Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi alırsam erken emeklilik hakkından faydalanabilir miyim?

husduman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi Akşamlar,

Bundan 8 ay önce anjiyo oldum, 1 damarıma stent takıldı diğer damarda ise % 50 tıkanıklık vardı. 1 hafta önce tekrar anjiyo oldum. % 50 tıkalı olan damarım tamamen tıkandığı için bu kez ona stent takıldı ayrıca daha önce stent takılı olan damarda % 40 daralma oluşmuş. Aynı zamanda hipertansiyon hastasıyım, ilaçlı tedavi görüyorum.Vergi indiriminden faydalanmak için müracaatta bulunarak erken emekli olma şansım varmıdır. 19 yıllık, Bağ kur(5,5 yıl) ve üzeri emekli sandığı olmak üzere toplam 7.000 gün prim ödemem bulunmaktadır.İlginize şimdiden teşekkür ederim.

evet vergi indirimi alırsanız prim gününüze göre hemen emekli olursunuz.şu anda çalışıyormusunuz.

Son 2520 primin fazlası emekli sandığı mıdır?

başlangıçta 2050 gün bağ kur daha sonra 4950 gün emekli sandığı hali hazırda emekli sandığına bağlı olarak çalışmaya devam ediyorum benim asıl öğrenmek istediğim iki stent ve hipertansiyonla (3 tane 2 yıl süreli ilaç kullanım raporum var) indirim ve emeklilik için gerekli yüzdeyi alabilirmiyim?

% 40 ve üzeri rapor alabilir misiniz, bilemiyorum. Doktorunuza sormak en iyisi. Ama bence şansınızı deneyin.

Eğer rapor alabilirseniz, emekliliğiniz 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre olacak:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

Merhaba arkadaşlar

vergi indirimi için başvuruda bulundum. Vergi dairesi sağlık raporu için beni devlet hastanesine sevketti. Devlet hastanesinden,

kalp rahatsızlığı için % 30
yüksek tansiyon için % 10
diyabet için ise % 20 rapor verdiler. Yani toplamda % 50 yaptı. şimdi maliye sağlık kurulunun vereceği cevabı bekliyorum. Umarım çok uzun sürmez ve olumlu olur.

Gelicek olan vergiindriminin maaşınıza yansıyacak katkı dısında emeklılık ıcın bır faydası yok ....

thomas arkadaşın dediği gibi, elde edeceğiniz sakatlık indiriminin emekliliğinize bir katkısı olmayacak. Emeklilik için kurumunuza müracaat ettiğinizde sizi hastaneye sevk edecekler sgl eliyle. Oradan verilecek rapordaki oran emekliliğiniz konusunda belirleyici olacak...

emeklilik için vergi dairesine giderek orası size yeniden resmi bir kurumdan rapor isteyedecek o zaman alıp alamıyacağın belli olur.yani emeklilik belli olur.

bülent bey bir ara siz bana şu an emekli değisiniz daha 2 yılınız var demiştinizya gercekten doğru ssk müdürlünde soruşturdum.

Merkez sağlık kurulu raporumu onayladı. Emeklilik dilekçemi yazarak kurumum aracılığıyla başvuruda bulundum, Emekli Sandığından gelecek cevabı bekliyorum.

Slm

Başvurunuzu almış olduğunuz vergi indirimine istinaden mi yaptınız ?

Yoksa yeniden hastaneye sevk ve "erken emeklilik" statüsünde mi ? [SIZE=3][FONT=arial black][/FONT][/SIZE]Memurlar için vergi indiriminin emeklilikte bir faydası olmadığı için bu şekilde yazdım ... Benimde yüzde 60 oranında vergi indirimim var ama emeklilikte bir işe yaramadığı için pirim gün sayımın dolmasını bekliyorum (16 yıl 5760 gün)

Gelişmeleri burada paylaşırsanız sevinirim ... Çünkü bu konular bir çok memur arkadaşın sorularında cevap niteliği taşıyor .

Merhaba arkadaşım,

başvurumu vergi indirimine istinaden göre yaptım. Gelişmeler oldukça bu sayfada paylaşacağım.

Bekliyoruz sonucu ... Hayırlısı ... Memurların erken emekliliği tam bir muamma . . .

arkadaşlar merhaba.bugün 4 şubat 2013. benim emekliliğim 01.02.2013 tarihi itibariyle emekli sandığı tarafından onaylandı üstelik benden yeni bir rapor istemediler. vergi indirimi için aldığım rapora göre emekli oldum. biraz uzun sürdü ama olsun oldu ya buna da şükür. darısı herkesin başına.

merhaba hüseyin bey öncelikle emekliliğiniz hayırlı olsun arkadaşım benim öğrenmek istediğim kaç prim günü üzerinden ve hangi özür grubundan emekli oldunuz sizde bilmiyorsunuz ama yinede ben sorayım ne kadar emekli maaşı alacaksın bellimi
bilgi verirsen sevinirim

Huseyin Bey Mrb !

Emekliliğiniz hayırlı olsun , benimde öğrenemek istediklerim var

Emekli olana kadar geçen sürede çalışmaya devam ettiniz mi ? Çünkü bana buradaki MEB özlük işlerinden erken emeklilik için dilekçe verdiğiniz anda sizi ayırmamız lazım dediler . Siz b süreç esnasında çalıştınız mı ? Yoksa açıktan sonucu mu beklediniz ?

çalışma sürenizi doldurdu iseniz örneğin dilekçenizi 16.02.2013 itibari le ayrılmak istediğiniz belirtir o güne kadar çalışır o tarihten sonrada emklilik onayınızın gelmsini beklersiniz.sürenizi doldurduğunuza kesin eminseniz 16.02.2013 ten sonra işe gitmenize gerek yoktur.

devlet memurları mutlaka ayın 15 den sonraki tarihi belirterek dileçe vrsinlerki 15. ndeki maaşlarını alsınlar...

Slm ,
Ben bu gün maluliyet için dilekçe verdim bakalım ne diyecekler süreç nasıl işleyecek . . .

merhaba arkadaşlar, ben 19 yıl 10 ay üzerinden ve % 50 özür raporuyla erken emekli oldum. emeklilik dilekçemi 04.01.2013 tarihi itibariyle verdim ve o tarihe kadar çalıştım o tarihte kurum ilişkimi kesti zaten benim emeklilik ise 01.02.2013 tarihi itibariyle onaylandı ayrıca ilk maaşım ise 1.075-TL allah herkesin gönlüne göre versin

hayırlı olsun..darısı bizim başımızaa.

Selamlar ..
bişey öğrenmek istiyorum vergi indirimi hakkını kazandıktan sonra sgk lı lar içinde süreç aynımı yoksa tekrar rapor talep ediliyormu..?

vergi indirimi aldıktan sonra benden yeni bir rapor talep etmediler

öncelikle hayırlı olsun emekliliğiniz. acaba hangi kurumda çalışıyorsunuz?ben sağlık bakanlığına bağlıyım ve çok ağır ilerliyor işler.emeklilik dilekçenizi verdikten sonraki süreç ne kadar sürdü?

Slm !

Bende 2 şubat tarihinde mamülen emeklilik için dilekçe verdim ve 17 nisanda hastaneye resmi yazı ile sevk edildim . Çok uzun işleyen ve saçma sapan bürokrasi . . . Bundan sonraki gelişmeleri de yazarım . . .

husduman hayırlı olsun darısı diyer emekliliği bekleyenlerin başına inşallah

Üst Alt