevap beklemekteyim .

kafama takılan soru şu . benim primim bürüt yüksek olarak ödeniyor. pirim çok önemli olduğundan vergi indirimim onaylanırsa 08.2018 tarihinine kadar primimi dahada yükseltip emekli olmayı düşünüyordum fakat vergi indirimi gelince bürüt pirim düşecek değilmi . yoksa benmi yanlışım . bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum.

Merhaba,
Vergi indirimi brüt ücretin üzerinden değil gelir vergisi matrahının üzerinden yapılır. Ssk primi yine aynı tutarda yatırılmaya devam eder.

teşekkür ederim . Yani ben 8 aya kadar pirimi yükseltmeye devam etmem mantıklı değilmi.

8 ay primi yükseltmenizin maaşınıza katkısı olmaz. tam tersine çok ufakta olsa düşüş olur. şuan en düşük ABO katsayısındayız.35-36 larda. maaşınızın yüksek çıkması için önemli olan 2000 yılı öncesi ve 2000-2008 yılları arası primlerin fazla ve yüksekten ödenmiş olması.2000 yılının ABO ları 60-70 arasında değişir.

hozgul

ben 1993 sigorta başlangıç . 1997 itibaren arlıksız bu güne kadar abo nasıl hesaplanır

onu detay bilgiler olmadan biz hesaplayamayız. ya sgk sitesinden ne kadar emekli maaşı alırım linkinden yada emeklimaasi.com sitesinden dökümünü kopyalayarak
hesaplatabilirsin.

Benim vergi indirimim cuma günü iş yerime ulaştı %42 olarak süresiz onaylanmış . iş yerimden çıktı aldım . Fakat 8 inci ayda emekli olmayı düşünüyorum primim ve yaş tamam fazlası var eksiği yok . primlerim bir yıldır 10.000 tl olarak yatıyor . ne kadar çok prim o kadar emekli maaşı değilmi benmi yanlış biliyorum . sizce 8 ayda 80 bin tl prim . mantıklı değilmi. bu emekli maaşıma 10 tl kazandırsa yine kar değilmi. sizce yanlışmı düşünüyorum.

Üst Alt