Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi almadan emekli olabilir miyim?

arifbjk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim 2005 ten özürlü raporum vergi indirimi almadan emekli olamazmıyım olamazsam ne yapmam gerek.şu anki raporumda parmaklarım özürlü ve hafif derecede zeka gerilimi %58 özür raporum var. ve şu anda şeker hastasıyım insulin kullanıyorum yeteri kadar % oranı alabilirmiyim.lütfen soruma cevap yazarsanız sevinirim şimdiden hepine teşekkür ederim.:)

erken emeklilik icin mutlaka vergi indirimi alman gerek aksi taktirde erken emeklilikten yararlanamazsın eski raporunu kabul etmezler vergi indirimi icindefterdarlık kanalı ile hastaneye sevk alıp enaz %40rapor alırsaniz vergi indiriminden yararlana bilirsiniz

vermiş oldugunuz cevaba tşk. ederim. peki şuanda yeteri kadar % oranı alabilirimiyim benim baş parmaklarım doguştan sakat ve şeker hastasıyım raporum ilaç ve insulin kullanıyorum ayrıca hafif derecede zeka gerilimi var nekadar % oranı alabilirim yardım larınızı bekliyorum şimdiden tşk.ederim:)

Arkadaşım yüksek oranlar alırsın bu kesin...
ancak emekli olmak için bazı bilgiler ihtiyaç var.
hangi statüde çalışıyorsun ssk bağkur emniyet sandığı
kaç yıldır çalışıyorsun ne kadar primin var.Kaç doğumlusun?????
özürlü raporum var diyorsun şu an işyerinde özürlü statüsündemisin??
Özürün doğuştan olduğundan malul sınıfındamısın???

ssk lıyım çalışıyorum 2800 primim var 6.5 senedir calışıyorum dogumum tarihi 22.09.1984 calıştıgım yerde özürlü statünde deyim malul sınıfındanmıyım bilemiyorum

İşe giriş 06.08.2003 ile 30.09.2008 arasında olanlar raporu % 40 ile % 59 arası 20 yıl 4400 gün ile,% 60 ile %7 9 arası ise 4000 gün,engel % 80 ve üstü ise
15 yıl 3600 gün ile, vergi indirimi alırsa erken emekli olurlar.

arkadaşım olursun ama geç olursun 25 yılda olacağına 30 yılda olursun ama yeni bir rapor al derim ben şeker hastasıymışsın bir de onu katarlarsa işine baya yarar Allah yardımcın olsun

Defterdarlığa gidip sakatlık indirimi için başvuru yapmalısın. Onlar seni hastaneye sevk ederler. Verilecek rapora istinaden defterdarlık sana vergi indirim hakkı tanır. Ondan sonra emekliliğin şu tabloya göre belirlenir:

2008_oncesi.PNG

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

vergi indirimii

Doguştan özürlü oldugum için şu anki %58 raporum malulen erken emekli olmamı saglamazmı

Doğuştan engelli olanlar oranı kaç olursa olsun malulen emekli olamazlar.
Vergi indirimi ile erken emekli olabilirsiniz,ayrıntıyı yukarda Bülent Bey yazmış.

vergi indirimi

peki benim şuan 2850 prim günü var ben vergi indiriminden muaf olduktan sonra mı başlıyor erken emeklilik yoksa prim üzerinden devam ediyormu.

ben bir arkadaştan duydum aRTIK ANKARAYA göndermeye gerek yokmuş .aldıgın oranla vergi dairesine başvurman yetiyomuş.bilgisi olan varmı

Arifbjk eski raporunla vergi dairesine erken emeklilik için vergi indirimi başvurunu yap. Ben eski raporumla gittim kabul ettiler hastaneye sevk etmediler.

Arif;
vergi indirimini ne zaman alırsanız alın ilk sigorta başlangıcından itibaren tüm hizmetiniz ve primleriniz erken emeklilik şartlarına tabidir.
Yani hesap vergi indiriminden sonra başlar diye bir durum söz konusu değil.

yunus_can;
raporun kaç tarihli cevabı mayhan2515@gmail de yazabilirsin

arkadaslar 10 yılın 360*10:3600 gün etmiyor mu neden 15 yıl diye söyleniyor. 15 yılın 15*360:5400 yıl yapar bu konuda kafam karıstı.

