Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi almadan emekli olunabilir mi?

sevenkalp041

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar. benim sorum ilk işe girişim raporla ama vergi indiriminden yararlanmadım.buna göre vergi indirim almadan 15 yıl çalışma 3600 gün prime mi tabiyim. yoksa vergi indirimine başvurmak zorundamıyım.
2. sorum ise Engelli Memurlar ve Özürlü Memur Seçme Sınavına (ÖMSS) Girecek adayların tarihi 12 mayıs -25 mayıs arası başvuru tarihi diyor. ama bazı yerlerdede 29 nisanda yapıldı diyor. bunların hangisi doğru. bilgilendirirseniz sevinirim.
saygılarımlaa

memur isen vergi indirimine gerek yok emeklilik için.işçi isen vergi indirimi alman lazım emeklilik için.

sınav yapıldı.sınavsız atanacaklar mayısta kuraya girecek.yani anlayacağın bir sınav ile yerleştirme var,bir de sınavsız yerleştirme var.

1-İşçi iseniz (ssk) Vergi indirim hakkı almadan engellilere faydalanan erken emeklilik hakkından faydalanamazsın.
2-Vergi mükellefi iseniz (Bağ-kur) Vergi indirimine gerek yok.
3-Memur iseniz ilk işe giriş engelli kadrosunda ise 15 yıl 5400 gün ile, memuriyete sağlam başladınız ama ileride engelli oldunuz o zaman 5510 sayılı yasaya göre emekli olursunuz.

Lise,Önlisans ve lisans mezunu olan engelli bireyler müracaatları sonunda 29 nisanda sınava tabi tutuldu. İlkokul mezunları ise 12-25 mayıs tarihleri arasında müracaatlarını yapacak.
Siz ne mezunusunuz?

cevaplarınız için teşekkür ederim. ben ortaokul mezunuyum. yani lise terk.

Üst Alt