Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi almadan emekli olunuyor mu?

ismahan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar, ilk sigorta girişim sgk dan 1996 yılında yapılmıştır. Şuan için 3220 hizmet günüm var. Şuan çalışmıyorum. Kalp hastalığı ve geçici
kısmi felç nedeni ile % 43 raporum mevcut. Ayrıca küçük kızımında %53 zihinsel raporu mevcut. Engelli emeklilik şartlarını okuduğumda 3920 gün ile emekli olunabiliyor. Ben kalan 700 günü doğum borçlanması yaparak kapatırsam vergi indirimi almadan emekli olabilir miyim? Yada nasıl emekli olmak için uğraşmalıyım. Bilgi ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

İlk sigorta giriş tarihinize göre sizin için vergi indirimi şart.

vergi indirimsiz sgk ya baş vurup malülen emeklilik için müracat edip 10 yıl 1800 günden olabilir siniz şayet %60 iş gücü kaybı var ise elinizdeki oran yetersiz rahat sızlıgınız ilerledi ise malülen emeklilige başvura bilirsiniz oda zor bir süreç veya bir yerde 1 ay çalışı yor gözükmeniz vergi indirimi almanız için yeterli olur baş vuruyu yap tıktan sonra cıkış vere bilirsiniz vergi indirimi ala bilmeniz için calışı yor gözükmeniz şart baş vurudan sonra çıkış verip sonucu bekleye bilir siniz egerki olumlu sonuçlanır ise dogum borçlanması yapıp eksik primleri tamamlaya bilir emeklilik müracatında buluna bilir siniz

Arkadaslar benim de bir sorum olucak... %40 Surekli ibareli raporum var 2005 yilina ait ve kamu bankasin da calismaktayim...Vergi indirimi icin rapor basvurusunda bulunursam eger rapor oranim %40 altina duserse eski raporumun gecerliligi devam edermi ?

eski raporunuz sürekli ise geçerlidir ama bu tarihli raporu kabul edeceklerini sanmıyorum hiç raporunuz yokmuş gibi maliyeye başvuru yapın düşük gelirse itiraz edersiniz tekrar değerlendirilir .ayrıca bile eski raporunuz geçerlidir

Mehmet bey cevap icin tesekkurler...yani yeni rapor basvurusun da dusuk oran alsam bile eski raporum gecerli sayiliyor dimi ?

mehmet-41;

Mehmet bey cevap icin tesekkurler...yani yeni rapor basvurusun da dusuk oran alsam bile eski raporum gecerli sayiliyor dimi ? Hastane sisteminde surekli olan raporum otomatik olarak diskalife olmuyor dimi ?

bir sorun çıkmaz muhtemelen benim 2001 yılından vergi indirim için almış olduğum raporu halen kullanıyorum 2016 yılında bu rapora göre emekli olacağım

mehmet-41;

Simdiden hayirli olsun...Agiz tadiyla maasinizi yemeniz umidiyle...

Arkadaslar benim de bir sorum olucak... %40 Surekli ibareli raporum var 2005 yilina ait ve kamu bankasin da calismaktayim...Vergi indirimi icin rapor basvurusunda bulunursam eger rapor oranim %40 altina duserse eski raporumun gecerliligi devam edermi ?

Mehmet kardeş sizin elinizdeki Rapor kulanım amacı neyse onun için kullabiliyorsunuz sanırım inşALLAH yanılıyorumdur aynı derden bendede mevcut benimde 2000 yılında alınmış %40 heyet raporum var ortapedik engelliyim ama ne varki Vergi indirmiiçin 2014 yılında başvuru yaptığım için yeni Rapor almam isteniyor Ankara kabul etmiyor gerekçe ise çok komik ve anlamsız neymiş efendim Raporun kullanım amacında İŞe giriş içinmiş bukadar sacma bir anlamsız bir gerekçe olamaz benden Yeniden rapor almam istendi bende haliyle dava actım Danıştaya verilmiş haklar geri alınmaz diye sürekli ibaresi yazılı olan rapaorlarda yeniden rapaor düzenlemez diye acıkca yazsada mevcuttur mükerer oluşturacağından tekrar rapor düzenlenmez diye acıkca ifade ediliyor umarım davayı kazanırızda benim gibi mağdur bir dünya engelli arkadaş var inşallah kazanırız.

offfli;

Dostum bu buyuk bir adim...Dava ile ilgili karar ve sonuclari paylasirsan cok iyi olur...Engelli arkadaslarimiz azda olsa bilgi sahibi olur...

offfli;

Bu konuda emsal teşkil edebilecek bir mahkeme kararı var mı? Varsa paylaşır mısınız?

davayı kazanırsınız umarım ancak benim raporumu 2001 yılında vergi indirimi için aldım elinizdeki rapor eski tarihli ise vergi indirimine o raporla başvuramıyorsunuz ancak diğer haklardan yararlanmak için kullanabilirsiniz.maliye sadece yakın zamanda alınmış raporları kabul ediyor

Üst Alt