Ufukalp;

Peki birikmiş vergi indirimleride ilk işe giriş tarihindenmi ödenir?

mayhan2515 raporum 2000 tarihli sürekli rapordur. 2006 tarihinde vergi dairesine vergi indirimi için başvurdum eski raporumu kabul ettiler.

E.KOMŞUCU;
hayır,vergi indiriminden doğan alacak, onay tarihinden itibaren uygulanmaya başlanır,işe giriş tarihinden itibaren birikmiş vergi indirimi diye birşey söz kıonusu değil.

Teşekkür ederim sayın Ufukalp,lütfen bana şu konuda yardımcı olabilirmisiniz?Geçen hafta heyete girdim sağ gözüm hiç görmüyor göz doktoru %20 yazdı.neymiş sol gözüm çok iyiymiş.tek gözün hiç görmemesine verilen oran %32 değilmiydi?değiştimi acaba,değişmediyse Ankara bunu %32 ye yükseltirmi?yükseltirse göz %32+tansiyon %10+psikiyatri %10 =%52 yapar bu şartlarda sürekli her sene kontrolsüz olarak vergi indirimini sağlayabilirmiyim?Tabi Ankara göz oranımı %32 ye yükseltirse yükseltmezse ne yapmalıyım.Şimdiden teşekkür ederim.

E.KOMŞUCU:
tüm vücut fonksiyon kaybı hesaplaması malesef sizin yazdığınız şekilde oranların üst üste konulması şeklinde değildir.
Birden fazla engel durumunda tüm vücut fonksiyon kaybı oranı Balthazard Formülü denen bir yöntemle hesaplanır.
Tek gözlülük durumunda verilen oranı ben de birkaç yerde % 32 olarak görmüştüm ancak son durumu tam olarak bilemiyorum.
Balthazard formülünü size uyguladığımızda Göz oranına % 32 dersek 32%10+10 = 45 olmakta.
Göz oranını % 20 olarak alırsak 20+10+10= 35 olmaktadır.
Eğer tek gözün hiç görmemesinin cetvelde karşılığı % 32 ise Ankara bu durumu göz önüne alarak yükseltme yapabilir ancak giden tetkik sonuçlarında tek gözün hiç görmediği açıkça belli olamalıdır.

yunus bey,raporunun tarihi nedir..açıklarmısın..benim de % 40 raporum var...

lansporal;
raporum 2000 tarihli sürekli rapordur. 2006 tarihinde vergi dairesine vergi indirimi için başvurdum eski raporumu kabul ettiler.

yunus_can;
S.a benim raporum 2006 tarihli şimdi başvurumu kabul ederler mi yoksa yeni rapor mu al derler bu konuda bilgin varmı?

Arkadaslar 10 yılın 360*10:3600 gün etmiyor mu neden 15 yıl diye söyleniyor. 15 yılın 15*360:5400 yıl yapar bu konuda kafam karıstı.yyardımcı olabilrmisiniz 7 ayda 3600 primim doluyor 01.04.2005 tarihinden beri sigortaliyim &88 raporum var ne zaman emekli olabilirim

Benim raporum %45 2004 yılında aldım vergi dairesi kabul etmedi Bilginize

Kişi hem sigortalılık süresi şartını tamamlamalı (ilk sigortalı olunan tarihten bu yana geçen süre demektir)

hem de bu sürede yatan prim gün sayısı şartını tamamlamalı (sigortalılık başlangıcından sonra insan işsiz bir dönem geçirir ve prim yatmaz mesela. o yüzden 15 yıl 5400 gün denmez, 15 yıl 3600 gün denir.)

Peki ben bu şartlarda emekli olamiyorum galiba yani 10 sene 3600 primle emekli olabilirmiyim vergiden muafim & 88 raporum var

Üst Alt