Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi alırken nasıl bir yol izlenmeli?

biribenidurdursun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
çalıştığım kurum yazı göndermiş vergi indirimi için % 44 olan raporumla yanlız ben anakraya rapor gidecek sanıyordum şimdi yeniden hastaneyemi gideceğim ankaraya sevk edin dedim yok olmaz sana en yakın hastaneye gitmek zorundasın dediler raporum oranımı düşürürlerse ne yapmam gerekli şimdiden tşk ler

2010 yılının nisan ayında aldım raporu yanlız maliye hastaneye sevk ediyor kayseri devlet hastanesine git dedi yok ankara olsun dedim oyle bir şansın yok diyor

Elinizdeki raporu neden kabul etmiyor Maliye? Elinizdeki raporu kendi başınıza mı almıştınız, yoksa bir kurum sevki ile mi?

O raporu kabul etmek zorunda defretdarlık. Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın bu konudaki görüşü çok net. Başvurduğunuz yerdeki görevlileer bir zahemt GİB web sitesine baksınlar:

Başka amaçlarla alınmış raporlar sakatlık indiriminde de geçerli midir?
Sakatlık indiriminden yararlanmak için genel uygulama ilgilinin rapor almak üzere gerekli belgelerle ilgili müdürlüğe başvurması, ilgili müdürlükçe hastaneye sevk edilerek rapor aldırılması olmakla birlikte; vatandaşların mağdur edilmemesi için diğer kurumların sevki sonucu aldıkları raporlarla (rapor aslı veya noter onaylı) ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili Müdürlüklere başvurabilmelerine imkan sağlamaktadır. Bu uygulama ile kişiler yeniden rapor alma külfetinden kurtarılmaktadır.​

2009 tarihli üst exremite %44 raporum..

arkdaşlar benim 2008 yılında 5 yıl ugraş neticesinde almış oldugum üst extremite (her iki kolda avuç içlerinin açamama ) %44 oranlı raporumla vergi nidirimine başvurdum fakat hakem hastaneye sevk ettiler ve biliyrum ki hakem hast. ban rapor vermeyecek çünkü sorunumu dile getiremiyrum ifade edemiyorum özrümü yüzde sıfır deyip gonderiyorlar aldıgımda beni anlayan bir doktor çıktı oyle aldım şimdi bende hakem hastaneye gitmek istemiyrum fakat maliyeye raporun aslını verdim onarda ankaraya gonderdi fakat maliyeye geri gelmemil bu raporumu geri nasıl alabilrim ömss ye gircem çünkü tşk ederim..

Başvurunuzu geri çektiğinizi ve raporu geri istediğinizi beyan eden bir dilekçe ile başvuru yapın. Bir sorun olmadan rapor geri verilecektir diye düşünüyorum.

Merhaba, ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK'in
14. maddesi uyarınca raporu veren hastaneye müracaat ederek tasdikli bir örneğini almaya hakkınız var. Bence rapor fotokopisi ile başvurun.
Öte yandan; Maliye Bakanlığı'nın raporda yazan oranı değiştirmeye yasal olarak hakkı yoktur. İtiraz edebilir ve başka bir hastaneye sevk edilmenizi isteyemez.
itiraz üzerine farklı hastane tarafından verilen yeni raporda yazılı oran ile önceki rapor aynı ise rapor kesinleşir. Farklı ise Hakem hastaneden rapor almak gerekir.
Bu hususta müvekkilim adına açtığım ve kazandığım bir dava var, bir yenisi ise yarın açıyorum. Danıştay'ın da bu yönde kararları mevcut. Bu hususla ilgili ayrıntılı bilgiyi Deniz Demir Hukuk Brosu isimli web sitemin makaleler bölümünde bulabilirsiniz. Saygılarıma

Üst Alt