Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi alıyorum ama rapor oranım yükseldi. Ne yapmalıyım?

BURCU10618

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Iyi aksamlar arkadaşlar bnm 42 sürekli raporum vardı ve şuan özür oranın arttı bn vergi indirimine 2016 da başvurdum sürekli cıktı şuan raporum 61 oldu tekrar vergiye başvurmam gerekirmi birde bn yetim aylığına başvuracağım yetim aylığı alan birisi çalışabilir mi

vergi indirimi bir kez alınır sürekli ise çalışma hayatı boyunca gecerlidir sanırım rapor oranınız artmış tekrardan vergi indirimine başvurup vergi indirimi kademesini yükseltebilirsiniz veya böylede devam edebilirsiniz raporun düşme riskinide göz önüne alın eğer başvuru yapmak istiyorsanız ayrıca yetim aylığı alan bir kimse ssklı çalışır ise maaşı kesilir bilginize

Mevcut raporunuz ile birlikte tekrar vergi dairesine başvuru yapmanız halinde raporunuz Merkez Sağlık Kurulu tarafından tekrar incelenecek ve yeni bir derece belirlenecektir. üçüncü ve ikinci derece arasındaki farkı düşünürsek yaptırmanızda fayda var.Örnek dilekçe için;

"Engel durumundan ötürü tarafınıza yaptığım vergi indirimi müracaatım onaylanarak vergi indiriminden yararlanmaktaydım.Aradan gecen zaman diliminden engel oranımdaki artış olmasından dolayı yeniden hastaneye sevkim sağlanarak alacağım sağlık kurulu raporunun tekrar incelenmesini istiyorum.

Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim."

engelilik

merhabalar
daha onceden almış olduğum yuzde 40 raporum ve bu rapora indirim kazandım şimdi ise yüzde 80 raporum la vergi dairesine ilk müracaat ettiğim şekilde başvuru yaptım dilekçede daha önce indirim aldığımı yazmadım bir sorun olur mu acaba ??

yakup'xw mrb:hiç bir sorun olmaz zaten sisteme yeni raporunuzu işlerken
Onlar fark edeceklerdir.

yakup'xw

Hayır ama dilekçenizde 'engellilik derecemde artış meydana geldiğinden ekte sunduğum raporumun merkez sağlık kurulunca tekrar incelenmesini istiyorum' yazsanız daha sağlıklı olurdu ki vergi dairesi önceki başvurunuzu bulamasa gözden kaçırsa bile GİB'de hepsi kayıt altında bir sorun olmaz

Arkadaslar vergi indirim dilekcemi verelim iki ay oldu daha sonuç gelmedi. benim durumum orak hucreli anemi acaba heyet orda raporu düşürür mü

Iki aydır bekliyorum henüz gelmedi cevap internet sorgulama calismiyor heralde kayıt yok diyor

Burcu arkadaşıma cevaben ; bildiğim kadariyla eğer babanız farklı kurumdan(emekli sandığı) emekli veya çalıştıysa siz ssk'lı çalışabilirsiniz.

Arkadaşlar benimde engelli raporum var % 42 vergiden indirim için başvurduğumda engelli oranı düşermi acaba bilgi verirmisiniz size zahmet..

Bağlı olduğunuz vergi dairesini aramanız durumunda bilgi vereceklerdir. Onay için raporunuz Ankara'ya giderse size bilgi dönüşü geç oluyor. Benim raporum Mart ayında alındı, Ankara'dan Eylül ayında onaylanarak geldi.

Benim oranımı düşürmediler, orada da raporun doktor onayı alması gerektiğinden geç geldi.

engelilik

vergi indirim dilekcemi vereli 4 ay oldu sonuç hala gelmedi. mersin tarsus için sorgulama sitesi varmı acaba nerden öğrenebilirim.

Ne yazık ki her başkanlık vergi indirimi için takip sistemini kullanmıyor.

Üst Alt