Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi alma şartları nedir?

ali_24

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba vergi indirimi için aranan şartlar nelerdir acaba ve nasıl yapılmaktatır

Çalışıyor olmanız gerekir tek şart bu öncelikle,
işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp, işyerinizin bağlı bulunduğu vergi dairesine başvurunuzu yaparsınız,
elinizde % 40 ve üzeri oranında rapor varsa ve tarihi güncel ise kabul ederler Ankara'ya gönderirler, (genellikle 16 Aralık 2010'dan sonra alınmış raporlar kabul ediliyor)
kabul etmezlerse sizi yetkili bir hastaneye sevk ederler ve % 40 ve üzeri almanız durumunda Ankara'ya gönderirler. sonucuda 2-3 ay içerisinde işyerinize gelir evraklarda bir sorun çıkmadığında..
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

teşekkür ederim kelebek hanım çalışmıyorum ama kendimi herhangi bir yerde sigortalı gösterirsem olur mu

Olur tabi, 10 ilâ 15 gün göstermeniz yeterli. Başvuruyu yaptıktan sonra çıkabilirsiniz, sonuç gelene kadar öyle gösterilmenize gerek yok, ama sonuç yine işyerine gelir takibini yaparsınız...

çok teşekkür ederim sağolun vergi dairesine gitdiğimde vergi indimden mi yararlanmak istiyorum diyeceğim geçen sene annem bilgi almak için gidip sormuştu vergi dairesine öyle birşey yok demişlerdi yoksa sakatlık indirimimi diyeceğiz çok sağolun kelebek hanım

Vergi dairesine gitmeyeceksiniz Maliye ''mükellef hizmetler birimine'' gideceksiniz. Elinizde iş yerinde çalıştığınıza dair belge, Rapor ve rapora ait tetikler olacak. Vergi indirim hakkı için müracaat edeceksiniz. Mersinli kardeşim bak metropolün yanındaki Maliye binası var ya 0 binanın 13. katına çıkacaksın mükellef hizmetler birimini bulacaksın evraklarını teslim edeceksin..

çok teşekkürler ilker sen yaptın mı vergi indirimini mersinliymiş sende çok memnun oldum ...ben pazartesi devlet hastanesine gidip rapor alacağım engelli kartı için oradan aldığım raporla olur mu bana veriyorlar mı rapor kağıdını o raporu götürmmem için... birde engelli kartını devlet hastasinden alıyorum değil mi

İlk önce işe gir ssk lı çalışan ol sonra maliyeye vergi indirimi için müracaat et, seni hastaneye sevk etsin hastaneden bir adet sağlık kurulu raporunun da tarafıma verilmesi için dilekçe ver. Hem Maliye yi hallet hem de kendine rapor al. Kendine aldığın raporun 5-10 tane fotokopisini çektir aslı gibidir yaptır sonra engelli kartı için balık pazarının içerisindeki sosyal hizmetlere git oradan alacaksın sana verilen rapor aslını sakın kimseye verme aslı gibidir olanları kullan.

anladım ilker devlet hastanesinden engellii kart için aldığım rapor olmuyor mu? ben şuan malülen emekliliğe başvurdum heyet gününü bekliyorum ama malülen çok zor diyorlar heyet günümde ocağın 13 ünde üniversite hastanesinde olacak 1 ayda adanadan gelmesi bulurmuş cevabı ...bende dedim bu arada engelli kartını çıkarayım durumum pek yok kartda bir çok indirim varmış.malülenin sonucu olumsuz olursa kendimi ssklı göstereceğim vergi indirimine başvuracağım ...şimdi engelli kartını alayım mı ? yoksa senin dediğin gibi maliyenin sevki ile mi gideyim?malülenin sonucunu beklemeden... çok yordum seni kusura bakma birde vergi indirimi için yatan prim günü önenli mi benim 42oo günüm var kardeşimin 3600 den az kardeşim alamaz mı vergi indirimden oda rahatsız

zaten saglık raporu almıssınız..vergı ındırımı belgesını almanız gerekmektedır.ayrıca oran nedır?Saglık raporundakı oranınızı %60 dan Dusukse kabul etmıyorlar.

hayır henüz sağlık raporu almadım devlet hastanesinden sağlık raporu alıp mı başvurayım yoksa maliyenin sevki ile mi raporu alayım? ilker beye sormuştum ama sanırım girmedi okuyamadı birde kardeşimin prim günü 3600 günden az o başvurabilir mi vergi indirimine ilker bey orda mısını?z

devlet hastanesınden engellı kart cıkarmıssın buda ozurlu saglık kurulu raporu ıle olur.Yanı sen rapor almıssın demektır bu..Raporda da derecen yazar...Bu raporlada calısıyorsan ısyerınden alacagın bır kagıtla malıyeye basvuracaksın.

vergi indirimi

merhaba vergi indirimi almanın avantajları nelerdir birde kaç gün sigorta günün olması gerekir

%47 raporum var ve belgelerimi gönderdim, ayrıca raporu kasım 2013'te aldım, ankara'da bu raporun kabul edilmeme ihtimali var mı? hakem hastane filan demiş bazıları kafam karıştı.

Ali, vergi indirim başvurusu yapmak için o esnada sigortalı olmak yeterli. Sonra işten ayrılınsa dahi vergi indirim süreci devam eder.

Ahmet, henüz çok yeni tarihli olduğu için rapor onaylanıp gelecektir diye umabilirsin. Çünkü zaten artık hastaneler oranı kısarak veriyor. Eğer rapordaki tanı kısımları doğru yazılmışsa, olumlu sonuçlanacaktır..

Üst Alt