Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi alıyorum. Memurum. Emeklilik şartlarım..?

alpars

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba, ben 29 Ekim 1979 doğumluyum. 01 Şubat 1997 SSK girişim var. 1998'in Haziran ayında kaza geçirdim. ssk'lı olarak 2002 aralık ayına kadar 1042 iş günü çalışmışlığım var. 2002 aralık ayında memur olarak işe başladım ve Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kuruluşundan %40 engelli raporunu 24.03.2003 tarihinde aldım. halen memur olarak çalışmaktayım.
Benim emeklilik zamanım hakkında bilgi vermenizi rica ederim. Ayrıca, emekli olabilmek için Memur olarak işe giriş tarihimin baz alınacağı doğru mu?

Hayır.Memurlarda engelli olarak işe başlayanlar 15 yıl hizmet ile emekli olabilirler.15 yılınızı doldurmanız durumunda emeklisiniz.

Merhaba.
Engelli raporunu memuriyet başlangıcından sonraki bir tarihte aldığınızı belirtmişsiniz.
Yazınızdan atamanızın engelli statüsünde olup olmadığı anlaşılmıyor.

Eğer özürlü kadrosunda girmiş ya da normal kadrodan atanmakla birlikte,memuriyete başlama tarihinizden önceye ait raporunuz mevcutsa 15 yılla emekli olabilirsiniz.

B- Eski memurlarda geçiş süreci
Kanun’un geçici 4’üncü maddesi ile;
1-5434 sayılı Kanun gereğince kanuni tabiriyle sakat kadrosu ile başlayan memurlar ile sakat kadrosunda olmamasına rağmen memur olmadan önce yüzde 40 ve daha fazla oranlı raporu olanlar 15 yıllık yani 5400 günlük süreyle emekli olmaktadırlar ve olmaya da devam edeceklerdir.

-------------------------
Eğer özür durumunuzu memuriyete başladığınız tarihten sonraki bir tarih baz alınarak belgelemiş iseniz aşağıda belirtilen engel oranına göre belirtilmiş sürecine tabi olursunuz.

b-) Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulu’nca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480, gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.

Yeni Rapor

Malesef yeniden rapor istiyorlar. Yeni raporu da yeni yönetmelik hükümlerine göre veriyorlar ve rapor oranı düşüyor.

atamam engelli statüsünde yanlız %40 raporumu memuriyete başlamadan önce Ankaradan onaylattırmamıştım, memuriyete başladıktan sonra kurumumun gösterdiği şekilde raporumu onaylattırdım. Benim emekli olmak için SSK başlangıç tarihimmi yoksa Emekli Sandığı başlangıç tarihimmi baz alınacak (yani 1997 yılından sonra 15 veya 18 yıl ve prim günlerimi tamamlamamı mı bekleyeceğim yoksa 2002 Emekli sandığı başlangıç tarihinden sonra 15 veya 18 yıl ve prim günlerimi tamamlamamı mı bekleyeceğim) teşekkür ederim.

Memuriyete sakat statüsünde başladığınız için 5400 gün hizmet süresi ile emekliliği hak edeceksiniz.
Hizmet süresi= SSK'ya yatan prim gün sayısı (1042) + Bağkur'a yatan prim gün sayısı + ES'na bağlı hizmet süresi + (yaparsanız) askerlik borçlanması

Kurumunuza başvurup hizmetlerinizin birleştirilmesini isteyeceksiniz.

Üst Alt